Externe

Mărturii sfâșietoare a creștinilor care au supravețuit torturilor din Coreea de Nord

todayJanuary 12, 2021 2

Background
share close

Curajoșii credincioși creștini relatează despre torturile din lagărele de muncă Nord-coreenii exilați, dintre care unii au supraviețuit încarcerării în lagărele de „reeducare” ale țării, au fost intervievați de grupul de campanie din Londra, Korea Future Initiative. Cele 215 victime creștine ale persecuției, identificate în raport, aveau o vârstă cuprinsă între 3 și 80 de ani. Mărturiile lor îngrozitoare despre arestări arbitrare, interogatorii și torturi arată că, în timp ce regimul lui Kim Jong-Un pedepsește credincioșii oricărei religii, cele mai aspre pedepse sunt deseori rezervate creștinilor.

Creștinii, uneori familii întregi, trimiși în lagăre au suportat bătăi regulate, tortură și foamete. Un supraviețuitor a spus că au fost hrăniți doar cu o supă din apă, sare și nisip. „Prizonierii prinși culegând și mâncând iarbă de pe câmp au fost bătuți cu o lopată”, a spus supraviețuitorul.

Formele inumane de tortură erau aplicate de gardienii închisorii. Într-un caz, un convertit creștin a fost forțat să intre într-o cușcă de oțel de aproximativ 1 metru înălțime și 1 metru lățime, cu bare metalice încălzite de curent electric. „De obicei, prizonierii stăteau trei până la patru ore în cușcă, dar eu am stat acolo 12 ore și m-am rugat”, a spus supraviețuitorul. „M-am tot rugat ca Dumnezeu să mă izbăvească”. În cele din urmă el a leșinat, dar când și-a revenit, și-a dat seama că fusese bătut în timp ce era inconștient și că avea leziuni grave pe față și la picior.

Alte torturi descrise de exilați includ agățarea de bare de oțel pentru a fi bătuți, legarea strânsă de niște bâte, turnarea în nări a unui lichid amestecat cu piper roșu, îngenuncherea cu o bară de lemn introdusă în golurile din spatele genunchilor, strangularea și privarea de somn.

„Bărbații erau bătuți precum câinii”, a spus o femeie creștină

Există mărturii tulburătoare despre femei însărcinate forțate să facă avort. Un martor a descris cum bebelușii care au supraviețuit la naștere au fost sufocați de gardieni și trupurile lor mici aruncate în cutii de carton până la înmormântare.

Rata mortalității este ridicată în rândul prizonierilor, iar cadavrele se ard la fiecare trei zile. „Cenușa rezultată în urma incinerării era împrăștiată pe câmp și întreg câmpul devenea negru vara când ploua”, ne-a povestit un supraviețuitor. „Dacă ar planta spanac, ar crește gros și înalt.”

Supraviețuitorii rămân marcați de cruzimea pe care au îndurat-o și au văzut-o. „Aceste experiențe rămân cu mine ca o traumă. Am coșmaruri în toiul nopții… Amintirea vieții trăite printre grămezi de cadavre este încă acolo.”

În ciuda suferințelor proprii, credincioșii curajoși îi ajută pe prizonierii necreștini, chiar dacă știu că descoperirea acestui gest va avea ca rezultat o bătaie severă. Un intervievat și-a amintit cum o prizonieră creștină i-a spus: „Dumnezeu m-a trimis aici pentru tine”. Supraviețuitorul a continuat: „În cele din urmă am ascultat-o… ea a fost o lumină care a venit și m-a încălzit când aproape mă înecam în mâhnirea mea… M-aș fi sinucis dacă nu ar fi fost ea.”

Un alt martor a descris curajul a două familii arestate și reținute pentru închinare într-o biserică subterană. După ce copiii mai mici au fost puși deoparte, grupul a continuat să se roage în liniște. „I-am întrebat dacă le este teamă”, a spus martorul. „Au zâmbit doar. [O persoană] a spus că nu se teme, căci «Isus veghează asupra noastră.» Am început să plâng pentru că știam ce pățesc oameni ca ea, dar ea mi-a spus să nu-mi fac griji. Nici copiii nu au plâns. Zâmbeau. A doua zi au fost trimiși cu toții în lagărul de prizonieri politici din Chongjin Susong.”

Rugați-vă ca toți creștinii nord-coreeni închiși pentru credința lor să rămână tari în credința în puterea măreață a Domnului (Efeseni 6:10), știind că osteneala lor în Domnul nu este în zadar (1 Corinteni 15:58). Cereți ca toți creștinii din lagăre să fie ca o lumină strălucitoare pentru alți prizonieri. Rugați-vă ca gardienii închisorii și autoritățile care comit astfel de atrocități să se închine în fața Prințului păcii, întrebând: „Ce trebuie să fac pentru a fi mântuit?” (Faptele Apostolilor 16:29)

Sursa: Fondul Barnabas

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Doina Bejenaru

Rate it

Previous post

Devoțional

ZIUA 2 – „21 Zile de Post și Rugăciune”: Viziune

Habacuc 2:2-3„M-am dus la locul meu de strajă și stăteam pe turn ca să veghez și să văd ce are să-mi spună Domnul și ce-mi va răspunde la plângerea mea. Domnul mi-a răspuns și a zis: „Scrie prorocia și sap-o pe table, ca să se poată citi ușor!” Orice viziune care nu începe cu Dumnezeu, nu duce la Dumnezeu! Întotdeauna o viziune este fundamentată pe nevoi reale existente, e specifică, măsurabilă și realizabilă. Dumnezeu are un o viziune pentru viața […]

todayJanuary 12, 2021 4

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%
https://upm.fatek.unkhair.ac.id/include/slotgacorhariini/ https://baa.akfarsurabaya.ac.id/inc/-/slotgacorhariini/ https://marumanfiore.xsrv.jp/