Anunțuri

LANȚ de RUGĂCIUNE pentru o Românie fără orfani! – ȘtiriCreștine.ro

todayDecember 5, 2020 1

Background
share close

În fiecare an, aproximativ 9.000 de copii intră în sistemul de protecție specială. Ei fie sunt abandonați de către părinții lor, fie sunt luați din familii pe motive de abuz, neglijență, deces, ori alte tragedii. Deși cel mai bun loc pentru un copil și dezvoltarea lui este familia, de cele mai multe ori ei nu au altă opțiune decât să stea în centre de plasament, ori alte forme de protecție pentru mulți ani. Chiar dacă sistemul a fost gândit inițial să ofere un cămin temporar pentru copiii care au suferit o despărțire de familiile lor, ei stau în medie 7,5 ani în sistem.

Un copil dintr-un centru de plasament pierde între 1 și 2 puncte de IQ pe lună. Fetele care ies din sistem sunt de 10 ori mai vulnerabile în fața traficului de persoane. Doar 1 din 40 de tineri ce părăsesc sistemul se angajează legal în primul an. Deși sunt peste 50.000 de copii în sistemul de protecție specială, doar aproximativ 3.000 de copii devin adoptabili anual iar numărul de adopții este undeva la aproximativ 1.000 anual. Acești copii adună traume în fiecare zi, iar acestea le distrug sănătatea fizică, psihică și emoțională.

În perioada, 5-6 decembrie, Alianța România Fără Orfani (ARFO) cheamă fiecare inimă de bunic, părinte la un lanț de rugăciune. Timp de 24 de ore, fiecare om care simte cu durerea celor lipsiți de brațele unei mame și al unui tată, sunt chemați la rugăciune. Startul lanțului de rugăciune se începe sâmbătă, 5 decembrie la ora 08:00 și să termină duminică, 6 decembrie ora 08:00.

Vă invităm să vă alăturați pentru o jumătate de oră de rugăciune în care să ne rugăm (mijlocim) pentru visul ARFO: fiecare copil să ajungă într-o familie permanentă și să Îl cunoască pe Tatăl Ceresc. Evenimentul se desfășoară online, fiecare în intimitatea casei lui este chemat pe genunchi în același duh să mijlocim pentru România fără Orfani. Acest ideal măreț poate fi atins doar luptând pe genunchi în fața măreției Tatălui tuturor orfanilor.

Cum facem asta?
Vă alegeți ora la care vreți să vă rugați accesând următorul secțiunea RUGĂCIUNE ARFO AICI. Cu 24 de ore înainte veți primi motivele de rugăciune pe e-mail. Locurile disponibile le puteți vedea selectând data din link-ul de mai sus. Vă mulțumim că luptați alături de noi pentru cei care nu pot să facă acest lucru singuri/pentru copiii în dificultate.

Proverbe 31:8-9
„Deschide‑ți gura în sprijinul celui mut pentru drepturile tuturor celor ce stau să moară! Deschide‑ți gura și judecă drept; apără drepturile celui sărac și nevoiaș!”

Lanțul de Rugăciune ARFO este o tradiție care se desfășoară în primul weekend din lună. Fiți parte la această lucrare măreață, o rugăciune poate dărui unui copil orfan o familie. Contribuie la acest vis, prin rugăciune.

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Doina Bejenaru

Rate it

Previous post

Educatie

GHIDUL ALEGĂTORULUI la PARLAMENTARE 2020: Cum se votează în țară? (VIDEO)

Ești cetățean român cu domiciliul sau reședința în țară? Duminică, 6 decembrie 2020, în intervalul orelor 07:00-21:00 ești chemat la urne să alegem Parlamentul pentru următorii 4 ani. Alegerile pentru Senat și Camera Deputaților se vor desfășura în condiții speciale, de aceea este important să vă documentanți și pregătiți pentru exercitarea acestui drept cetățenesc. Urmăriți instrucțiunile video pregătite de Autoritatea Electorală Permanentă din România pentru a vota în siguranță! Află într-un minut în detalii unde votați? Cum îți exerciți votul […]

todayDecember 5, 2020 1

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%
https://upm.fatek.unkhair.ac.id/include/slotgacorhariini/ https://baa.akfarsurabaya.ac.id/inc/-/slotgacorhariini/ https://marumanfiore.xsrv.jp/