Devoțional

Ioan Ciobotă: Dumnezeu ne călăuzește

todayMarch 25, 2022 2

Background
share close

„Cine face voia lui Dumnezeu, rămâne în veac.” (1 Ioan 2:17)

„Domnul te va călăuzi neîncetat.” (Isaia 58:11)

Vorbeam cu un tânăr despre călăuzirea pe care Dumnezeu vrea să ne-o ofere și de care avem nevoie. Și spuneam: Da, putem să ne bazăm și pe simțurile noastre, putem să ne bazăm pe conștiință noastră.

Atunci când sentimentele noastre ne îndeamnă într-o anumită direcție, care este direcția bună, adică după voia Lui Dumnezeu, atunci putem să ascultăm de sentimentele noastre, de simțurile și de gândurile noastre.

Însă există o altă situație și anume atunci când sentimentele noastre, când simțurile noastre intră în conflict cu principiile pe care le știm. Atunci când acestea două intră în conflict, avem datoria de a asculta de principiile pe care le știm, să ne orientăm și să ne ghidăm după principiile pe care le avem în Biblie.

Piloții de avion se orientează după aparate. Chiar dacă, atunci când coboară pe pistă, simțurile lor le spun: „avionul mai jos sau mai sus”, pilotul este obligat să se uite exact după altimetru, după aparate, și să nu se bazeze pe simțurile lui. Au fost accidente grave când piloții s-au bazat pe simțurile lor și nu s-au mai bazat pe aparate.

La fel cum aparatele pentru un avion sunt extraordinar de importante, iar pilotul este dator și obligat să se orienteze după aparate, nu după simțurile lui, la fel și noi avem datoria de a ne orienta după principiile pe care le știm, după valorile lui Dumnezeu, atunci când, sau mai ales atunci când acestea intră în conflict cu sentimentele sau cu simțurile noastre.

Doamne, dă-ne înțelepciune să ne orientăm și să ne lăsăm călăuziți de voia Ta, care este bună, plăcută și desăvârșită.

Autor: Ioan Ciobotă

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Gabriela Augustinov

Rate it

Previous post

Important

Clasamentul mondial al țărilor în care creștinii sunt persecutați: 8. Pakistan

Populația totală: 212.107.000 Populația creștină: 4.080.000 Religia principală: islam Anual, sute de femei și fete creștine sunt răpite, violate, forțate să se căsătorească cu violatorii lor și convertite prin forță. De ce se află Pakistan în clasamentul World Watch List 2022? În Pakistan, creștinii sunt considerați cetățeni de mâna a doua și sunt discriminați în fiecare domeniu al vieții. Liderii bisericii pot fi arestați dacă nu respectă dorințele autorităților. Aceste […]

todayMarch 24, 2022

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%