Devoțional

Ioan Ciobotă: Nu știa că Domnul se depărtase de la el

todayMarch 23, 2021 5

Background
share close

22 martie 2021

„Atunci ea [Dalila] a zis: ‘Filistenii sunt asupra ta, Samson!’. Şi el s-a trezit din somn şi a zis: ‘Voi face ca şi mai înainte, şi mă voi scutura’. Nu ştia că Domnul Se depărtase de el.”
(Judecatori 16:20)

Video AICI.

Samson era probabil cel mai puternic om din toate timpurile. Dar nu știa că în momentul când Duhul lui Dumnezeu se depărtează de la el, el nu mai are nicio putere. Samson avea putere atâta timp cât Duhul lui Dumnezeu era asupra lui.

La un moment dat și-a deschis inima în fața Dalilei și nu și-a dat seama că Duhul lui Dumnezeu s-a depărtat de la el. Așa scrie în cartea Judecători, capitolul 16, în Biblie.

Probabil că se poate întâmpla pentru fiecare dintre noi să nu ne dăm seama când Duhul lui Dumnezeu se îndepărtează de la noi. Și atunci este un pericol de moarte. Este pericol maxim.

Samson a fost prins de dușmanii lui, i-au scos ochii și a fost omorât, pentru că n-a conștientizat faptul că nu te poți juca deloc cu păcatul. El s-a jucat cu păcatul.

NU TE JUCA DELOC CU PĂCATUL!

Fii atent la momentul când Duhul lui Dumnezeu este pe punctul de a se depărta de tine, de a pleca de la tine. Pune-te pe genunchi, în rugăciuni, în lacrimi, cere-I lui Dumnezeu să rămână lângă tine.

Spune în Psalmi:

„Nu mă lepăda de la Faţa Ta, şi nu lua de la mine Duhul Tău cel Sfânt. Dă-mi iarăşi bucuria mântuirii Tale.”
(Psalmul 51:11,12)

Roagă-te lui Dumnezeu! Duhul lui Dumnezeu să fie peste tine și să-ți dea înțelepciune să fii atent, ca în momentul când te îndepărtezi de Dumnezeu, El să te ajute să te întorci cu pocăință, cu umilință și cu credință. Dumnezeu să ne ajute pe fiecare dintre noi.

Autor: Ioan Ciobotă

Mai puteti asculta: BIBLIA AUDIO.

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Gabriela Augustinov

Rate it

Previous post

Relații

De la ranchiună la iertare. Cum își rezolvă creștinii conflictele

Lipsa conflictului nu reprezintă neapărat un semn de maturitate spirituală, așa cum sunt tentaţi să creadă unii creștini. Modul în care gestionăm conflictele spune însă multe despre modul în care înţelegem rolul harului, iertării și reconcilierii într-o lume a păcatului. Conflictele înghit felii consistente din timpul și energia noastră. În plus, atunci când suntem prinși în menghina unui conflict, pierdem oportunitatea de a ne angaja în lucruri mai constructive, punctează […]

todayMarch 22, 2021 3

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%
https://upm.fatek.unkhair.ac.id/include/slotgacorhariini/ https://baa.akfarsurabaya.ac.id/inc/-/slotgacorhariini/ https://marumanfiore.xsrv.jp/