Important

Jurnal de Rugăciune: Rugăciune pentru poporul fără Biblie din Nyenpa, Butan

todayJanuary 15, 2021

Background
share close

La început de an, când ne concentrăm pe noi planuri de citire a Bibliei și savurăm în fiecare dimineață Cuvintele Vieții, continuăm să ne rugăm pentru popoarele fără Biblie. În perioada, 15-21 ianuarie 2021, aducem în rugăciune în mod special poporul Nyenpa din Butan și celelalte puncte de pe glob unde avem Misionari Români antrenați în traducerea Bibliei. Fii și tu misionar prin rugăciune. Contribuie la răspândirea Evangheliei până la Marginile Pământului, purtând pe mâini de rugăciune pe cei din linia întâi!

Luminița Prisecaru: Etiopia
Motive de mulțumire:
– Mulțumim Domnului pentru cei doi traducători ce s-au alăturat echipei noastre începând cu 1 ianuarie 2021. Sunt oameni destoinici cu care am colaborat îndeaproape în comitetul de revizuire: fratele Akase e mai în vârstă și are probleme cu ochii. Numele celuilalt este evanghelistul Abraham. Dumnezeu să-i folosească după planul și voia Lui.
Cereri de rugăciune:
– Rugați-vă pentru înțelepciune și călăuzire pentru cât mai mulți lideri creștini în folosirea celor patru Evanghelii și Faptele Apostolilor.
– Rugați-vă pentru sănătate pentru sora Cisa, soția fratelui paznic de aici de la birou, tocmai a avut o operație destul de dificilă. Rugați-vă ca Domnul să continue să aibă milă de ea și copiii ei!

Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Nyenpa, Butan
După calendarul lunar, în luna ianuarie ne rugăm pentru poporul Nyenpa din Butan, neatinși cu Evanghelia și care nu au Biblia tradusă în limba lor. Rugați-vă pentru poporul Nyenpa să audă și să primească Cuvântul lui Dumnezeu. Rugați-vă ca întăritura budismului să fie distrusă de puterea lui Dumnezeu. Rugați-vă pentru creștinii persecutați din Butan să fie tari în credință și să-L mărturisească pe Isus cu îndrăzneală.

Lideri extrem de competenți: Global
Vă mulțumim că v-ați rugat pentru perioada de tranziție a Directorului executiv al Alianței Globale Wycliffe. Deoarece tranzițiile sunt uneori dificil de navigat, această tranziție a fost agravată de pandemia COVID-19. Anularea Întâlnirilor Globale 2020 și a numeroase alte întâlniri cheie și lipsa interacțiunii față în față au afectat tranziția. Perioada de tranziție a fost chiar scurtată de la șase la trei luni. Lăudați-L pe Dumnezeu că idealurile tranziției au fost îndeplinite și că Dumnezeu continuă să conducă Alianța înainte. Acesta a fost cu adevărat un timp de ascultare a lui Dumnezeu și unii pe alții, precum și de multă învățare. Rugați-vă ca Dumnezeu să-l călăuzească și să-i echipeze pe Stephen Coertze și echipa de conducere a Alianței în timp ce ei conduc Alianța mai departe.

Purtarea de grijă a lui Dumnezeu: Europa
Multe dintre organizațiile de traducere a Bibliei din Europa au raportat o creștere a fondurilor și a personalului nou în timpul pandemiei coronavirusului. Wycliffe Rusia a raportat o creștere importantă a donațiilor împreună cu Wycliffe Suedia și Wycliffe Danemarca. Alte organizații ale Alianței raportează oameni noi care se alătură bordurilor lor și echipelor de misiune. Mulțumim lui Dumnezeu pentru noii membri ai personalului Wycliffe Marea Britanie, Wycliffe Norvegia, Wycliffe Suedia și Wycliffe Cehia. Ce dar și încurajare de la Dumnezeu în aceste luni dificile. Lăudați-L pe Dumnezeu pentru purtarea Sa de grijă în diferite moduri, astfel încât aceste organizații ale Alianței să poată face față în mod eficient provocărilor cu care se confruntă în timpul pandemiei. Rugați-vă pentru toți acești noi membri ai personalului și ai bordului de administrație pe măsură ce vor învăța în noile lor roluri.

