Devoțional

Ioan Ciobotă: Întrebări imposibile din Biblie (1)

todayFebruary 9, 2021

Background
share close

8 februarie 2021

Partea 1

„Isus S-a uitat ţintă la ei, şi le-a zis: „Lucrul acesta este cu neputinţă la oameni, dar nu la Dumnezeu; pentru că toate lucrurile sunt cu putinţă la Dumnezeu.” (Marcu 10:27)

Video AICI.

Întreba cineva: „Cum s-au putut înmulți oamenii după potop, când mai exista doar familia lui Noe, adică 8 oameni pe toată planeta?

Un posibil răspuns ar fi că pe vremea respectivă nici natura și nici ADN-ul uman nu erau așa pervertite și distruse ca în zilele noastre.

O altă problema este că noi abordăm acele evenimente prin ochelarii noștri de azi. Cu siguranță sunt aspecte care nici măcar nu ne trec prin cap. Pur și simplu habar nu avem despre enorm de multe amănunte – Biblia nu ni le spune – și atunci tendința este să tragem concluzia greșită că așa ceva nu se poate, e imposibil.

De exemplu, dacă i-aș fi spus la buna Florica, moartă în 1977, la o vârstă înaintată (ultima mea bunică), i-aș fi spus că eu azi vă pot suna cu video call și vă văd pe fiecare dintre voi pe o bucată de sticlă (telefon mobil), poate mi-ar fi spus că e imposibil și că așa ceva NU POATE exista. Și sunt mai puțin de 50 de ani de atunci…

Apoi, tendința oamenilor este să-L bage pe Dumnezeu în cutiuța lor. Dacă Cel PreaÎnalt nu intră în „cercul nostru strâmt” – cum zicea Eminescu, noi, oamenii, credem că e o problema. Da, este o problema, dar nu la El, ci la noi.

Încercăm să înțelegem minunile lui Dumnezeu în mod mecanicist și liniar, în timpul nostru finit. Asta este ca și cum am încerca să-i explicam unei furnici cum funcționează un computer. E absolut imposibil. Creierul ei nu poate înțelege așa ceva. (Sau cel puțin așa cred eu, cine știe…). Dar faptul că furnica probabil că nu va înțelege, asta nu înseamnă că nu există computere.

Este ca și cum o bacterie care trăiește într-o conductă, într-o țeavă lungă, lungă, ar pretinde că în afara conductei nu mai există altceva. Bacteriile de pe „facebook-ul” ei ar crede-o, dar nu noi, oamenii, de pe „facebook-ul” nostru.

Noi trebuie să acceptăm că Dumnezeu este Dumnezeu, nu noi, ci noi suntem doar niște oameni muritori.

Data viitoare voi prezenta câteva exemple de miracole extraordinare: soarele și luna s-au oprit în loc, Marea Roșie s-a despicat în două, așa încât poporul evreu a trecut prin mijlocul mării ca pe uscat, soarele s-a dat înapoi cu 40 de minute, etc.

Autor: Ioan Ciobotă

Mai puteti asculta: BIBLIA AUDIO.

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Gabriela Augustinov

Rate it

Previous post

Biserica

Ministrul francez de interne, Gérald Darmanin, declară că „evanghelicii sunt o problemă foarte importantă pentru Franța”

Creștinii evanghelici din Franța își exprimă neliniștea cu privire la atacurile Guvernului împotriva bisericilor evanghelice. Ultimul episod îl are că protagonist pe ministrul francez de interne, Gérald Darmanin. Într-un interviu acordat CNews, el a declarat că „Evanghelicii sunt o problemă foarte importantă … evident, nu de aceeași intensitate ca și islamismul, care este capabil de atacuri teroriste”. Cu o zi înainte, vorbind despre controversata lege anti-separatism, care se așteaptă să […]

todayFebruary 8, 2021 3

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%
https://upm.fatek.unkhair.ac.id/include/slotgacorhariini/ https://baa.akfarsurabaya.ac.id/inc/-/slotgacorhariini/ https://marumanfiore.xsrv.jp/