Ultimele știri

Istoria în revistă! Cum a fost până la pandemie?

todayApril 4, 2021 2

Background
share close

Imaginează-ți că te-ai născut în 1900. Când ai 14 ani începe primul război mondial și se termină când ai 18 ani, cu 22 milioane de morți. La scurt timp după, o pandemie globală, o gripă numită „spaniolă”, omoară 50 milioane de oameni. Ieși viu și liber, ai 20 de ani. Apoi, la vârsta de 29 ani supraviețuiești crizei economice globale, care a început odată cu prăbușirea bursei de valori din New York, provocând inflația, șomajul și foametea.

La 33, naziștii vin la putere. Ai 39 ani când începe al doilea război mondial și se termină când ai 45 de ani. În timpul Holocaustului (Sho áh) 6 milioane de evrei mor. Sunt peste 60 milioane de decese în total.

La 44 de ani, prima lovitură de stat: regele Mihai I l-a răsturnat de la putere pe Ion Antonescu. Când ai 47 de ani, Regele Mihai I abdică forțat. Când ai 62 de ani guvernul a declarat încheiat procesul de colectivizare, în acel moment, 77% din terenul arabil fiind în posesia cooperativelor agricole de producție (CAP) și a întreprinderilor agricole de stat (IAS).

La 65 de ani vine la putere Nicolae Ceaușescu și numele țării a fost schimbat în Republica Socialistă România.

Când ai 70 de ani începe reprimarea oponenților și disidenților, condamnarea la moarte, distrugerea patrimoniului istoric și cultural prin dărâmări, demolări. Crearea de lagăre pentru copiii fără părinți sau cu handicap. Impunerea unor norme aberante privitoare la „Alimentația rațională”, înfometarea populației, oprirea căldurii…

Un copil născut în 1985 crede că bunicii lui habar nu au cât de grea este viața, pe când ei au supraviețuit mai multor războaie și dezastre.

Un copil născut în 1995 și astăzi de 25 ani crede că e sfârșitul lumii când pachetul de la Amazon întârzie mai mult de trei zile ca să ajungă sau când nu primește mai mult de 15 de „like” pentru poza lui postată pe Facebook sau Instagram…

În 2021, mulți dintre noi trăim în confort, avem acces la diferite surse de divertisment la domiciliu și adesea avem mai mult decât este necesar.

Dar oamenii se plâng din orice. Totuși au electricitate, telefon, mâncare, apă caldă și un acoperiș deasupra capului.

Nimic din toate astea nu au existat înainte. Cu toate astea, omenirea a supraviețuit unor circumstanțe mult mai grave și nu și-a pierdut niciodată bucuria de a trăi.

Poate că este timpul să fim mai puțin egoiști și să nu ne mai lamentăm sau să plângem.

Autor: Mădălina Popa

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Doina Bejenaru

Rate it

Previous post

Ultimele știri

Somaliland – Cinci creștini arestați, între care un cuplu cu un nou-născut

  În 10 februarie, procurorilor din Somalilandul majoritar musulman li s-a aprobat prelungirea timpului în care să țină în arest un cuplu creștin cu nou-născutul lor și alte două femei creștine, toți suspectați de „răspândirea creștinismului”. Prelungirea termenului le permite procurorilor până la 45 de zile timp, în care să depună acuzații de la data arestărilor din ianuarie. La 21 ianuarie, polițiștii din capitala Hargeisa i-au arestat și i-au reținut pe Mohamed și Hamdi împreună cu bebelușul lor, precum și […]

todayApril 4, 2021 2

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%