Început de Parteneriate: Filipine, Coreea de Sud, Noua Zeelandă
Lăudați-L pe Dumnezeu pentru prietenia dintre liderii organizațiilor Alianței Globale Wycliffe din Asia-Pacific care au dus la o muncă comună cu rod în mișcarea de traducere a Bibliei. Rugați-vă pentru o familie coreeană din Global Bible Translators (GBT) în timp ce se pregătesc să se alăture proiectului de traducere Kinaray a Vechiului Testament al Asociației Traducătorilor din Filipine (TAP). Mulțumiți Domnului pentru rezistența și răbdarea lor în învățarea unei noi limbi online prin echipa de dezvoltare lingvistică a TAP. Rugați-vă pentru deschidere în timp ce întâlnesc susținătorii, bisericile și familiile în pregătirea pentru mutarea lor în Filipine. Rugați-vă și pentru copiii lor în timp ce se pregătesc să se mute într-un mediu nou. Lăudați-L pe Dumnezeu pentru un voluntar specialist în IT de la Wycliffe Bible Translators New Zealand (WBTNZ), care ajută în prezent TAP la organizarea materialelor educaționale pentru copiii din comunitățile indigene. Rugați-vă ca Dumnezeu să binecuvânteze această slujire roditoare prin acest parteneriat TAP-WBTNZ.

Întâlniri cu succes: Pacific
Mulțumim Domnului pentru întâlnirile cu succes ale Forumului biblic din Pacificul de Sud și ale Parteneriatului Pacific Wa’a (PWP) care au avut loc în mare parte în perioada 21-23 octombrie 2020. Reprezentanți din 25 de organizații diferite din Pacific s-au întâlnit online în primele două zile. Au dat rapoarte și au colaborat unul cu celălalt pentru modalități de parteneriat și de extindere a Evangheliei în Pacific. Oamenii care fac parte din PWP au continuat întâlnirea pe 23 octombrie. PWP este o colaborare a organizațiilor partenere implicate, care au în vedere ca fiecare comunitate lingvistică din insulele Pacificului să aibă acces la Scriptură. Cuvântul Wa’a înseamnă „canoe” în Haiwaiian. Este un simbol al călătoriei împreună. Lăudați-L pe Domnul pentru fiecare dintre aceste organizații și rolul lor în punerea Scripturilor la dispoziția tuturor limbilor din Pacific.

Sprijin din partea bisericilor: Japonia
Lăudați-L pe Dumnezeu pentru bunătatea și binecuvântările Sale care au ajutat Wycliffe Japonia în moduri practice și semnificative în timpul acestei pandemii provocatoare. Mulțumiți Domnului pentru bisericile din Japonia care iubesc, se roagă și sunt credincioși în parteneriat cu Wycliffe Japonia. Acest sezon a provocat personalul pentru a găsi modalități creative și inovatoare de a urmări programe de misiune alături de biserici prin formate online. Rugați-vă pentru unitate și încurajare, deoarece Wycliffe Japonia și bisericile partenere sunt un exemplu al Evangheliei prin relațiile lor.

Sursa: Wycliffe România 

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Doina Bejenaru

Rate it

Previous post

Educatie

ZIUA 5 – 21 Zile de Post și Rugăciune: Biruință asupra lumii

1 Ioan 5: 5„Cine este cel ce biruiește lumea dacă nu cel ce crede că Isus este Fiul lui Dumnezeu?” Ești biruitor sau te-a epuizat bătălia cu sistemul lumesc? Biruința asupra lumii în sensul ei pasiv, e o încredere simplă, totală, în ciuda slăbiciunii noastre, în El și în puterea tăriei Sale. Cei care prin credință se agață de Dumnezeu, care se descoperă în mod personal în și prin Isus care a […]

todayJanuary 15, 2021 4


Similar posts

Educatie

Cel mai de preț dar pe care îl poate da o mamă fiicei ei

Importanța relației mamă-fiică Am 20 de ani și mama este una din prietenele mele cele mai bune. Cu ea mă simt în siguranță, ea mi-este cel mai intim sfătuitor și cel mai mare susținător. A fost așa dintotdeauna. Cumva, relația mea cu mama nu doar că a supraviețuit în anii […]

todayJanuary 16, 2022

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%