Devoțional

Ioan Ciobotă: Liniște și pace în mijlocul furtunilor din viața ta

todayJanuary 5, 2021 2

Background
share close

5 ianuarie 2021

„Dumnezeu Şi-a adus aminte de Noe, de toate vieţuitoarele şi de toate vitele care erau cu el în corabie; şi Dumnezeu a făcut să sufle un vânt pe pământ şi apele s-au potolit.” (Geneza 8:1)

Când apele s-au potolit, potopul a fost gata. Asta după ce a distrus întreaga planetă, mai puțin 8 oameni.
Ma gândesc cu câtă ură ar dărâma progresiștii de azi statuia lui Dumnezeu (daca ar exista vreuna), spunând: „Cum și-a permis așa ceva?”
Uite așa Și-a permis. „Domnul face tot ce vrea în ceruri şi pe pământ, în mări şi în toate adâncurile.” (Psalmi 135:6)

  1. Apele au fost potolite de Același care le-a și pornit.
  2. Noe a scăpat pentru că era în corabie.
  3. Noe era în CORABIA CORECTĂ! Poate mai erau și alte corăbii în vremea aceea, însă doar corabia în care era Noe a scăpat.
  4. Corabia a fost proiectată de Dumnezeu, nu de om.
  5. „Dumnezeu Şi-a adus aminte” – dar oare l-a uitat Dumnezeu pe Noe? Oricum Noe și familia lui erau la adăpost sigur, chiar daca afară era potopul. Oare câte milioane de oameni și de viețuitoare au murit la potop? Petrolul pe care îl folosim noi azi este de natură organică…
  6. Noe nu a scăpat de potop, ci DIN potop. Dar PRIN potop a trecut și Noe, la fel ca toți ceilalți muritori, doar că el nu a murit, ci a fost SALVAT.
  7. Mii de ani mai târziu, când ucenicii se temeau că vor pieri în furtuna din viața lor, Hristos „S-a sculat, a certat vântul şi a zis mării: „Taci! Fără gură!”. Vântul a stat, şi s-a făcut o linişte mare.” (Marcu 4:39)

Concluzie:

  1. Verifică să fii în corabie. În CORABIA CORECTĂ!
  2. Dacă ai ascultat de Dumnezeu înainte de potop, El sigur își aduce aminte de tine și în timpul potopului!
  3. Potopul se va termina!

Și nu uita că nu va mai fi niciodată vreun potop pe întregul pământ, dar „Ziua Domnului însă va veni ca un hoţ. În ziua aceea, cerurile vor trece cu troznet, trupurile cereşti se vor topi de mare căldură, şi pământul, cu tot ce este pe el, va arde.” (2 Petru 3:10)

Iți doresc liniște și pace în mijlocul furtunilor din viața ta!

Autor: Ioan Ciobotă

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Gabriela Augustinov

Rate it

Previous post

Credință

Nevoia de claritate

Cu mai bine de zece ani în urmă am primit de ziua mea o carte. Mesajul dinăuntru spunea: „Biblia este scrisoarea Domnului către oameni. În speranţa că și scrisorile oamenilor către Dumnezeu îţi vor hrăni sufletul, îţi ofer această carte. La mulţi ani!”. Și, într-adevăr, așa a fost. Colecţia de gânduri pe care oameni din ţări diferite, cu vârste, credinţe și profesii diferite le dezgropau din cele mai adânci straturi […]

todayJanuary 5, 2021 3


Similar posts

30 zile de rugăciune

Ziua 15: Samarkand, Uzbekistan – #pray30days

Populaţie musulmană: 510.000 DESCARCA AICI Ghidul de rugăciune în format PDF. Samarkand este un oraş frumos, aproape mitic, ce şi-a câştigat faima datorită prezenţei pe traseul celebrului drum al mătăsii. Oraşul se mândreşte cu cele trei secţiuni istorice ale sale: o parte din secolul al VII-lea, ce a fost distrusă […]

todayApril 27, 2021 11

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%