Devoțional

Ioan Ciobotă: Un nume nou – Cea mai mare binecuvântare

todayJanuary 17, 2021 3

Background
share close

15 ianuarie 2021

„Numele tău nu va mai fi Iacov, ci te vei chema Israel”
(Geneza 32:27, 28)

Video AICI.

Iacov l-a înșelat pe fratele său Esau, și a fost înșelat la rândul lui.

I-a luat fratelui său dreptul de întâi născut și i-a furat binecuvantarea tatălui lor. Apoi socrul său, Laban, i-a furat 7 ani de viață lui Iacov, dar Iacov nu s-a lăsat mai prejos, ci i-a „rezolvat” socrului său turmele. Apropo, metoda folosită de Iacov la „transferul pașnic” al turmelor este o chestiune foarte interesantă de genetică.

După 20 de ani de pribegie, Iacov se întoarce acasă cu o mare familie și avere, dar află că fratele său Esau – care jurase să-l omoare – îi iese în întâmpinare cu 400 de oameni. Se îngrozește și inima îi tremură.

Când ai fost îngrozit ultima dată și inima ți-a tremurat de frică?

În această conjuctură Iacov se întâlnește și se lupta cu Dumnezeu, nu cu fratele său. Avea nevoie disperată de ajutorul lui Dumnezeu.

Probabil că și tu ai avut nevoie disperată de ajutorul lui Dumnezeu, de multe ori în viață.

Dar dincolo de ce și-ar fi putut dori sau închipui Iacov, Dumnezeu îl lasă cu:

  • încheietura coapsei scrântită și
  • cu un nume nou.

Din Iacov – înșelător, îi schimbă numele în Israel – Cel ce luptă cu Dumnezeu. Devine unul dintre patriarhi, tatăl poporului ales, și un sfert din prima carte din Biblie – cartea Geneza – este biografia lui Iacov – Israel.

Care este numele nou pe care ți-l va da Dumnezeu?

„Cine are urechi, să asculte ce zice Bisericilor Duhul: „Celui ce va birui, îi voi da să mănânce din mana ascunsă, şi-i voi da o piatră albă; şi pe piatra aceasta este scris un nume nou pe care nu-l ştie nimeni decât acela care-l primeşte.”
(Apocalipsa 2:17)

Oare cum va fi momentul când vei sta în fața lui Dumnezeu, Cel Atotputernic, vei ține în mână o piatră albă pe care va fi scris NUMELE TĂU CEL NOU?

Autor: Ioan Ciobotă

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Gabriela Augustinov

Rate it

Previous post

Externe

Open Doors SUA  a lansat Raportul anual de persecuție creștină 2021

Open Doors SUA  a lansat Raportul Anual de persecuție creștină pentru anul 2021, care arată care sunt cele mai periculoase 50 de țări pentru creștini Pe listă au fost adăugate câteva țări noi, primele 10 locuri au rămas, în mare parte, neschimbate. Coreea de Nord ocupă primul loc ca fiind cea mai periculoasă țară pentru creștini, fiind urmată de o serie de țări care au alte religii drept religie principală. […]

todayJanuary 16, 2021 3

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%
https://upm.fatek.unkhair.ac.id/include/slotgacorhariini/ https://baa.akfarsurabaya.ac.id/inc/-/slotgacorhariini/ https://marumanfiore.xsrv.jp/