Devoțional

Ioan Ciobotă: Întrebări imposibile din Biblie (2)

todayFebruary 10, 2021

Background
share close

9 februarie 2021

Partea a 2-a

„Cerurile laudă minunile Tale, Doamne, şi credincioşia Ta în adunarea sfinţilor! […]
Voi spune strălucirea slăvită a măreţiei Tale, şi voi cânta minunile Tale.”

(Psalmi 89 si 145)

Video AICI.

Pentru cei care au întrebări legate de Biblie, lucruri care li se par imposibile, data trecută am prezentat câteva principii generale, iar azi voi prezenta câteva minuni extraordinare.

1. Dumnezeu a dat soarele înapoi cu 40 de minute

„Isaia, proorocul, s-a rugat Domnului, şi Domnul a dat cu zece trepte înapoi umbra din locul în care se pogorâse pe cadranul soarelui lui Ahaz.”
(2 Imparati 20:9-11)

Zece trepte pe cadranul lui Ahaz se pare că înseamnă aproximativ 40 de minute. Deci timpul s-a dat înapoi cu 40 de minute.

2. Dumnezeu a oprit soarele și luna în loc aproape o zi întreagă.

Le-a dat o pauză din alergarea lor.

„Atunci Iosua a vorbit Domnului, în ziua când a dat Domnul pe Amoriţi în mâinile copiilor lui Israel, şi a zis în faţa lui Israel: ‘Opreşte-te, Soare, asupra Gabaonului, şi tu, Lună, asupra văii Aialonului!’.
Şi Soarele s-a oprit, şi Luna şi-a întrerupt mersul, până ce poporul şi-a răzbunat pe vrăjmaşii lui. […]
Soarele s-a oprit în mijlocul cerului, şi nu s-a grăbit să apună, aproape o zi întreagă.”
(Iosua 10:12-14)

Se pare că au fost aproximativ 23 de ore și 20 de minute. Plus cele 40 de minute de la Isaia, s-a aflat unde lipsește o zi din calendarul planetei Pământ.

Dar nu ne putem imagina ce s-a întamplat cu mările, cu oceanele, cu viața din fiecare celulă de pe pământ în momentul când soarele și luna s-au oprit în loc o zi întreagă, sau când Soarele s-a dat înapoi cu 40 de minute. Toată viața de pe pământ depinde de legea gravitației. Nu știu ce s-a întâmplat atunci. Oare cum scârțâia cosmosul din toate încheieturile când soarele și luna au pus frână bruscă?

3. Uscarea Mării Roșii

„Copiii lui Israel au trecut prin mijlocul mării ca pe uscat, în timp ce apele stăteau ca un zid la dreapta şi la stânga lor.”
(Exod 14:29)

Ai trecut vreodată prin mijlocul unei mări ca pe uscat?
Dar prin mijlocul unei mari probleme din viața ta?

Poate nu crezi minunile scrise în Biblie.
Atunci gândește-te doar la minunile pe care le-a făcut Dumnezeu în viața ta.

Dacă ai putut privi sau citi această prezentare, să știi că este o minune extraordinară. Ochiul este un organ pe care știința, tehnologia și marii savanți încă nu îl pot explica în totalitate. Cât despre creierul tău, care a înțeles și a procesat toate acestea… doar Dumnezeu știe cum funcționează în cele mai mici detalii.

Când oamenii spun: „Imposibil”, Dumnezeu le poate răspunde: „La voi este imposibil, dar nu la Mine”.

Legat de întrebările „imposibile” din Biblie – eu zic să mai așteptăm, cu smerenie și cu umilință, până vom înțelege totul, chiar dacă unele lucruri nu le vom înțelege în lumea asta…

Autor: Ioan Ciobotă

Mai puteti asculta: BIBLIA AUDIO.

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Gabriela Augustinov

Rate it

Previous post

Biserica

Curtea Supremă SUA: California nu poate interzice slujbele religioase în interior

„Victorie în California! La miezul nopții de vineri, Curtea Supremă a Statelor Unite a emis o hotărâre favorabilă în cazul nostru împotriva Guvernatorului Newsom, BLOCÂND și INVALIDÂND interdicția totală asupra serviciilor de închinare în interiorul lăcașelor de cult, ca fiind neconstituțională. Aceasta este o decizie de urgență, TEMPORARĂ în cazul nostru, care oferă o oarecare măsură de libertate în timp ce continuăm să luptăm în instanțele inferioare”, transmite Horațiu (Harry) Miheț, avocatul româno-american din cadrul organizației Liberty Counsel care reprezintă […]

todayFebruary 9, 2021


Similar posts

30 zile de rugăciune

Ziua 15: Samarkand, Uzbekistan – #pray30days

Populaţie musulmană: 510.000 DESCARCA AICI Ghidul de rugăciune în format PDF. Samarkand este un oraş frumos, aproape mitic, ce şi-a câştigat faima datorită prezenţei pe traseul celebrului drum al mătăsii. Oraşul se mândreşte cu cele trei secţiuni istorice ale sale: o parte din secolul al VII-lea, ce a fost distrusă […]

todayApril 27, 2021 11

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%