Devoțional

Ioan Ciobotă: Există Dumnezeu, cu adevărat (2)

todayJanuary 30, 2021 1

Background
share close

29 ianuarie 2021
Partea a 2-a

„Iată, Dumnezeul acesta este Dumnezeul nostru în veci de veci; El va fi călăuza noastră până la moarte.”
(Psalmi 48:14)

Video AICI.

În prima parte am amintit despre natură, istoria întregului Cosmos, istoria Planetei Pământ, istoria ta personală, binele și răul

În a 2-a parte, abordăm alte câteva aspecte:

Dreptatea

Animalele nu au noțiunea de dreptate.

„Ţi s-a arătat, omule, ce este bine, şi ce alta cere Domnul de la tine, decât să faci deptate, să iubeşti mila, şi să umbli smerit cu Dumnezeul tău?”
(Mica 6:8)
„Mari şi minunate sunt lucrările tale, Doamne Dumnezeule, Atotputernice! Drepte şi adevărate sunt căile Tale, Împărate al Neamurilor!”
(Apocalipsa 15:3)

Anatomia și genetica

„Cel ce a sădit urechea, s-ar putea să n-audă? Cel ce a întocmit ochiul, s-ar putea să nu vadă?” (Psalmi 94:9)
„Tu mi-ai întocmit rărunchii, Tu m-ai ţesut în pântecele mamei mele.” (Psalmi 139:13)
„Aşa vorbeşte Domnul, Răscumpărătorul tău, Cel ce te-a întocmit din pântecele mamei tale: „Eu, Domnul, am făcut toate aceste lucruri.” (Isaia 44:24)

Înțelepciunea

„Căci înţelepciunea preţuieşte mai mult decât mărgăritarele, şi nici un lucru de preţ nu se poate asemui cu ea.” (Proverbe 8:11)

Rușinea

După ce păcătuiește, omului îi este rușine și frică de Dumnezeu. Dumnezeu îl caută să stea de vorbă cu omul, însa

„el a răspuns: ‘Ţi-am auzit glasul în grădină; şi mi-a fost frică, pentru că eram gol şi m-am ascuns.’ ”
(Geneza 3:10)

Paradisul pierdut

Senzația „paradisului pierdut” se pare ca este înrădăcinată ancestral undeva în conștiința omului. Drept urmare, fiecare încearcă să-și construiască propriul lui paradis. Doar prin Cristos ne putem întoarce la frumusețea și fericirea relației personale cu Dumnezeu – cu adevărat paradis.

După ce Adam și Eva au păcătuit, „Domnul Dumnezeu l-a izgonit din grădina Edenului, ca să lucreze pământul, din care fusese luat.” (Geneza 3:23)

Închinarea

Omul este singura ființă care caută închinare, care are înscrisă închinarea în conștiința sa. Dar cea mai mare parte a oamenilor se închină la orice altceva, dar nu la Dumnezeul viu și adevărat, Dumnezeul care S-a revelat pe Sine Însuși în Biblie, Cel care spune:

„Să nu ai alţi dumnezei în afară de Mine.”
(Exod 20:3)
„Să nu te închini înaintea unui alt dumnezeu; căci Domnul se numeşte gelos, este un Dumnezeu gelos.”
(Exod 34:14)

În partea a 3-a vom vorbi despre Sărbători, Cosmosul și omul, Ciclurile esențiale ale planetei, Mările și oceanele, Poporul Israel.

Autor: Ioan Ciobotă

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Gabriela Augustinov

Rate it

Previous post

Important

ZIUA 20 – 21 Zile de Post și Rugăciune: Transformați prin Duhul

2 Corinteni 3: 18 (EDCR)„Noi toți privim cu fața descoperită, ca într-o oglindă, slava Domnului și suntem transformați în același chip al Lui, din slavă în slavă, prin Domnul, adică prin Duhul.” Dacă schimbarea ar fi ușoară, toată lumea ar adopta-o; majoritatea oamenilor rămân însă aceiași. Am fost creați pentru a crește, pentru schimbare, pentru a experimenta transformarea. Esenţa Evangheliei este transformarea. Acest proces de transformare este folosit de scriitorii Bibliei […]

todayJanuary 30, 2021


Similar posts

Devoțional

Ioan Ciobotă: Trăim vremuri tulburi

23 februarie 2021 „Vă las pacea, vă dau pacea Mea. Nu v-o dau cum o dă lumea. Să nu vi se tulbure inima, nici să nu se înspăimânte.”(Ioan 14:27) Video AICI. Trăim vremuri tulburi. Cu adevărat vremurile sunt tulburi. Domnul Isus Cristos, cu aproximativ 2000 de ani în urmă spunea: […]

todayFebruary 26, 2021

Consiliere

Vlad Schlezak: „Oala urâtă e frumoasă”

Una din marile minciuni păgâne luate în serios ca fiind adevăr spune că pentru a fi oameni compleți trebuie să depindem de modul cum arătăm, de performanță și statut social. Așadar, în conceptul lumesc, omul trebuie să muncească din greu pentru cele 3 variante: a) Felul în care arătăm + […]

todayFebruary 25, 2021 2

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%