Devoțional

Ioan Ciobotă: Demnitatea pe care Biblia o conferă femeilor

todayMarch 4, 2021 3

Background
share close

3 martie 2021

„Domnul i-a zis lui Moise: ‘Fetele lui Ţelofhad au dreptate. Să le dai de moştenire o moşie între fraţii tatălui lor, şi să treci asupra lor moştenirea tatălui lor’ ”.

(Numeri 27:6,7)

Video AICI.

Între 1 și 8 martie vorbim despre demnitatea pe care Biblia o acordă femeii.

Chiar dacă pe vremuri femeia era privită ca un obiect sau ca proprietate a bărbatului, Dumnezeu privește cu alți ochi. Biblia ne spune că suntem egali înaintea lui Dumnezeu, din punctul de vedere al mântuirii, adică Domnul Isus Cristos a murit și pentru femei și pentru bărbați, la fel.

Aș puncta doar 3 lucruri:

1. În cartea Numeri, când vin fetele lui Țelfohad și solicită proprietate asupra pământului, Dumnezeu le acordă drept de proprietate.

2. Capitolul 31 din cartea Proverbe este într-un fel un imn de apreciere la adresa femeilor.

(Ascultă AICI Proverbe, capitolul 31 )

3. Domnul Isus Cristos stă de vorbă cu femeile, în ciuda cutumelor din vremea Lui. Prima dată, după învierea Lui, Domnul se adresează femeilor. Spunea cineva: „Cele mai frumoase cuvinte pe care un bărbat le-a spus vreodată unei femei sunt cele pe care Domnul Isus Cristos le adresează Mariei: ‘Femeie, de ce plângi?’ ”.

Vă doresc o primăvară frumoasă tuturor.

Autor: Ioan Ciobotă

Mai puteti asculta: BIBLIA AUDIO.

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Gabriela Augustinov

Rate it

Previous post

Prietenie

Drumul spre regăsire. Cine sunt eu cu adevărat?

Filmul Nomadland, care a câștigat premiul pentru cel mai bun film dramatic la cea de-a 78-a ediţie a Globurilor de Aur, este o poezie. O poezie construită într-un ritm din ce în ce mai străin de vieţile noastre, ale celor care au urcat în caruselul vieţii de adult și au constatat că nu mai sunt liberi să coboare. După ce i-a murit soţul, iar fabrica la care lucrase a falimentat, […]

todayMarch 4, 2021 3


Similar posts

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%