Persecuții

Mama a şapte copii îşi pierde familia după ce devine creştină

todayApril 24, 2021 2

Background
share close

Uganda, Africa, Persecution, Islam, Christian, Healing

O mamă a şapte copii din estul Ugandei a suferit răni grave şi a fost alungată din familie, după ce soţul ei şi celelalte rude de religie musulmană au atacat-o în duminica Paştelui (pe 4 aprilie, n. trad.) pentru credinţa ei în Hristos.

Salimati Naibira, de 37 de ani, din satul Bukoba B, regiunea Mayuge, şi-a pierdut cunoştinţa după ce soţul ei i-a provocat tăieturi pe corp cu o mașetă, când a aflat că ea era prezentă la slujba de Paşte, după ce se convertise la creştinism cu trei zile mai devreme.

Naibira era în drum spre biserică, când s-a întâlnit cu un cumnat de-al ei care a întrebat-o unde se duce. El a devenit suspicios după ce ea i-a spus că se duce în vizită la o prietenă.

La o oră după ce a ajuns la locul de închinare şi în toiul slujbei, Naibira l-a văzut pe geam pe soţul ei însoţit de mai multe rude.

„L-am văzut pe soţul meu şi pe alţi membri din familie strigînd ‘Allah Akbar’ ,” a declarat Naibira pentru Morning Star News. „Ceilalţi participanţi la slujbă au luat-o la fugă pentru a-şi salva vieţile.”

Soţul şi rudele furioase au intrat în clădirea bisericii cu nuiele şi mașete în mâini. Pastorul şi prezbiterii bisericii au încercat să o protejeze pe Naibira însă atacatorii au fost mai puternici. Aceştia au smuls-o pe Naibira, au aruncat-o cu forţa într-un microbuz şi au demarat în grabă către o pădure din apropiere.

„M-au bătut cu nuielele iar soţul meu m-a tăiat cu mașetă la coapse şi pe spate. Am leşinat şi mi-am revenit abia după câteva ore.”

Un crescător de animale care a trecut prin apropiere a găsit-o zăcând într-o baltă de sânge şi a chemat ajutoare iar apoi au dus-o la o clinică din Kityerera, un oraş din apropiere.

Pe 5 aprilie personalul spitalului a reuşit să contacteze un prieten creştin de-a lui Naibira care a venit 3 zile mai târziu şi a luat-o din spital. La momentul actual ea se află în siguranţă într-un loc izolat unde se reface după rănile suferite.

Întâlnirea cu credinţa în Hristos s-a petrecut pe 1 aprilie, după ce Naibira a vizitat o prietenă care lucra în oraşul Kaluuba şi i-a destăinuit că suferă de 4 ani de zile de scurgeri de sânge abundente şi că doctorii nu i-au putut uşura suferinţa. În timp ce ele vorbeau a venit un evanghelist care i-a vorbit despre Hristos, şi a întrebat-o dacă se poate ruga pentru ea.

„I-am spus despre suferinţa teribilă pe care o înduram din cauza scurgerilor de sânge pe care le aveam de ani de zile,” a spus ea. „El a spus că Isus vindecă şi că cu Dumnezeu orice este posibil. Când s-a rugat pentru mine am simţit cum o putere ca cea a unui şoc electric mi-a trecut prin corp.”

După ce a fost vindecată, Naibira l-a primit pe Hristos ca Domnul vieţii ei, iar evanghelistul a îndemnat-o să vină şi să sărbătorească învierea Domnului Isus Hristos în duminica Paştelui pe 4 aprilie.

„Înainte de a pleca de la prietena mea eram plină de bucurie. Noaptea, după ce am ajuns acasă, am visat că mă uitam la un film unde îl vedeam pe Isus pe cruce.”

Ea s-a trezit a doua zi cu un sentiment de bucurie, iar sângerările se opriseră de tot.

Naibira spune că nu crede că va putea să obţină custodia copiilor ei, care au vârste cuprinse între 4 şi 17 ani. Ea nu se mai poate întoarce nici acasă.

Atacul asupra Naibirei este unul din multele exemple de persecuţie a creştinilor din Uganda din ultimul timp.

Constituţia Ugandei garantează libertatea religioasă, inclusiv dreptul de a răspândi credinţa şi posibilitatea de a te converti de la o religie la alta. Musulmanii compun 12% din populaţia Ugandei şi sunt mai numeroşi în partea de est a ţării.

Sursa: Christian Headlines

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Poteraș Ionuț

Rate it

Previous post

Libertate religioasă

Reforma și contrareforma | Originile libertăţii religioase

Conceptele de libertate și diversitate religioasă din Statele Unite moderne își au rădăcinile în reforma religioasă din Anglia, ce a dat naștere unui creștinism fragmentat, transmis sub forma aceasta Americii de Nord prin intermediul coloniștilor englezi. În trecut, cauzele și evoluţia reformei din Anglia păreau simplu de înţeles, iar consecinţele sale păreau în mod evident pozitive. Totuși, în prezent, aceste aspecte sunt percepute ca fiind mult mai complexe. Adoptarea protestantismului […]

todayApril 23, 2021 3


Similar posts

Externe

Apărătorii libertății religioase îi îndeamnă pe creștini să boicoteze Jocurile Olimpice de la Beijing 2022

Având în vedere că Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing din 2022 urmează să aibă loc la începutul lunii viitoare, organizațiile de susținere a libertății religioase îi îndeamnă pe creștini să boicoteze evenimentul din cauza persecuției din China a creștinilor și a altor minorități religioase. Miercuri, grupul de supraveghere […]

todayJanuary 24, 2022

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%