Devoțional

Mana de luni: Dacă aveți nevoie de o barcă, de ce nu vă construiți una?

todayFebruary 15, 2021 3

Background
share close

CBMC INTERNATIONAL
15 februarie 2021
 

Unor oameni le place să viseze: „Dacă aș avea oportunitatea de a arăta ceea ce pot face!”. Alții vorbesc despre ce vor realiza atunci când „barca lor va veni”. Vorbim despre oamenii care au parte de un succes mare atunci când „oportunitatea le bate la ușă”. Dar ce se întâmplă dacă,  atunci când oportunitatea bate la ușă, iar noi dormim, am ieșit să ducem gunoiul, sau suntem ocupați cu un hobby?

Recent am citit un comentariu perspicace, căruia nu îi cunosc originea. Vă amintiți de Noe, omul din Geneza 6, căruia Dumnezeu i-a atribuit responsabilitatea de a construi o arcă uriașă pentru a-și salva dintr-un potop iminent familia și animalele? Ei bine, așa cum a subliniat autorul comentariului, „Noe nu a așteptat ca barca lui să apară; el a construit una”.

Trăim într-o perioadă în care un număr din ce în ce mai mare de oameni urmăresc cu atenție un prânz gratuit, educație gratuită și o serie de alte beneficii și servicii pe care nu le-au dobândit ei. Practic, ei așteaptă ca altcineva să facă munca cea grea, să le asigure resursele pentru care ei nu sunt dispuși să depună efortul necesar pentru a le produce. Se așteaptă să câștige la loterie – fără a trece măcar prin efortul cumpărării unui bilet de loterie.

În tinerețe, am fost răsfățat de părinții mei și nu am avut o etică de lucru rezonabilă. Din fericire, am avut un unchi care m-a învățat cu blândețe și în același timp cu fermitate, că dacă am de gând să reușesc ceva, trebuie să muncesc pentru a atinge acel lucru. După ce am devenit un ucenic al lui Isus Hristos, m-am rugat ca Dumnezeu să-mi binecuvânteze cariera, dar am înțeles că El se așteaptă ca și eu să îmi fac partea. Rezultatul, pe care l-am aflat în cele din urmă, a fost că Dumnezeu:

prin puterea care lucrează în noi, poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi (Efeseni 3:20) .

Gândiți-vă din nou pentru o clipă la Noe. Învățații Bibliei ne spun că, potrivit pasajului, încă nu plouase pe pământ până în acel moment. Așadar, când Dumnezeu l-a informat pe Noe că va ploua, dar nu doar atât, ci întregul pământ va fi inundat, viitorul constructor de arcă a fost probabil un pic nedumerit. Dar Noe a făcut ceea ce i s-a poruncit, construind o corabie de dimensiuni imense – împuternicit și dirijat de Domnul. S-ar putea ca nouă să nu ni se ceară să construim o arcă, dar este posibil ca El să ne ceară să facem ceva la fel de formidabil. Suntem dispuși să facem această lucrare?

Biblia ne învață multe despre importanța muncii grele, mai ales atunci când urmărim obiective și scopuri clare. Iată câteva dintre principiile pe care ni le oferă:

Obiectivele necesită mai mult decât vise

Mulți dintre noi avem aspirații înalte, lucruri pe care am vrea să le realizăm. Dar speranța și gândirea plină de dorință  nu sunt suficiente pentru a ne transforma visele în realitate. Cine-şi lucrează ogorul va avea belşug de pâine, dar cine umblă după lucruri de nimic este fără minte”.(Proverbe 12:11)

Acțiunile vorbesc mereu mai tare decât cuvintele

O zicală ne amintește că „vorba este ieftină”, dar adevăratul cost vine în urma respectării intențiilor noastre bune. Notarea obiectivelor este întotdeauna o idee bună, dar întocmirea unui plan măsurabil și tangibil pentru realizarea lor – și apoi punerea lui în aplicare – este o idee mult mai bună.

Oriunde se munceşte este şi câştig, dar oriunde numai se vorbeşte este lipsă”. (Proverbe 14:23)

Eforturile fără tragere de inimă rareori reușesc

Într-o zi, prietenul meu Gary Highfield și-a dat seama că „a vrea să” – dorința de a avea o viață mai bună pentru familia sa – trebuia să devină „trebuie să”, modelat de o varietate de eforturi pentru a se transforma pe el însuși într-un lucrător mai valoros. Eforturile sale au dat roade și el chiar a scris o carte, Când „a vrea să” devine „trebuie să”, care îi inspiră pe mulți tineri din ziua de azi.

Orice faceţi, să faceţi din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni, ca unii care ştiţi că veţi primi de la Domnul răsplata moştenirii”. (Coloseni 3: 23-24)

Autor: Robert J. Tamasy

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Gabriela Augustinov

Rate it

Previous post

Devoțional

Ioan Ciobotă: Liniște asurzitoare și întuneric orbitor (Unii serbează ziua îndrăgostiților)

14 februarie 2021 „Să nu vorbeşti de rău pe un surd, şi să nu pui înaintea unui orb nimic care să-l poată face să cadă; ci să te temi de Dumnezeul tău. Eu Sunt Domnul.”(Levitic 19:14) Video AICI. Câtă demnitate, cât bun-simț și respect, câtă „omenie” cere Dumnezeu de la „oameni”. Dumnezeu a dat niște porunci extraordinare. Citește capitolul 19 din cartea Levitic, sau întreaga carte și întreaga Biblie. Câtă bătaie de joc și câtă răutate arată cineva care vorbește […]

todayFebruary 15, 2021 1


Similar posts

30 zile de rugăciune

Ziua 15: Samarkand, Uzbekistan – #pray30days

Populaţie musulmană: 510.000 DESCARCA AICI Ghidul de rugăciune în format PDF. Samarkand este un oraş frumos, aproape mitic, ce şi-a câştigat faima datorită prezenţei pe traseul celebrului drum al mătăsii. Oraşul se mândreşte cu cele trei secţiuni istorice ale sale: o parte din secolul al VII-lea, ce a fost distrusă […]

todayApril 27, 2021 11

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%