Externe

JAPONIA | Un puternic cutremur a declanșat o alunecarea de teren la 10 ani de la dezastrul nuclear de la Fukushima

todayFebruary 16, 2021

Background
share close

TOKYO (JAPONIA) – Locuitorii din nord-estul Japoniei au fost puternic afectați de un cutremur care a declanșat o alunecare de teren pe o autostradă, a deteriorat mai multe clădiri sau părți ale liniilor de tren de mare viteză și a provocat întreruperi de curent care a lăsat în întuneric mii de oameni.

Cutremurul, cu magnitudinea 7,3 grade pe scara Richter de sâmbătă, a zguduit zonele predispuse la astfel de calamități din zonele Fukushima și Miyagi, care în urmă cu 10 ani fuseseră lovite de un alt cutremur puternic, ce a declanșat un tsunami și o topire a miezului radioactiv la o centrală nucleară.

Peste 140 de persoane au suferit răni minore, tăieturi sau accidentări din cauza obiectelor care au căzut peste ei. Trei persoane au suferit răni grave, însă nu au fost raportate decese, a declarat secretarul șef al cabinetului Katsunobu Kato.

Tokyo Electric Power Co., compania care operează centrala nucleară Fukushima Dai-ichi, cea care a fost lovită de dezastrul din martie 2011, a declarat că apa folosită pentru răcirea barelor de combustibil uzat în apropierea reactoarelor s-a vărsat din cauza seismului, dar nu au existat scurgeri de radiații sau alte probleme grave.

Cutremurul nu a fost urmat de un tsunami, deoarece epicentrul a fost adânc, la 55 de kilometri (34 mile) sub nivelul oceanului.

Noriko Kamaya, purtător de cuvânt al Agenției Meteorologice din Japonia, a declarat într-o conferință de presă că seismul este considerat a fi o replică a cutremurului din 2011, care a avut magnitudinea 9,1 grade pe scara Richter.

Alimentarea orașului cu curent electric a fost restabilită la doar câteva ore de la producerea cutremurului, însă unele servicii feroviare, cum ar fi trenul de mare viteză de pe coasta de nord, au rămas oprite până luni dimineață din cauza deteriorării instalațiilor electrice, au declarat reprezentanții East Japan Railway Co.

Cutremurul de sâmbătă a avut loc la mai puțin de o luna de la cea dea 10-a aniversare de la seismul din 2011, iar zgomotul infernal a trezit în locuitorii din orașele afectate amintirea dezastrului din urmă cu 10 ani.

„A început ca o vibrație minoră, apoi, brusc, a devenit foarte violent. În timp ce alergam afară să caut adăpost, am auzit un zgomot puternic în spatele magazinului, m-am uitat și vedeam cum recipientele de sticlă de pe rafturi cădeau una după alta pe podea”, a declarat pentru ziarul Asahi, Yuki Watanabe, o angajată a magazinului din orașul Minamisoma din Fukushima.

Experții au avertizat că ar putea să apară mai multe replici. Mulți rezidenți au petrecut noaptea de sâmbătă în centrele de evacuare, unde au fost instalate corturi, ca parte a măsurilor de protecție împotriva coronavirusului.

Yasutoshi Nishimura, ministrul responsabil cu politica economică și fiscală, și-a exprimat susținerea față de cei care au suferit daune materiale sau au fost răniti.

„Guvernul va continuă să facă tot posibilul pentru a răspunde celor care vor avea nevoie de susținere”, a spus el.

Trupele de apărare au fost, de asemenea, mobilizate pentru a furniza apă în unele zone.

SURSA | CBN NEWS

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Cosmin Frișan

Rate it

Previous post

Dependență

Captiv în lumea virtuală. Strategii de gestionare a conduitei digitale a copilului

În era digitală, strălucirea albastră a unui ecran devine tot mai ușor surogat pentru activităţile specifice copilăriei, de la jocul cu păpuși sau mașinuţe la devorarea cărţilor de povești. Pe măsură ce vârsta copilului crește, oferta serviciilor tehnologice devine tot mai variată, iar imersiunea în acest univers tot mai tentantă. În acest context, părinţii au un rol crucial în prevenirea și detectarea dependenţei, iar succesul depinde inclusiv de propria relaţie […]

todayFebruary 16, 2021 1


Similar posts

Important

Mana de luni: Stabilirea unor granițe sănătoase la locul de muncă

Câmpul muncii poate fi plin de stres – termene de îndeplinit, cote de realizat, obiective de atins, marje de profit care trebuie menținute. Din cauza acestor cerințe, multe locuri de muncă devin medii nesănătoase, potențial dăunătoare bunăstării fizice, mentale și emoționale a membrilor personalului. Harvard Business Review, o publicație de […]

todayOctober 2, 2023

Important

Jurnal de rugăciune: Rugăciune pentru popoare fără Biblie – Maba, Indonezia

Înaintând prin dificultăți: Etiopia Să continuăm să ne rugăm atât pentru Luminița și echipa de traducere din Ale, cât și pentru comunitățile din Etiopia. Săptămâna viitoare, echipa va verifica împreună cu consultantul traducerea cărților Iacov și 1, 2 Petru. Rugați-vă pentru protecție pentru toți cei ce vor călători în capitală […]

todayJuly 14, 2023

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%
https://upm.fatek.unkhair.ac.id/include/slotgacorhariini/ https://baa.akfarsurabaya.ac.id/inc/-/slotgacorhariini/ https://marumanfiore.xsrv.jp/