Interviuri

Mărturie: de la ateism și depresie la o viață transformată prin credința în Hristos

todayFebruary 22, 2022 2

Background
share close

Adrienne Johnson a fost cândva o atee feroce care a ajuns o persoană pierdută, luptându-se pentru existență, deprimată și cu gânduri de suicid, iar viața ei s-a scufundat tot mai adânc până s-a lovit de fundul prăpastiei când l-a descoperit pe Isus și și-a văzut viața transformându-se în fața ochilor ei.

„Am fost o atee toată viața mea”, a declarat Johnson, care acum este șefă de personal la PragerU, o organizație non-profit dedicată idealurilor conservatoare. „O atee care fuma țigară după țigară, acoperită cu tatuaje, cu o viață sexuală fără bariere, deprimată  și suicidară dar a cărei viață a fost transformată radical de Isus.”

Soție și mamă a doi copii, Adrienne și-a povestit călătoria ei de la necredință la creștinism, menționând că politica era religia ei înainte de a-L găsi pe Isus.

Johnson s-a trezit, în mod surprinzător, atrasă de politica de centru-dreapta în facultate, în ciuda tatuajelor, a piercing-ului din limbă și a stilului de viață pe care l-a îmbrățișat la acea vreme.

„Cochetam în mare parte cu toate valorile libertarianismului și ale conservatorismului”, a spus ea.

Cu toate acestea, Johnson a rămas antagonică față de credință, în ciuda preferinței sale pentru culoarul de dreapta a eșichierului politic.

„Eram atât de ostilă față de credință încât credeam că oricine care avea orice fel de religie sau spiritualitate, nu putea fi o persoană prea inteligentă,” a spus ea. „ Pentru mine cele mai importante erau știința, rațiunea și bunul simț.”

Johnson spune că viața ei reflecta dezinteresul ei față de orice element spiritual, trăind fără „nicio normă morală” și „fără limite” și încercând cu disperare să umple golul din inima ei.

„Simțeam acest gol din inimă pe care încercam să-l umplu pentru că nu-L aveam pe Dumnezeu. Dar am încercat să-l umplu cu o mulțime de lucruri care însă nu aveau cum să-mi aducă pacea.”

În cele din urmă, Johnson s-a simțit copleșită de nefericire și dezolare. După ce s-a căsătorit, ea a crezut că va ajuta la remedierea problemelor ei, dar asta nu s-a întâmplat. Apoi, a făcut o greșeală dureroasă.

„Am fost infidelă în căsătorie”, a spus ea. „Practic, mi-am bătut joc de viață și mi-am distrus căsnicia.”

Când Adrienne a atins în cele din urmă fundul prăpastiei, ea s-a trezit uitându-se la toate soluțiile posibile la problemele ei interioare. S-a avântat în tot felul de practici New Age și alte tehnici spirituale dar a rămas în continuare neîmplinită – până când un prieten a invitat-o la o piesă de teatru.

„Când un prieten m-a invitat să văd piesa de teatru „Scrisorile lui Zgândărilă” bazată pe cartea lui C.S. Lewis… m-a zdruncinat cu toată ființa”, a spus ea. „Am fost răscolită atât de profund încât a trebuit să consider cel puțin creștinismul ca pe o opțiune, care, ca fostă atee, era cel mai ridicol și mai incomod lucru de luat în considerare vreodată.”

În scurt timp, cuvintele lui Lewis au rezonat, iar Adrienne a descoperit că începe să înțeleagă credința pe care o respinsese cu atâta ardoare.

„Cu cât aflam mai multe despre credință… cu atât adevărul rezona mai mult în mine.”

Adrienne Johnson și-a refăcut viața, s-a recăsătorit, are doi copii, iar acum își trăiește viața pentru Hristos. Mai jos este un video cu mărturia ei (lb. engleză).

Sursa: CBN News

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Poteraș Ionuț

Rate it

Previous post

Consiliere

PSALMUL 23: „Domnul este Păstorul meu…”

„Domnul este Păstorul meu […]” (Psalmul 23:1) Acestea sunt cuvintele cu care începe cel mai cunoscut psalm din Scriptură, psalm care este învățat pe de rost chiar și de către cei mai mici copilași. Un psalm plăcut, plin de o frumusețe aparte, plin de încurajare de a-L urma pe Domnul și de a te încrede pe deplin în El. Unul dintre lucrurile pe care probabil adesea îl pierdem din vedere […]

todayFebruary 22, 2022 1

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%