Devoțional

Ioan Ciobotă: O minte sănătoasă

todayJanuary 18, 2021 1

Background
share close

16 ianuarie 2021

„Frica Domnului este începutul înțelepciunii; toți cei ce o păzesc, au O MINTE SĂNĂTOASĂ, și slava Lui ține în veci.”
(Psalmul 111:10)

Video AICI.

O MINTE  SĂNĂTOASĂ  se pare că este un lucru din ce în ce mai rar. Unii se tem de ZIUA DE MÂINE.
Dar ziua de mâine nu este a noastră, atunci de ce să mă mai tem de ziua de mâine?

Domnul Isus ne spune: „Nu vă îngrijorați, deci, de ziua de mâine; căci ziua de mâine se va îngrijora de ea însăși. Ajunge zilei necazul ei.”
(Matei 6:34)

Frica de Domnul NU înseamnă groaza de Domnul, ci mai degrabă frica de a nu-L supăra, pentru că este un foc mistuitor și este ATOTPUTERNIC. Iar dacă Tatăl meu este ATOTPUTERNIC, de ce să mă tem de ziua de mâine?

Cred că frica de Domnul este frica de a face ceva ce Domnul urăște, frica de a păcătui.

Mintea se îmbolnăvește atunci când păcatul, adica cel rău pune stăpânire pe un om. Și lipsa de iubire îmbolnăvește mintea. Paul Tournier spunea că 9 din 10 persoane care merg la psihiatru nu ar avea nevoie de psihiatru dacă ar fi iubite cu dragostea lui Dumnezeu. Dar cine să te mai iubească cu dragostea lui Dumnezeu, în ziua de azi?

Mai este frica de șomaj, de pierderea banilor, frica de o persoană abuzivă – soț, soșie, mamă, șef, vecin, soacră, noră, etc. Frica de criza mondială, frica de boală, de cancer, de accidente, frica de moartea cuiva drag, frica de a nu fi părăsit, frica de divorț.

Cele mai multe dintre aceste motive de frică nu se materializează niciodată, în schimb ne îmbolnavesc mintea și sufletul. Sau chiar dacă se întâmplă să vină peste viața noastră o criză, o traumă, chiar o nenorocire, mintea și sufletul pot să rămână sănătoase.

Iov a rămas PERFECT SĂNĂTOS în mintea, în sufletul și în relația lui cu Domnul, chiar dacă pe dinafară era plin de o bubă rea din talpa piciorului până în creștetul capului, se scărpina cu un ciob și locuia pe o grămadă de gunoi. Și chiar dacă a pierdut toată averea și toată familia, în afară de… soția, care îl sfătuia să-L blesteme pe Dumnezeu…

Care a fost secretul lui Iov? Frica de Domnul.

Tu de ce sau de cine te temi? Te temi de Domnul?

Autor: Ioan Ciobotă (selecțiuni dintr-un articol mai vechi)

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Gabriela Augustinov

Rate it

Previous post

Externe

PARIS | Marșul Pentru Viață 2021 – „Avortul este violență împotriva femeilor și a copiilor nenăscuți!”

În timp ce Franța se află într-o criză de sănătate fără precedent, francezii se așteaptă ca Guvernul să ia decizii eficiente pentru a lupta împotriva stării economice și sociale în care se află țara și că le va permite să își recapete rapid drepturile depline asupra libertăților. Cu toate acestea, ca și cum ar fi un subiect prioritar, Parlamentul se pregătește să dezbată un proiect de lege, susținut de Guvern, privind avortul și „problemele grave” de bioetică. În timp ce […]

todayJanuary 17, 2021 3


Similar posts

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%