Devoțional

Ioan Ciobotă: Oare ce surpriză ți-a pregătit Dumnezeu?

todayJanuary 14, 2021

Background
share close

13 ianuarie 2021

„Avraam a luat lemnele pentru arderea-de-tot, le-a pus în spinarea fiului său Isaac şi a luat în mână focul şi cuţitul. Şi au mers astfel amândoi împreună.”
(Geneza 22:6)

Video AICI.

Avraam avea 100 de ani, iar Sara avea 90 de ani când li s-a născut Isaac în mod natural. Înainte de potop erau obișnuite nașteri la vârste cu 3 cifre, dar ținând cont că era la mult timp după potop, nașterea lui Isaac a fost o minune de la Dumnezeu. Dupa ce i se naște Isaac lui Avraam în aceste condiții, Dumnezeu, care i l-a dat, îi spune să îl aducă jertfă. Uau!

Comentează Avraam ceva sau se plange? Nu, ci:

„Prin credinţă a adus Avraam jertfă pe Isaac, când a fost pus la încercare: el, care primise făgăduinţele cu bucurie, a adus jertfă pe singurul lui fiu! […]
Căci se gândea că Dumnezeu poate să învieze chiar şi din morţi: şi, drept vorbind, ca înviat din morţi l-a primit înapoi.”
(Evrei 11:17, 19)

Oare ce era în inima de tată a lui Avraam, când își ducea singurul fiu la moarte?
Oare ce era în inima de Tată a lui Dumnezeu, când Își ducea Singurul Fiu la moarte, 2000 de ani mai târziu?

„Muntele unde Domnul va purta de grijă”, unde Avraam l-a adus jertfă pe Isaac, se pare că este chiar muntele unde a fost răstignit Domnul Isus, sau este Muntele Templului din Ierusalim.

Isaac își ducea în spinare lemnele pe care să fie jertfit, dar a primit viața în schimbul morții.
Hristos își ducea în spinare lemnele pe care să fie jertfit – o cruce grea. Și a primit moartea, ca să ne dea nouă viața.

Tu ce duci azi în spinare? Duci vreun dușman, duci pe cineva pe care ești mânios și supărat? Duci bagajul cu care sa fii internat in spital, sau cu care mergi la chimioterapie?
Duci dosarul prin care banca îți ia casa? Duci dosarul de divorț? Ce duci azi în spinare?

La capătul drumului de trei zile, făcut de Avraam cu Isaac, pe Avraam îl aștepta o surpriză colosală: și-a primit fiul inapoi ca ÎNVIAT din morți.
La capatul „drumului” de trei zile in mormânt, făcut de Domnul Isus, omenirea a primit o surpriză colosală: ÎNVIEREA.

Orice ai duce, Dumnezeu vrea să meargă cu tine pe drum. „Focul și cuțitul” sunt în mâna Lui, mâna bună a Tatălui.

„Vă îndemn, deci, fraţilor, pentru îndurarea lui Dumnezeu, să aduceţi trupurile voastre ca o jertfă vie, sfântă, plăcută lui Dumnezeu: aceasta va fi din partea voastră o slujbă duhovnicească.”
(Romani 12:1)

Oare ce surpriză ți-a pregătit Dumnezeu la capătul drumului?

Autor: Ioan Ciobotă

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Gabriela Augustinov

Rate it

Previous post

Important

Dumitru Cigher: Realiști sau conspiraționiști?

  Am toată convingerea că Mântuitorul a fost realist şi echipa pe care şi-a format-o a fost pregătită tot în termenii realității. De atunci, se propagă un mesaj al realității şi nu al misticismului, al conspirației, al presupunerii, al datului cu zarul. Realistul nu crede în horoscop şi nici în vrăjitorii! Cred că manifestările noastre derivă dintr-o informare fundamentală, fiindcă suntem rezultatul informațiilor pe care le-am asimilat. Un om realist este cu picioarele pe pământ, dornic să se informeze şi […]

todayJanuary 13, 2021 2

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%
https://upm.fatek.unkhair.ac.id/include/slotgacorhariini/ https://baa.akfarsurabaya.ac.id/inc/-/slotgacorhariini/ https://marumanfiore.xsrv.jp/