Devoțional

Mana de luni: Mulțumind și în vremuri potrivnice

todayNovember 23, 2020 4

Background
share close

CBMC International

23 noiembrie

Intrăm din nou în perioada anului în care în unele țări sunt organizate sărbători speciale de mulțumire. Chiar dacă nu este nevoie de o sărbătoare oficială pentru a fi recunoscători, câteodată avem nevoie de un memento, mai ales pe parcursul unui an ca cel pe care l-am trăit cu toții, în care necazurile au venit în multe forme. Fără îndoială că unii oameni se întreabă: „Să mulțumesc? Pentru ce?”

Pandemia de coronavirus ne-a afectat, cu siguranță,  pe fiecare dintre noi în multe feluri. Unii au suferit personal din cauza virusului, alții au pierdut oameni pe care îi iubeau. În mod virtual toată lumea a simțit impactul economic după închiderile dispuse, fie prin pierderea locului de muncă, disponibilizări, sau reducerea profitului și a câștigurilor.

Drept urmare, s-ar putea să ne găsim provocați ca într-un astfel de moment, care este destinat mulțumirii, să ne simțim recunoscători. Și totuși, îmi amintesc de prietenul meu Albert, a cărui viață a fost marcată de necazuri, care au venit unul după altul: copilăria din Olanda în timpul celui de-al doilea Război Mondial; boli și afecțiuni; apoi multe provocări pe care a trebuit să le depășească ca antreprenor.

Unii ar putea răspunde unor eșecuri ca acestea scuturându-și pumnii în fața lui Dumnezeu. În schimb, Albert  privește spre viața pe care a avut-o plin de recunoștință autentică. El a scris  și o broșură numită „Spunând mulțumesc chiar și atunci când nu te simți recunoscător”. În ea, Albert nu povestește doar despre greutățile pe care el și familia lui au fost nevoiți să le îndure, ci și  despre numeroasele moduri în care Domnul a folosit acele împrejurări dificile pentru a-i transforma viața, prezentându-i oportunități pe care nu și le-ar fi putut imagina vreodată și umplându-l cu bucurie și cu un sentiment profund de împlinire.

Care este secretul? Cu ani în urmă, un alt prieten făcea constatat această observație: „Atunci când totul a fost spus și totul a fost făcut, rămân doar două lucruri: Cuvântul lui Dumnezeu și oamenii”. Avem adevărurile durabile și atemporale pe care Dumnezeu ni le-a oferit în Scriptură, și viețile pe care le atingem pe parcursul zilelor noastre de pe pământ, oamenii asupra cărora putem avea impact pentru eternitate. Dacă păstrăm aceste lucruri ca obiectiv al nostru, putem fi mulțumitori indiferent de circumstanțele pe care le întâlnim, fie ele bune sau rele.

Pe scurt, iată câteva principii utile despre mulțumire din Biblie:

Mulțumirea este continuă: nu trebuie să ne oprim din activități, sau să punem deoparte momente speciale pentru a ne exprima mulțumirea. Aceasta ar trebui să fie o atitudine permanentă a inimii. „Bucuraţi-vă întotdeauna. Rugaţi-vă neîncetat. Mulţumiţi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile, căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi” (1 Tesaloniceni 5: 16 -18).

Dumnezeu dorește să îi aducem mulțumiri. Chiar și în mijlocul necazurilor, încrederea în Dumnezeu ne permite să credem cu convingere că El  va folosi circumstanțele noastre pentru binele Său suprem – și al nostru. “De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său” (Romani 8:28). “Mulţumiţi totdeauna lui Dumnezeu Tatăl pentru toate lucrurile în Numele Domnului nostru Isus Hristos” (Efeseni 5:20).

Mulțumirea înseamnă să îi oferim Domnului ceva în schimb. Mulțumirea fața de Domnul înseamnă conștientizarea a ceea ce El a făcut pentru noi. Cu toate că noi nu merităm dragostea, mila și harul  Lui, El ni le-a dat fără plată – împreună cu binecuvântările materiale ale acestei vieți. “Să mergem înaintea Lui cu laude, să facem să răsune cântece în cinstea Lui!” (Psalmul 95:2) “Intraţi  pe porţile Lui cu mulțumire și în curţile Lui cu laudă! Lăudaţi-L şi binecuvântaţi-I Numele!” (Psalmul 100:4, NTR).

Autor: Robert J. Tamasy


Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Gabriela Augustinov

Rate it

Previous post

Familie

Inimă de copil – ȘtiriCreștine.ro

În România sunt abandonați 44 de copii pe zi (cam doi pe oră). Din păcate, suntem pe locurile fruntașe la acest capitol în Europa. Procentul celor care trăiesc în sărăcie, sunt abuzați sau abandonați este atât de mare, încăt pentru majoritatea dintre noi devine descurajantă ideea de a face ceva concret. Ne simțim ca și cum am arunca un strop de apă peste un incendiu. Este un om – și pe lângă el o echipă de alți entuziaști – care […]

todayNovember 22, 2020 1


Similar posts

30 zile de rugăciune

Ziua 15: Samarkand, Uzbekistan – #pray30days

Populaţie musulmană: 510.000 DESCARCA AICI Ghidul de rugăciune în format PDF. Samarkand este un oraş frumos, aproape mitic, ce şi-a câştigat faima datorită prezenţei pe traseul celebrului drum al mătăsii. Oraşul se mândreşte cu cele trei secţiuni istorice ale sale: o parte din secolul al VII-lea, ce a fost distrusă […]

todayApril 27, 2021 11

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%