Externe

Judecătorii din Marea Britanie apără libertatea de cuvânt şi achită o mamă ce fusese acuzată de „eroare de gen”

todayDecember 27, 2020 1

Background
share close

Kate Scottow – o mamă a doi copii – a fost arestată acasă în faţa copiilor ei după ce a fost reclamată la poliţie de către un vecin, Stephanie Hayden, un bărbat care acum se identifică ca şi femeie, care s-a plâns că Scottow a folosit „limbaj ofensator” la adresa lui/ei, prin faptul că s-a referit la el ca la un bărbat.

Scottow a fost condamnată în primă instanţă şi a primit o pedeapsă de doi ani de probaţiune şi plata unei daune de 1.000 de lire, însă Curtea de Apel a anulat sentinţa la începutul lunii decembrie.

O ingerinţă serioasă

Judecătorii Bean şi Warby de la Curtea de Apel, au spus că „libertatea de cuvânt cuprinde dreptul de a ofensa” şi au întărit un enunţ dintr-o decizie anterioară în care au spus că : „Libertatea de spune doar lucruri care nu ofensează nu este o libertate adevărată.”

Kate Scottow

Judecătorul Warby a spus că legiuitorul nu a intenţionat să criminalizeze acele forme de exprimare a căror conţinut nu reprezintă „ceva mai grav decât un deranj sau o jenă”, avertizând că acţiunile de hărţuire a autorităților la adresa oamenilor care își exprimă opiniile ar fi o „ingerinţă serioasă” la adresa libertăţii de cuvânt.

El a adăugat şi ca sentinţa din prima instanţă reprezintă o „intervenţie nejustificată a statului în exercitarea libertăţii de cuvânt”.

Cuvinte supărătoare pe terenul de joacă

Judecătorul Warby a criticat şi decizia judecătoarei Margaret Dodds din prima instanţă, care i-a spus lui Scottow: „Comentariile tale nu cu contribuit cu nimic la dezbatere. Noi îi învăţăm pe copii să fie îngăduitori unul cu altul şi să nu-şi adreseze cuvinte supărătoare pe terenul de joacă.”

Judecătorul de la instanța superioară a spus despre colega lui că „pare să considere o infracţiune atitudinea de a fi dezagreabil sau de a adresa cuvinte supărătoare.”

Este de aşteptat ca decizia să creeze un precedent pentru cazurile similare care ar putea apărea în viitor.

‘Bunul simț’

Ziarul Daily Telegraph a salutat decizia spunând că este „corectă” şi că poliţia trebuie să o ia în considerare: „S-a stabilit de acum încolo că a o postare neplăcută pe o reţea socială nu constituie temei pentru o investigaţie.”

Comentariul mai spune: „Autorităţile trebuie să dea dovadă de bun simţ şi să apere libertatea de expresie a unora  fără a fi nevoiţi să le placă ceea ce ei spun.”

Sursa: The Christian Institute

 

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Poteraș Ionuț

Rate it

Previous post

Credință

Scopul care apare când îl atingi

Îmi place să privesc în urmă. Când sunt pe munte, poate fi și un pretext ca să mă odihnesc, însă o fac și ca să văd pe unde am trecut, cât am urcat. Și cel mai bine te odihnești cu picioarele la vale, așadar nu mă uit doar puţin peste umăr, într-o doară, ci cu totul, astfel încât să am o imagine cât mai largă. Uneori mă întreb cum am […]

todayDecember 27, 2020 2

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%