Devoțional

Ioan Ciobotă: Există Dumnezeu, cu adevărat (1)

todayJanuary 29, 2021 5

Background
share close

28 ianuarie 2021
Partea 1

„Nebunul zice în inima lui: ‘Nu este Dumnezeu!’.”
(Psalmul 14:1)

Video AICI.

Dacă ți-a trecut vreodată prin minte să pui la îndoială existența lui Dumnezeu, gândește-te la câteva aspecte care vorbesc despre El.

Natura

„Munţii şi dealurile vor răsuna de veselie înaintea voastră, şi toţi copacii din câmpie vor bate din palme.”
(Isaia 55:12)

Istoria întregului Cosmos

Biblia ne prezintă istoria clară și adevarată a întregului Univers și a acestui pământ. Nu am apărut la întâmplare, nu am apărut prin evoluție, nici dintr-un Big-Bang. Dumnezeu a creat Universul, cerul, pământul și omul.

„Iată istoria cerurilor şi a pământului, când au fost făcute.”
(Geneza 2:4)

Istoria Planetei Pământ

„Domnul a răspuns lui Iov din mijlocul furtunii şi a zis:
Unde erai tu când am întemeiat pământul? Spune, dacă ai pricepere.
Cine i-a Hotărât măsurile, ştii? Sau cine a întins frânghia de măsurat peste el?
Pe ce sunt sprijinite temeliile lui? Sau cine i-a pus piatra din capul unghiului,
atunci când stelele dimineţii izbucneau în cântări de bucurie, şi când toţi fiii lui Dumnezeu scoteau strigăte de veselie?”
(Iov 38:4-7)

Istoria ta personală

„Când nu eram decât un plod fără chip, ochii Tăi mă vedeau; şi în cartea Ta erau scrise toate zilele cari-mi erau rânduite, mai înainte de a fi fost vreuna din ele.
Trupul meu nu era ascuns de Tine, când am fost făcut într-un loc tainic, ţesut în chip ciudat, ca în adâncimile pământului.”
(Psalmul 139:16,15)

Planeta Pământ

„Când a întocmit Domnul cerurile, eu [intelepciunea] eram de faţă; când a tras o zare pe faţa adâncului.” (Proverbe 8:27)
„Eu, Domnul, am făcut toate aceste lucruri, Eu singur am desfăşurat cerurile, Eu am întins pământul. Cine era cu Mine?” (Isaia 44:24)
„Căci aşa vorbeşte Domnul, Făcătorul cerurilor, singurul Dumnezeu, care a întocmit pământul, l-a făcut şi l-a întărit, l-a făcut nu ca să fie pustiu, ci l-a întocmit ca să fie locuit:„Eu sunt Domnul, şi nu este altul!”
(Isaia 45:18)

Binele și răul

Nici animalele, nici peștii, nicio viețuitoare sau plantă nu are noțiunea de bine sau rău. Doar omul are capacitatea aceasta specială de a distinge între bine și rău. Din nenorocire, de cele mai multe ori omul a ales și alege răul…

„Domnul Dumnezeu a zis: „Iată că omul a ajuns ca unul din Noi, cunoscând binele şi răul. Să-l împiedicăm, deci, acum ca nu cumva să-şi întindă mâna, să ia şi din pomul vieţii, să mănânce din el şi să trăiască în veci.”
(Geneza 3:22)

În partea a 2-a vom continua cu:
Dreptatea, Anatomia și Genetica, Înțelepciunea, Rușinea, Paradisul pierdut, Închinarea iar în partea a 3-a cu
Sărbătorile, Cosmosul și omul, Ciclurile esențiale ale planetei, Mările și oceanele, Poporul Israel.

Autor: Ioan Ciobotă

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Gabriela Augustinov

Rate it

Previous post

Important

ZIUA 19 – 21 Zile de Post și Rugăciune: Puterea de a persevera

Filipeni 1: 6„Sunt încredințat că Acela care a început în voi o lucrare bună o va desăvârși până în ziua lui Hristos Isus”! Perseverența înseamnă abilitatea de a continua făcând lucru propus, în ciuda obstacolelor care apar.  Perseverența înseamnă mai mult decât răbdare. Ea înseamnă răbdare combinată cu siguranța absolută că lucrurile pe care le așteptăm urmează să se întâmple. Lipsa de perseverență vine dintr-o motivare insuficientă, din lene ori comoditate. Când vorbim de lucrarea lui Dumnezeu, lipsa perseverenței provine dintr-o iubire sărăcăcioasă față de […]

todayJanuary 29, 2021


Similar posts

30 zile de rugăciune

Ziua 15: Samarkand, Uzbekistan – #pray30days

Populaţie musulmană: 510.000 DESCARCA AICI Ghidul de rugăciune în format PDF. Samarkand este un oraş frumos, aproape mitic, ce şi-a câştigat faima datorită prezenţei pe traseul celebrului drum al mătăsii. Oraşul se mândreşte cu cele trei secţiuni istorice ale sale: o parte din secolul al VII-lea, ce a fost distrusă […]

todayApril 27, 2021 11

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%