Doctrine

Lucian Bălănescu: Creștinul are îndrăzneală

todayOctober 2, 2021

Background
share close

Creștinul are îndrăzneală. Îndrăzneala lui nu se bazează pe faptul că are multe răspunsuri filosofice sau raționale, îndrăzneala lui este înrădăcinată în adevărul că Iisus Hristos este viu și răspunde rugăciunilor. Rugăciunea ar trebui să fie pentru credincios cel mai natural act și cea mai importantă armă.

Dar realitatea este că de multe ori rugăciunea pare grea și anevoioasă și nu puțini credincioși recunosc că se luptă să facă din rugăciune un obicei zilnic. Dar o viață săracă în rugăciune este și o viață lipsită de îndrăzneală. Iacov spunea în epistola sa “și nu aveți, pentru că nu cereți”.

În ultimele decenii o învățătură a prins o tot mai mare popularitate. Dacă credem cu adevărat, dacă suntem cu adevărat copiii lui Dumnezeu, dacă avem cu adevărat credință, atunci suntem stăpâni pe lucrurile pe care ni le dorim.

Putem cere orice și Dumnezeu ne va da. De la sănătate la bunăstare. Dar acest mod păgubos de a interpreta Scriptura nu ia în calcul faptul că rugăciunile trebuie să fie după voia lui Dumnezeu. Voia lui Dumnezeu este sfințirea noastră. Adică apropierea noastră de El în curăție și adevăr.

Apostolul Pavel a cerut lui Dumnezeu să îndepărteze de la el un țepuș din carne, dar răspunsul lui Dumnezeu a fost:

„Harul Meu îți este de ajuns; căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârșită.” Deci mă voi lăuda mult mai bucuros cu slăbiciunile mele, pentru ca puterea lui Hristos să rămâna în mine.”
2 Corinteni 12:9

Lucian Bălănescu
Pastor „Bunavestire” București

Pictură de Mihaela Ionescu

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Doina Bejenaru

Rate it

Previous post

Apologetică

Iosua Faur: Când Nimic a creat Tot

În urmă cu câteva nopţi, Lucian Mîndruţă a avut un moment de sinceritate pe care l-a împărtăşit cu noi. Un mic crez. Succint, clar şi articulat. Cu un ton încrezător, nu a lăsat loc de îndoială sau mister, ce să mai spun de vreo speranţă. La îndemnul său, încerc să mă feresc de poveşti, dar vreau să-i înţeleg povestea cu care el operează. Aşadar, să luăm conceptele din spatele scurtelor afirmaţii şi să vedem ce iese. La început a fost […]

todayOctober 2, 2021


Similar posts

Devoțional

Timotei Stoica: Ce lege stăpânește în viața ta?

„Căci binele pe care vreau să-l fac, nu-l fac, ci răul pe care nu vreau să-l fac, iată ce fac!” (Romani 7:19). Cu ceva vreme în urmă m-am trezit întrebând: „Te-ai simțit vreodată străin în propria-ți minte?” Acea întrebare m-a urmărit ceva vreme, iar recent mi-a venit în minte o […]

todayJanuary 25, 2022

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%