Devoțional

Mana de luni: Sunteți prins în cercul negativității?

todayFebruary 21, 2022 1

Background
share close

Versurile unui cântec mai vechi aveau următoarea plângere: „Dacă nu ar fi ghinionul, nu aș avea deloc noroc”. În zilele noastre, am putea face o observație similară: dacă nu ar fi știri rele, nu am avea nicio știre. Nu avem nevoie să ni se reamintească negativitatea generată de pandemia globală. Mass-media pare că se delectează cu rapoartele despre decesele cauzate de COVID-19 și cu nenumăratele cazuri de spitalizări din cauza acestui virus. Centrul scenei a fost ocupat de vechea mantră de știri, „Dacă sângerează, conduce”.

Dar acest lucru nu este singura cauză a mediului negativ în care trăim. În multe părți ale lumii au domnit tulburări economice. Lipsa aprovizionării cu bunuri obișnuite a produs frustrare pentru mulți dintre noi. Amenințările de război din mai multe părți ale lumii au dus la o creștere a anxietății. Violența este în creștere, la fel și sincuciderile, abuzul de droguri și violența domestică. Această listă poate continua.

Tentația de a plonja într-o disperare mare este imensă, mai ales cu rafala constantă de vești rele care ne fac să credem că toată speranța a dispărut. Dar această tentație nu duce la niciun rezultat pozitiv. Dar cum putem să o evităm?

Tim Kight, consultantul în leadership, a perceput recent ceea ce se aplică direct la această întrebare. El a spus: „Dacă te oprești asupra negativului îți hrănești pur și simplu frustrarea sau frica, acest lucru duce la decizii proaste, ceea ce te face să fii și mai anxios, supărat sau mai fricos. Este un „cerc al pieirii”. Apăsați butonul de pauză și întrerupeți cercul pieirii. Redirecționați atenția de la negativ spre productiv.”

Ați fost prins într-un cerc al negativității sau într-un cerc al pierii, așa cum este numit de Kight? Cu toții am fost afectați într-o oarecare măsură, dar există modalități de a evita să ne concentrăm asupra fluxului nesfârșit de știri rele.  Noi găsim sfaturi sănătoase în Scriptură.

Dezvoltați o mentalitate sănătoasă

Putem permite minții noastre să devină consumată de fluxul continuu de știri și informații rele sau putem lua în mod conștient decizia de a ne concentra pe lucruri mai pozitive și mai productive.

Să nu vă potriviţi chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceţi prin înnoirea minţii voastre, ca să puteţi deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută şi desăvârşită.” (Romani 12:2).

Concentrați-vă pe lucrurile pozitive, înălțătoare

Se spune că nu putem împiedica păsările să zboare deasupra capului nostru, dar le putem împiedica să-și construiască cuibul în părul nostru.

Încolo, fraţii mei, tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună şi orice laudă, aceea să vă însufleţească” (Filipeni 4:8).

Refuzați să fiți preocupați de idei rele și negative

Trăim într-o era informațională și multe dintre informațiile pe care le vedem și auzim pot fi mai degrabă distructive decât utile și înălțătoare. Putem alege să respingem gândurile și ideile dăunătoare.

Ci cercetaţi toate lucrurile şi păstraţi ce este bun. Feriţi-vă de orice se pare rău” (1 Tesaloniceni 5:21-22).

Alegeți credința, nu îndoiala

Chiar și atunci când circumstanțele par sumbre, încrederea în Dumnezeu ne poate îndruma către speranță, un sentiment de așteptare și încredere neclintită în fața descurajării.

„Şi credinţa este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredinţare despre lucrurile care nu se văd.” (Evrei 11:1).

Autor: Robert J. Tamasy

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Gabriela Augustinov

Rate it

Previous post

Anunțuri

Forumul Dialogos: Dietrich Bonhoeffer – învățătura unei vieți

Dragi prieteni, Trăitori printre ghiocei, în vasta Poiană a gândirii „corecte politic”, parcă uităm ce înseamnă aventura  gândirii independente și a (o)poziției ferme, manifestă prin trăirea în baza convingerilor proprii. Un model istoric, Dietrich Bonhoeffer, vine să ne reamintească ce înseamnă înțelepciunea convingerilor, tăria de diamant a principiilor asumate, frumusețea senină a vieții fără compromisuri cognitive și morale. Teologul german Dietrich Bonhoeffer (1905 – 1944) este cunoscut prin opoziţia sa fermă faţă de ideologia nazistă în perioada interbelică a Germaniei; moare […]

todayFebruary 21, 2022 2

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%
https://upm.fatek.unkhair.ac.id/include/slotgacorhariini/ https://baa.akfarsurabaya.ac.id/inc/-/slotgacorhariini/ https://marumanfiore.xsrv.jp/