Important

Mana de luni: Stabilirea unor granițe sănătoase la locul de muncă

todayOctober 2, 2023

Background
share close

Câmpul muncii poate fi plin de stres – termene de îndeplinit, cote de realizat, obiective de atins, marje de profit care trebuie menținute. Din cauza acestor cerințe, multe locuri de muncă devin medii nesănătoase, potențial dăunătoare bunăstării fizice, mentale și emoționale a membrilor personalului.

Harvard Business Review, o publicație de afaceri foarte apreciată de mulți ani, a abordat această problemă în una din edițiile sale, la rubrica de  sfaturi de management. Aceste recomandări s-au concentrat pe importanța stabilirii unor standarde sănătoase de muncă pentru echipă. Este interesant de observat că fiecare dintre ele este confirmată de principii predate în  vechea „carte de afaceri” numită Biblia.

Iată cele trei sfaturi prezentate de Harvard Business Review despre modul în care liderii își pot ajuta echipa să se bucure de limite sănătoase, care au ca rezultat o productivitate mai mare și un nivel ridicat de satisfacție și împlinire la locul de muncă:

În primul rând, în calitate de lider, setează un exemplu bun

Când termenele limită se ivesc amenințător  sau o anumită  socoteală importantă pare în pericol, este ușor să uitați că angajații și colegii au vieți în afara biroului. Ar trebui să luăm în serios impactul potențial negativ pe care îl poate avea trimiterea de e-mailuri noaptea târziu către personal sau faptul că aceștia nu își pot lua niciodată o pauză de masă.

Ar trebui să ne gândim cu sinceritate la modul în care am reacționa dacă cineva ar solicita într-un mod  excesiv timpul nostru personal. Liderii setează tonul celor care îi urmează. Într-o zi, după ce a îndeplinit un act de slujire pentru ucenicii Săi, Isus Hristos a spus:

„Pentru că Eu v-am dat o pildă, ca şi voi să faceţi cum am făcut Eu” (Ioan 13:15).

El nu se aștepta ca ei să facă ceva ce El nu era dispus să facă.

În al doilea rând, planificați timp suplimentar în fiecare săptămână

Mulți dintre noi suntem prea optimiști, uneori luându-ne angajamente de a finaliza proiecte în termene care se dovedesc a fi nerezonabile. În calitate de lideri, ar trebui să încurajăm personalul să aloce timp în fiecare săptămână pentru a lucra la proiecte neterminate.

Cu o anumită ocazie, Isus a avertizat o mulțime mare adunată în jurul Lui:

Căci cine dintre voi, dacă vrea să zidească un turn, nu stă mai întâi să-şi facă socoteala cheltuielilor, ca să vadă dacă are cu ce să-l sfârşească? Pentru ca nu cumva, după ce i-a pus temelia, să nu-l poată sfârşi, şi toţi cei ce-l vor vedea să înceapă să râdă de el…” (Luca 14:28-29).

În al treilea rând, creșteți transparența volumului de muncă

Consultați-vă în mod regulat cu personalul și întrebați cum se simte cu privire la sarcinile de lucru. Ascultați-i și fiți gata să răspundeți în moduri care să îi ajute și să ușureze poverile inutile. Proverbele 27:23-26 sfătuiește:

Îngrijeşte bine de oile tale şi ia seama la turmele tale!… După ce se ridică fânul, se arată verdeaţa nouă, şi ierburile de pe munţi sunt strânse. Mieii sunt pentru îmbrăcăminte şi ţapii, pentru plata ogorului”.

Oamenii cu care lucrăm sunt, evident, mult mai valoroși decât animalele de fermă, așa că ar trebui să ne preocupăm și mai mult de bunăstarea lor, deoarece colaborează cu noi în fiecare zi la locul de muncă. Echipa ta are nevoie de limite de lucru sănătoase, care includ inclusiv să fie condusă către perioade de odihnă. Evrei 4:10 afirmă:

Fiindcă cine intră în odihna Lui se odihneşte şi el de lucrările lui, cum S-a odihnit Dumnezeu de lucrările Sale”.

Dacă și Dumnezeu a trebuit să ia o pauză de la ostenelile Sale, cu cât mai mult trebuie să facem  și noi la fel?

Autor: Rick Boxx

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Gabriela Ciortuz

Rate it

Previous post

Dumnezeu

„Povestea noastră a scris-o El.”

A treia aniversare a căsătoriei lor bătea la ușă, dar medicii nu îi mai dădeau nicio șansă de vindecare Magdei, diagnosticată tardiv cu sarcom Ewing, o tumoare malignă osoasă. Cu toate acestea, soţul ei, Daniel, continua să creadă că ultimul cuvânt Îi aparţine totuși lui Dumnezeu. La doi ani distanţă de evenimentele la care fusesem martoră doar online, l-am contactat pe Daniel pentru a afla dacă se raportează și astăzi […]

todayOctober 2, 2023 1


Similar posts

Important

Mana de luni: Stabilirea unor granițe sănătoase la locul de muncă

Câmpul muncii poate fi plin de stres – termene de îndeplinit, cote de realizat, obiective de atins, marje de profit care trebuie menținute. Din cauza acestor cerințe, multe locuri de muncă devin medii nesănătoase, potențial dăunătoare bunăstării fizice, mentale și emoționale a membrilor personalului. Harvard Business Review, o publicație de […]

todayOctober 2, 2023

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%
https://upm.fatek.unkhair.ac.id/include/slotgacorhariini/ https://baa.akfarsurabaya.ac.id/inc/-/slotgacorhariini/ https://marumanfiore.xsrv.jp/