Anunțuri

Israel şi Maroc semnează acordul de normalizare şi declaraţia comună privind stabilirea de relaţii bilaterale

todayDecember 24, 2020

Background
share close

Ultimul semn ce arată normalizarea relaţiilor între Israel şi lumea arabă, Israel şi Maroc au semnat o declaraţie comună la Rabat pentru stabilirea de relaţii bilaterale.

Jared Kushner, consilierul şef al preşedintelui Trump, a condus o delegaţie din Israel în Maroc.

Este cel de-al patrulea astfel de acord între Israel şi o o naţiune musulmană, care au fost susţinute de către Washington începând cu luna august, când s-a senat primul acord bilateral între Israel şi Emiratele Arabe Unite şi Bahrain.

„Am semnat deja înţelegerile preliminare care vor da startul cooperării bilaterale. Relaţiile cu Maroc avansează rapid şi vor fi strânse şi foarte prietenoase,” a declarat Meir Ben-Shabbat, şeful delegaţiei israeliene.

Acesta a adăugat că o misiune oficială marocană va fi deschisă la Tel Aviv în următoarele două săptămâni.

Ben-Shabbat s-a întâlnit cu Regele Mohammed VI şi l-a invitat în numele prim-ministrului israelian Beniamin Netanyahu să viziteze Israelul.

Marocul este şi patria unei comunităţi evreieşti vechi de sute de ani ce mai cuprinde în prezent câteva mii de membri.

Înainte de Războiul de Independenţă din Israel din 1948, Marocul înregistra o proporţie ridicată de populaţie evreiească, mulţi dintre aceştia fiind migranţi care au ajuns în Nordul Africii din Spania şi Portugalia în timpul Inchiziţiei spaniole.

Sute de mii de evrei israelieni, inclusiv Ben-Shabbat, îşi au descendența în Maroc, țară care şi o atitudine foarte prietenoasă cu turiştii israelieni.

Ca şi parte a acordului, Marocul va primi recunoaşterea din partea Statelor Unite a anexării unei regiuni disputate din Sahara de Vest.

Delegaţia israeliană a ajuns în Maroc cu primul zbor din istorie al companiei El Al între Israel şi Maroc.

Prim-ministrul israelian a spus despre acord: „Făurim în prezent o nouă eră de pace, prosperitate şi speranţă pentru regiunea noastră, popoarele noastre şi pentru viitorul comun. Transmit salutatrile mele Regelui Marocului care face un lucru istoric.”

„Schimbăm viitorul popoarelor noastre, care sunt legate într-un mod minunat,” a mai spus Netanyahu.

Sursa: CBN News

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Poteraș Ionuț

Rate it

Previous post

Important

Momente importante din biografia pastorului Vasile Alexandru Taloș

Vasile Alexandru Taloş s-a născut la 19 mai 1944, în comuna Cisnădie, raionul Sibiu, regiunea Brașov. Tatăl fratelui Vasile Alexa s-a născut în Prodănești, iar soția Elena în Lupoaia, județul Sălaj. După ce s-au căsătorit, s-au mutat în Cisnădie. După o ședere de câțiva ani, s-au mutat în Jibou, județul Sălaj, unde fratele Alexa a slujit ca păstor al bisericilor baptiste din Zalău, Peceiu şi al celor de pe Valea Agrijului. Vasile Taloș primește pe Domnul Isus în viața sa și în ziua de […]

todayDecember 23, 2020


Similar posts

Anunțuri

Conferința Femeilor: „Promisiuni știute pentru vremuri neștiute” cu Daniela Delibaș la Cluj-Napoca

„,Promisiuni știute pentru vremuri neștiute – Revendică promisiunile lui Dumnezeu în viața ta!” este provocarea Bisericii „Vestea Bună” din Cluj-Napoca pentru femei în pragul Zilei Internaționale a Femeilor. Invitata specială a evenimentului este scriitoarea, redactor și crainic la Radio Vocea Evangheliei Suceava, Daniela Delibaș. Daniela Delibaș a absolvit Facultatea de […]

todayMarch 4, 2021 1

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%