Important

Jurnal de rugăciune: Privind dincolo de munți

todayMarch 11, 2021

Background
share close

Wycliffe România
12 – 18 martie 2021

Rugăciune pentru Luminița și Mirjami: Etiopia
Luminița Prisecaru a avut contact cu una din colegele ei, Mirjami, testată pozitiv cu COVID și care prezenta simptome de oboseală destul de mare, febră și tuse. Mulțumiți-I Domnului că Luminița este sănătoasă, după zece zile de izolare nu are niciun simptom de boală. Rugati-vă pentru colega ei. Mirjami este de origine din Finlanda și a lucrat mai bine de 30 de ani în Etiopia. Dumnezeu, în mila și harul Său să îi dea înapoi sănătatea ca să poată continua să slujească. Ea ar fi urmat să ajute echipa ca și consultant pentru verificarea capitolele 25-50 din Geneza.

 

Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Shihuh, Emiratele Arabe Unite
După calendarul lunar, în luna martie ne rugăm pentru poporul Shihuh din Emiratele Arabe Unite, neatinși cu Evanghelia și care nu au Biblia tradusă în limba lor. Rugați-vă ca inimile lor să fie pregătite și să aibă dorința de a căuta pacea pe care o dă Isus Hristos. Rugați-vă pentru urmași ai lui Isus în acest popor care să-L facă cunoscut și celorlalți. Rugați-vă să primească Biblia în limba lor și să fie receptivi la mesajul Evangheliei.

 

Oportunități de formare: Camerun
Lăudați-L pe Dumnezeu pentru diferitele programe de formare în care este implicată CABTAL (Asociația din Camerun pentru Traducerea Biblie și alfabetizare).
• Rugați-vă pentru atelierele despre noțiunile de bază ale traducerii Bibliei planificate la o școală biblică la începutul lunii martie. Rugați-L pe Dumnezeu să crească interesul pentru implicarea în traducerea Bibliei în viața acestor potențiali pastori.
• Rugați-vă pentru atelierul Povestirea orală a Bibliei care va avea loc la începutul lunii martie pentru grupul de limbi Bamenda.
• Rugați-vă pentru unul dintre consultanții CABTAL în domeniul traducerilor și pentru un consultant în formare care urmează cursuri de greacă pentru a-și îmbunătăți abilitățile de traducere a Bibliei.

Instruire pentru coordonatorii de finanțare: Africa
Biroul de finanțare a proiectelor din zona Africa lucrează la un program de formare de opt luni pentru coordonatorii de finanțare a proiectelor organizației Alianței în anul fiscal 2021. Instruirea va avea loc online și se va desfășura timp de două ore în fiecare lună. Rugați-vă pentru o bună pregătire a conținutului și pentru înțelepciune cu privire la modul de abordare a nevoii de interpretare în franceză și portugheză. Rugați-vă și pentru o conectivitate bună la internet pentru toți participanții.

 

Provocări pentru instruire: Mexic, global
Rugați-vă să se deschidă o oportunitate personalului din organizația Credința vine prin auzire (FCBH). Ei pot începe să distribuie Scripturile înregistrate, poliției din partea de nord a Mexicului; cu toate acestea, planul este oprit din cauza restricțiilor COVID. Rugați-vă pentru condițiile necesare unui mediu sigur pentru a-i instrui pe lideri să înceapă programe de ascultare a Bibliei. COVID împiedică, de asemenea, avansarea Traducerii orale a Bibliei (OBT). Rugați-vă pentru sănătate, înțelepciune și călăuzire din partea Domnului, deoarece FCBH planifică noi proiecte OBT și pregătește vorbitori de limbi noi în diferite locații din întreaga lume, în condițiile globale actuale.

 

Privind dincolo de munți: Republica Cehă, Africa
Organizația Wycliffe Cehia este încântată de parteneriatul cu o biserică cehă pentru a trimite un traducător într-o țară africană. Katerina („Katka”) Pohankova așteaptă viza pentru a-și începe slujirea. La fel ca mulți oameni, ea lucrează pentru a-și finaliza instruirea online. Rugați-vă pentru Katka și pentru mulți dintre colegii ei, în timp ce se confruntă cu provocarea de a-și face instruirea online în limba engleză, care nu este limba lor maternă. Lăudați-L pe Dumnezeu împreună cu Wycliffe Cehia și biserica din Cehia care o trimite pe Katka pentru colaborarea cu partenerii de traducere africani la lucrarea transformatoare a traducerii Bibliei. Rugați-vă pentru sârguință și perseverență pentru Katka în studiile sale. Rugați-vă ca viza să fie acordată, astfel încât să poată fi eliberată pentru a călători în țara de destinație, unde poate începe instruirea la fața locului și orientarea culturală în țara și poporul în care va sluji.

Introducere în instruirea misiunilor strategice: Filipine
Asociația Traducătorilor din Filipine desfășoară instruirea Introducere în misiuni strategice (ITSM). Această instruire ajută la informarea și motivarea oamenilor cu dorința de a deveni urmași misionari ai lui Hristos. Rugați-vă pentru facilitatori, pentru cei care vor fi instruiți ca facilitatori și pentru participanții la atelierele de instruire din acest an. Au avut loc două întâlniri online pentru al treilea lot de participanți, în 6 și 13 februarie. Rugați-L pe Domnul să lucreze în inimile celor implicați pentru a înțelege ce roluri ar putea îndeplini și ca unii să se angajeze să participe la traducerea Bibliei și în misiune.

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Gabriela Augustinov

Rate it

Previous post

Externe

În timp ce Irlanda ia în considerare legalizarea sinuciderii asistate, studiile arată că 72% dintre „cei ce doresc să moară” se răzgândesc

Oamenii de știință din cadrul „The Irish Longitudinal Study on Aging” (TILDA) au descoperit că persoanele în vârstă din Irlanda, care își exprimă dorința de a muri, suferă de depresie și singurătate. Studiul s-a raportat la 8.000 de persoane în vârstă, care trăiesc într-un cadru comunitar. Interesant este, faptul că dorința de a muri, s-a dovedit a fi temporară pentru majoritatea persoanelor chestionate. Aceste descoperiri sunt importante, deoarece Irlanda va […]

todayMarch 11, 2021 2


Similar posts

Devoțional

Timotei Stoica: Ce lege stăpânește în viața ta?

„Căci binele pe care vreau să-l fac, nu-l fac, ci răul pe care nu vreau să-l fac, iată ce fac!” (Romani 7:19). Cu ceva vreme în urmă m-am trezit întrebând: „Te-ai simțit vreodată străin în propria-ți minte?” Acea întrebare m-a urmărit ceva vreme, iar recent mi-a venit în minte o […]

todayJanuary 25, 2022

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%