Devoțional

Ioan Ciobotă: Există Dumnezeu, cu adevărat (3)

todayJanuary 31, 2021

Background
share close

30 ianuarie 2021
Partea a 3-a

„Îţi mulţumim Doamne, Dumnezeule, Atotputernice, care eşti şi care erai şi care vii, că ai pus mâna pe puterea Ta cea mare, şi ai început să împărăţeşti.”
(Apocalipsa 11:17)

Video AICI.

În primele două părți am amintit câteva aspecte care vorbesc despre Dumnezeu:
Natura, Istoria întregului Cosmos, Istoria Planetei Pământ, Istoria ta personala, Binele și răul, Dreptatea, Anatomia și Genetica, Înțelepciunea, Rușinea, Paradisul pierdut, Închinarea.

Astăzi continuăm cu:

Sărbătorile

În Biblie sărbătorile stabilite de Dumnezeu au un loc foarte important. Pentru animale nu există sărbători, ci doar pentru oameni.

„V-aţi apropiat de muntele Sionului, de cetatea Dumnezeului celui viu, Ierusalimul ceresc, de zecile de mii, de adunarea în sărbătoare a îngerilor.”
(Evrei 12:22)

Cosmosul și omul

„Când privesc cerurile-lucrarea mânilor Tale-luna şi stelele pe care le-ai făcut,
îmi zic: „Ce este omul, ca să Te gândeşti la el? Şi fiul omului, ca să-l bagi în seamă?
L-ai făcut cu puţin mai pe jos decât Dumnezeu, şi l-ai încununat cu slavă şi cu cinste.”
(Psalmul 38:3-5)

Ciclurile esențiale ale planetei

„Cât va fi pământul, nu va înceta

  • semănatul şi seceratul,
  • frigul şi căldura,
  • vara şi iarna,
  • ziua şi noaptea!”

(Geneza 8:22)

Mările și oceanele

„Cine a închis marea cu porţi, când s-a aruncat din pântecele mamei ei? Când i-am făcut haina din nori, şi scutece din întuneric; când i-am pus hotar, şi când i-am pus zăvoare şi porţi; când am zis: „Până aici să vii, să nu treci mai departe; aici să ţi se oprească mândria valurilor tale?”
(Iov 38:8-11)

Poporul Israel

Este incredibilă istoria acestui popor. Au fost minuni extraordinare, amestecate cu neascultare, răzvrătire, cârtire, pedeapsă și iertare. Într-un fel istoria fiecărui om se aseamănă în linii mari cu istoria acestui popor.
Timp de aproape 2000 de ani evreii au fost împrăștiați în toată lumea și nu a mai existat un stat al lor. Dar în anul 1948 a luat din nou ființă statul Israel. Este o minune a umanității. Cu niciun popor nu s-a mai întâmplat așa ceva.

Cu aproximativ 2600 de ani in urma, Dumnezeu promitea poporului Israel:

„Eu voi aduce înapoi neamul tău de la răsărit, şi te voi strânge de la apus. Voi zice miazănoaptei: „Dă încoace!” şi miazăzilei: „Nu opri” ci adu-Mi fiii din ţările depărtate şi fiicele de la marginea pământului.”
(Isaia 43:5,6)

Mă opresc aici, dar lista este uriașă.
Există Dumnezeu, cu adevarat!

Autor: Ioan Ciobotă

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Gabriela Augustinov

Rate it

Previous post

Mass media

Facebook blochează un profesor pentru o postare în care critică prezenţa persoanelor transgender în armata S.U.A.

Contul de Facebook al unui profesor de la o universitate creştină din America a fost suspendat pentru o postare în care acesta îşi exprima dezacordul cu politica preşedintelui american Jor Biden prin care a fost permisă prezenţa persoanelor transgender în armata S.U.A.. Robert Gagnon, care predă teologia Noului Testament la Universitatea Baptistă din Houston şi este un specialist renumit în probleme de sexualitate, a fost suspendat de pa Facebook pentru […]

todayJanuary 31, 2021


Similar posts

Devoțional

Ioan Ciobotă: Demnitatea pe care Biblia o conferă femeilor

3 martie 2021 „Domnul i-a zis lui Moise: ‘Fetele lui Ţelofhad au dreptate. Să le dai de moştenire o moşie între fraţii tatălui lor, şi să treci asupra lor moştenirea tatălui lor’ ”. (Numeri 27:6,7) Video AICI. Între 1 și 8 martie vorbim despre demnitatea pe care Biblia o acordă […]

todayMarch 4, 2021

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%