Externe

Israelul ia în considerare un atac pentru a opri programul nuclear al Iranului

todayJanuary 17, 2021 1

Background
share close

Armata israeliană (IDF) plănuieşte un atac asupra Iranului pentru a zădărnici eforturile de obținere a armelor nucleare ale acestei ţări.

Conform Israel Hayom Daily, şeful IDF Aviv Kohavi a cerut luarea în considerare a trei propuneri pentru a stopa programul nuclear iranian. Conform ziarului, una dintre propuneri se referă la o acţiune militară.

Times of Israel a relatat că Iranul a avansat în îmbogăţirea uraniului ajungând la o concentraţie de 20% în ultima săptămână. În 2015, un acord nuclear a stabilit o limită de îmbogăţire a urnaiului la o concentraţie de 4,5% conform BBC.

Uraniul sărăcit, cu o concentrare între 3-5% este folosit pentru a fabrica combustibil pentru centralele nucleare. Concentraţii de peste 20% este folosit în reactoarele de cercetare, iar concentraţiile de peste 90% sunt folosite la fabricarea armelor nucleare.

Ministrul din partea Likud, Tzachi Hanegbi, a declarat recent că Israelul ar putea ataca Iranul cu intenţia de a-l opri din drumul lor de a obţine arma nucleară, dacă Statele Unite se vor alătura din nou Acordului nuclear iranian. S.U.A. s-au retras din acest acord după venirea la putere a preşedintelui Trump, însă preşedintele ales Joe Biden a spus că acordul va fi reluat.

„Dacă guvernul Statelor Unite se va alătura din nou în acest acord – şi aceasta se pare că va fi următoarea mişcare conform declaraţiilor – atunci Israelul va fi din nou singur împotriva Iranului, ţară care va primi undă verde din partea comunităţii internaţionale, inclusiv S.U.A, de a-şi continua programul de obţinere a armelor nucleare,” a declarat Hanegbi.

Sursa: Christian Headlines

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Poteraș Ionuț

Rate it

Previous post

Devoțional

Ioan Ciobotă: Un nume nou – Cea mai mare binecuvântare

15 ianuarie 2021 „Numele tău nu va mai fi Iacov, ci te vei chema Israel”(Geneza 32:27, 28) Video AICI. Iacov l-a înșelat pe fratele său Esau, și a fost înșelat la rândul lui. I-a luat fratelui său dreptul de întâi născut și i-a furat binecuvantarea tatălui lor. Apoi socrul său, Laban, i-a furat 7 ani de viață lui Iacov, dar Iacov nu s-a lăsat mai prejos, ci i-a „rezolvat” socrului său turmele. Apropo, metoda folosită de Iacov la „transferul pașnic” […]

todayJanuary 17, 2021 3

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%
https://upm.fatek.unkhair.ac.id/include/slotgacorhariini/ https://baa.akfarsurabaya.ac.id/inc/-/slotgacorhariini/ https://marumanfiore.xsrv.jp/