Educatie

Istoria în revistă! Cum a fost până la pandemie?

todayApril 6, 2021 5

Background
share close

Imaginează-ți că te-ai născut în 1900. Când ai 14 ani, începe primul Război Mondial și se termină când ai 18 ani, cu 22 milioane de morți. La scurt timp după aceea, o pandemie globală, o gripă numită „spaniolă”, omoară 50 milioane de oameni.

Ieși viu și liber, ai 20 de ani. Apoi, la vârsta de 29 ani supraviețuiești crizei economice globale, care a început odată cu prăbușirea bursei de valori din New York, provocând inflația, șomajul și foametea.

La 33, naziștii vin la putere. Ai 39 ani, când începe al doilea război mondial și se termină când ai 45 de ani. În timpul Holocaustului (Sho áh) 6 milioane de evrei mor. Sunt peste 60 milioane de decese în total.

La 44 de ani, prima lovitură de stat: regele Mihai I l-a răsturnat de la putere pe Ion Antonescu. Când ai 47 de ani, Regele Mihai I abdică forțat. Când ai 62 de ani guvernul a declarat încheiat procesul de colectivizare, în acel moment, 77% din terenul arabil fiind în posesia cooperativelor agricole de producție (CAP) și a întreprinderilor agricole de stat (IAS).

La 65 de ani,, vine la putere Nicolae Ceaușescu și numele țării a fost schimbat în Republica Socialistă România.

Când ai 70 de ani, începe reprimarea oponenților și disidenților, condamnarea la moarte, distrugerea patrimoniului istoric și cultural prin dărâmări, demolări. Crearea de lagăre pentru copiii fără părinți sau cu handicap. Impunerea unor norme aberante privitoare la „Alimentația rațională”, înfometarea populației, oprirea căldurii…

Un copil născut în 1985 crede că bunicii lui habar nu au cât de grea este viața, pe când ei au supraviețuit mai multor războaie și dezastre.

Un copil născut în 1995 și astăzi de 25 ani crede că e sfârșitul lumii când pachetul de la Amazon întârzie mai mult de trei zile ca să ajungă sau când nu primește mai mult de 15 de „like” pentru poza lui postată pe Facebook sau Instagram…

În 2021, mulți dintre noi trăim în confort, avem acces la diferite surse de divertisment la domiciliu și adesea avem mai mult decât este necesar.

Dar oamenii se plâng din orice. Totuși au electricitate, telefon, mâncare, apă caldă și un acoperiș deasupra capului.

Nimic din toate astea nu au existat înainte. Cu toate astea, omenirea a supraviețuit unor circumstanțe mult mai grave și nu și-a pierdut niciodată bucuria de a trăi.

Poate că este timpul să fim mai puțin egoiști și să nu ne mai lamentăm sau să plângem.

Autor: Mădălina Popa

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Doina Bejenaru

Rate it

Previous post

Persecuții

După eliberarea din închisoare, un algerian suferă persecuţie în ţara vecină Tunisia

După ce a fost eliberat din închisoare în 2018, unde a executat doi ani de închisoare pentru încălcarea legilor blasfemiei din Algeria, Slimane Bouhafs, a plecat în Tunisia vecină pentru a scăpa de persecuţie. Ameninţările asupra vieţii lui au continuat însă şi acolo, fiind acum blocat din punctul de vedere al statutului său juridic – fapt care l-a împiedicat să participe la nunta fiicei lui, ce a avut loc pe 2 aprilie. „Fiica mea s-a dăruit atât de mult, m-a […]

todayApril 6, 2021 1


Similar posts

Anunțuri

Conferința de Tineret: „Unbound” la Sibiu

Conferința „Unbound” revine cu cea de-a II-a ediție la Sibiu. Evenimentul organizat de mișcarea de tineret Vox Dei, vă invită în perioada, 13-14 octombrie la Biserica „Betania” din Sibiu.  „Unbound Empowered by Scripture” dezlegați și împuterniciți de Scriptură putem fi biruitori asupra circumstanțelor. Discutăm în detalii despre importanța Bibliei pentru generația noastră. […]

todayOctober 3, 2023 6

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%