Devoțional

Mana de luni: Sarcina grea a „Așteprării vigilente”

todayFebruary 28, 2022

Background
share close

În ultimii ani  a fost nevoie să primesc tratament pentru cancerul de prostată. A trecut aproape un an de la a doua mea procedură ușor invazivă pentru eliminarea bolii care persistă în acea glandă mică. Până acum, am ales să nu-l îndepărtez chirurgical. Și, din fericire, nu am simțit nicio durere pe parcursul întregului proces.

Recent, am avut o consultație video cu urologul meu pentru a discuta despre posibilitatea unui al doilea tratament pentru a elimina cantitatea mică de cancer rămasă. Recomandarea lui a fost să „observ și să aștept” încă șase luni. Astfel, i-am urmat sfatul și aștept rezultatele scanării mele pentru a-mi evalua progresul.

Din moment ce mă confrunt cu acest tip de cancer de destul de mult timp, este rezonabil să aștept un pic înainte de a începe următorul tratament. Am acceptat ceea ce eu numesc „sarcina cea grea a așteptării vigilente”. Când am fost diagnosticat pentru prima dată, am cercetat toate alternativele disponibile. Cancerul de prostată este rareori agresiv și de obicei crește lent; din punct de vedere statistic, foarte puțini bărbați mor de cancer de prostată în zilele noastre.

Atitudinea mea față de această suferință este centrată pe credința mea în Domnul. Călătoria mea creștină a fost plină de multe încercări, dar și de multe binecuvântări. Și, în calitate de urmaș al lui Isus, am ajuns să înțeleg că există multe momente în care „veghezi și aștepți” pe Domnul. Studiind Biblia, am întâlnit destul de des acest concept de a observa și de a aștepta. Regele David a scris în Psalmul 27:13-14:

O, dacă n-aş fi încredinţat că voi vedea bunătatea Domnului pe pământul celor vii!…Nădăjduieşte în Domnul! Fii tare, îmbărbătează-ţi inima şi nădăjduieşte în Domnul!

Un sfat excelent de la bărbatul care era cunoscut drept „un om după inima lui Dumnezeu”.

Cu toții ne-am confruntat cu momente anxioase în ultimii ani. S-ar putea să nu fie vorba despre un diagnostic medical serios, dar pandemia, economia incertă și mediul de lucru aflat în continuă schimbare au adus schimbări fără precedent pentru majoritatea dintre noi. Din punctul de vedere al afacerilor, nu-mi amintesc o perioadă mai dificilă pentru câștigarea existenței. Deci, am învățat să muncesc mai mult și mai inteligent.

Lucrând în domeniul asigurărilor, am preferat întotdeauna să mă întâlnesc cu clienții față în față. Cu toate acestea, acest lucru a devenit dificil în condițiile restricțiilor de sănătate. M-am străduit să devin și mai receptiv la nevoile și preferințele clienților mei. Din cauza pandemiei, totuși, a devenit dificil de comunicat cu mulți dintre ei, deoarece viețile lor au devenit, de asemenea, mai complexe și mai provocatoare.

Iată „secretul” meu pentru o așteptarea vigilentă în aceste vremuri de încercare. În primul rând, trebuie să dezvoltăm și să menținem o viață de rugăciune puternică și consecventă. Urmașii lui Hristos trebuie să înțeleagă semnificația îmbrăcării armurii lui Dumnezeu în fiecare dimineață. După cum apostolul Pavel îndeamnă în Efeseni 6:10-11:

Încolo, fraţilor, întăriţi-vă în Domnul şi în puterea tăriei Lui. Îmbrăcaţi-vă cu toată armătura lui Dumnezeu, ca să puteţi ţine piept împotriva uneltirilor diavolului.

Trebuie să rezistăm marii tentații de a ceda în fața vicleniei dușmanului nostru spiritual.

În Efeseni 6:18 Pavel continuă:

Faceţi în toată vremea, prin Duhul, tot felul de rugăciuni şi cereri. Vegheaţi la aceasta cu toată stăruinţa şi rugăciune pentru toţi sfinţii

Da, rugăciunile mele nu sunt doar pentru nevoile mele personale, ci și pentru mulți oameni pe care Dumnezeu i-a așezat în calea mea – precum și pentru alții pe care abia îi cunosc, care lucrează cu sârguință pentru Domnul nostru și pentru cei pe care El îi așează pe cale. În acest mod, mă străduiesc să-mi fac partea de membru vibrant al familiei lui Dumnezeu!

Autor: Jim Langley

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Gabriela Augustinov

Rate it

Previous post

Recenzii

Povestea vieţii mele | Recenzie de carte

„Povestea vieţii mele“[1] se adresează, în mod cert, celor care resimt din când în când nevoia de a citi ceva despre experimentare, pentru că nu este despre teoretizarea găsirii drumului în viaţă a unui tânăr rebel, ci chiar o poveste de viaţă. Publicului din România, Clifford Goldstein îi este cunoscut mai ales ca autor de carte. Raţiuni ale inimii a fost primul volum al său publicat în limba română, care […]

todayFebruary 28, 2022 1

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%
https://upm.fatek.unkhair.ac.id/include/slotgacorhariini/ https://baa.akfarsurabaya.ac.id/inc/-/slotgacorhariini/ https://marumanfiore.xsrv.jp/