Devoțional

Mana de luni: Mostenire durabilă – Roade care nu se strică

todayOctober 10, 2022

Background
share close

„Moștenirea” este un termen pe care îl auzim foarte des în zilele noastre. Pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, se întreabă cum vor rămâne în amintirea celorlalți sau dacă se va întâmpla acest lucru. Dacă ați putea să construiți o moștenire trainică, ce anume ați dori să fie? Un portofoliu financiar substanțial, care să reflecte recompensele succesului profesional? Poate ați dori ca numele dumneavoastră să fie inscripționat pe o  clădire dintr-un campus universitar sau pe o aripă a unui spital. Unii oameni și-ar putea dori să devină „nume celebre”, care să obțină vizibilitate și recunoaștere în industria sau domeniul lor de activitate.

Gândul de a lăsa o moștenire evocă imaginea unei pietricele aruncate într-un iaz, care crează valuri ce radiază în exterior. Există o problemă cu acest lucru: unele pietricele provoacă ondulații mai mari decât altele, dar, în cele din urmă, toate undele dispar. Cele mai mărețe moșteniri continuă mulți ani, poate pentru eternitate.

De curând am participat la slujba de înmormântare a lui Roger Erickson, un prieten vechi, care a servit timp de 10 ani ca prim președinte al CBMC International, după reorganizarea din 1987. Când am fost angajat în 1981 de CBMC-USA, pentru a superviza publicațiile scrise, Roger a fost unul dintre primii oameni pe care i-am întâlnit. Impactul pe care el, împreună cu mulți alți oameni, l-a avut asupra vieții mele de-a lungul anilor, este incomensurabil.

În timpul slujbei, Roger a fost amintit drept un „discipol al oamenilor” și „pescar de oameni”. Timp de câteva decenii, el a îndeplinit chemarea lui Dumnezeu pentru viața sa, investind în oameni, conducându-i pe unii la Isus Hristos, prezentându-l ca Mântuitor și Domn și fiind alături de noii credincioși pentru a-i ajuta în călătoria lor spirituală. Marea Trimitere a lui Isus Hristos,  de a „merge și face ucenici” (Matei 28:19), a fost primordială în mintea lui Roger.

Fără îndoială că el a lăsat în urmă o moștenire cu impact etern. După cum el însuși recunoștea, Roger era departe de a fi perfect, dar poseda o serie de caracteristici care i-au permis să slujească lui Dumnezeu și să lase o urmă de neșters asupra celor pe care Domnul i-a adus în viața lui. Iată câteva dintre aceste trăsături:

A fost Neobosit. Roger nu a oscilat niciodată în devotamentul lui de a-i uceniciza pe alții. Am avut privilegiul de a colabora cu el la cartea sa despre procesul de formare a ucenicilor, Roada care nu se strică, în care  și-a împărtășit cunoștințele ca și  alții să poată beneficia de ele.

De aceea, preaiubiţii mei fraţi, fiţi tari, neclintiţi, sporiţi totdeauna în lucrul Domnului, căci ştiţi că osteneala voastră în Domnul nu este zadarnică” (1 Corinteni 15:58).

A avut o Convingere mare. Roger nu a șovăit niciodată în înțelegerea dependenței sale de Domnul și de Duhul Său pentru a realiza ceva de valoare eternă.

Cine rămâne în Mine şi în cine rămân Eu aduce multă roadă, căci, despărţiţi de Mine, nu puteţi face nimic.. Eu v-am ales pe voi şi v-am rânduit să mergeţi şi să aduceţi roadă, şi roada voastră să rămână” (Ioan 15:5,16).

A fost Foarte disciplinat. Indiferent dacă a petrecut timp studiind Biblia pentru a se apropia de Dumnezeu, a memorat versete din Scriptură,  a fost credincios provocându-i pe  alți bărbați în creșterea lor spirituală sau i-a îndemnat pe alții să  facă ucenici, Roger a rămas hotărât și intenționat:

alerg înainte, căutând să-l apuc, întrucât şi eu am fost apucat de Hristos Isus.… alerg spre ţintă, pentru premiul chemării cereşti a lui Dumnezeu, în Hristos Isus” (Filipeni 3:12-14).

A fost Generos. Generozitatea a fost o altă trăsătură a lui Roger – fie că a fost  vorba despre dăruirea timpului și a energiei sale, fie că își folosea resursele personale pentru  alții și pentru a ajuta la promovarea cauzei lui Hristos în lumea afacerilor și cea profesională. În acest proces, el a fost binecuvântat din belșug.

„…să vă aduceţi aminte de cuvintele Domnului Isus, care Însuşi a zis: ‘Este mai ferice să dai decât să primeşti’” (Fapte 20:35).

Autor: Robert J. Tamasy

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Gabriela Augustinov

Rate it

Previous post

Libertatea Religioasă

Jack Phillips, cofetarul din Colorado, din nou în instanță

Sursă foto: Adfmedia.org Cofetarul creștin din Colorado, Jack Phillips, este din nou în fața judecătorlor. De data aceasta pentru că a refuzat să facă un tort care să celebreze o tranziție de gen. (n.trad. decizia unei persoane de a se identifica ca fiind de genul opus celui bilogic) În 2018, Phillips a obținut o victorie parțială la Curtea Supremă după ce a refuzat să facă un tort pentru o nuntă gay din cauza convingerilor sale religioase. După cum a relatat […]

todayOctober 10, 2022 1

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%
https://upm.fatek.unkhair.ac.id/include/slotgacorhariini/ https://baa.akfarsurabaya.ac.id/inc/-/slotgacorhariini/ https://marumanfiore.xsrv.jp/