Devoțional

Ioan Ciobotă: Credeau că își bat joc de Domnul

todayMarch 30, 2021 7

Background
share close

29 martie 2021

„Fiii lui Eli erau nişte oameni răi. Nu cunoşteau pe Domnul.”
(1 Samuel 2:12)

Video AICI.

Samuel și fiii lui Eli erau, cu mii de ani în urmă, în Templul Domnului, lângă chivotul Domnului. Samuel era neprihănit, după voia lui Dumnezeu, însă fiii lui Eli erau nespus de răi și de păcătoși.

Am vorbit data trecută despre Samuel. Astăzi despre fiii lui Eli.

Domnul a făcut să vină pedeapsa peste ei și au murit. Pentru că, în ciuda faptului că erau acolo, lângă chivotul Domnului, în prezența Domnului, ei nu-L cunoșteau pe Domnul. Credeau că-și bat joc de Domnul Templului și de Domnul al cărui chivot trebuiau să-l îngrijească.

Erau în Templul Domnului și credeau că-și bat joc… CREDEAU! Doar credeau! Pentru că nimeni nu poate să-și bată joc de Dumnezeu.

Dumnezeu a îngăduit ca ei să moară, ca pedeapsă pentru ceea ce au făcut.

Atunci când credem că suntem într-o stare dupa voia lui Dumnezeu, atunci când credem că suntem în prezența lui Dumnezeu, s-ar putea ca, din păcate, din nenorocire, mulți dintre noi să se înșele în acest lucru.

Fiii lui Eli s-au înșelat. Credeau că dacă sunt în Templul Domnului, lângă chivotul Domnului, N-AU NICIO PROBLEMĂ, dar a venit moartea peste ei.

Dumnezeu să ne dea înțelepciune astfel încât inimile noastre să fie după voia lui Dumnezeu, indiferent unde ne-am afla.

Autor: Ioan Ciobotă

Mai puteti asculta: BIBLIA AUDIO.

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Gabriela Augustinov

Rate it

Previous post

distinctia dintre urgent si important

Descoperirea secolului nostru: T = T

Motto: „Toate își au vremea lor și fiecare lucru de sub ceruri își are ceasul lui.“(Eclesiastul 3:1) Relaţia pe care omul o are cu timpul desfășoară o varietate copleșitoare de percepţii: de la fatalista constatare a cronicarului Miron Costin că omul e „sub cârma vremii“ la exclamaţia impetuoasă a lui Goethe: „Clipă, rămâi!“; de la nostalgia anticilor romani: fugit ireparabile tempus la evaluările lui Marx privind „timpul de muncă socialmente […]

todayMarch 29, 2021

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%