Important

Matt Walsh și demontarea celor mai comune 7 argumente pro-avort – ȘtiriCreștine.ro

todaySeptember 16, 2021

Background
share close

Între personalitățile conservatoare de vârstă mai puțin înaintată ale momentului se află Matt Walsh. Walsh adună milioane de cititori lunar la rubricile sale din publicația Daily Wire, fiind popular atât pentru intervențiile scrise, cât și pentru videoclipurile de pe canalul său de YouTube sau discursurile live.

Cu un umor adesea cinic și comentarii caustice, nu menajează niciun argument failibil din discuțiile publice despre avort, liberalismul sexual, politicile transgender, feminism sau politici sociale.

Într-o intervenție recentă pe Twitter, Walsh a desființat cele populare 7 argumente pro-avort:

1. Femeile au dreptul de a alege

Întrebarea nu este dacă femeile au un drept univesal de a alege (nimeni nu beneficiază de așa ceva), ci dacă acestea ar trebui să fie capabile să aleagă să distrugă intenționat o viață umană.

2. Cei pro-viață vor să controleze corpurile femeilor

Aici nu se discută despre corpul femeii, ci despre cel al copilului; poate fi acesta distrus intenționat?

3. Cei pro-viață sunt doar pro-naștere

Posibil cel mai stupid dintre argumente. Copiii din pântec au valoare morală egală cu cea a copiilor născuți; cu alte cuvinte, cei pro-viață vor să protejeze viața din pântec, pe care o consideră la fel de valoroasă precum cea din exteriorul corpului mamei.

4. „Fetusul” este doar o grămadă de celule

Toți suntem, de fapt, grămezi de celule. Ast nu înseamnă că nu suntem și ființe umane distincte, exact precum copilul din pântecul mamei.

5. „Fetusul” nu este o persoană, ci o potențială persoană

Dacă să fii o ființă umană distinctă nu înseamnă că ești o persoană, atunci ce înseamnă? În plus, chiar și dacă ar fi vorba de o „persoană potențială”, asta nu înseamnă că o putem distruge.

6. Femeile au drepturi reproductive

Nimic mai corect! Nimeni nu poate forța o femeie să se reproducă. Dar reproducerea are loc în momentul concepției, nu al nașterii. Avortul survine după ce reproducerea a avut deja loc.

7. Cei pro-viață sunt doar o grămadă de bărbați care încearcă să le dea ordine femeilor

Majoritatea mișcărilor pro-viață sunt conduse de femei. În plus, un argument irelevant. Și o sabie cu două tăișuri: Roe v. Wade (decizie din 1973 a Curții Supreme că dreptul femeii însărcinate de a alege este protejat de Constituție) a fost o decizie luată de bărbați – ar trebui și ea anulată?

Tradus de Edictum Dei

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Doina Bejenaru

Rate it

Previous post

Anunțuri

Pastorul sud coreean David Yonggi Cho a plecat în veșnicie – ȘtiriCreștine.ro

David Yonggi Cho pastor al celei mai mari mega-biserici din lume a murit marți dimineață, au declarat reprezentanții bisericii într-un comunicat de presă. Avea 85 de ani. Cho este fondatorul Bisericii Yoido Full Gospel din Seul Coreea de Sud și a petrecut decenii răspândind Evanghelia în acea țară. La momentul morții sale, Cho era sub tratament medical pentru o hemoragie cerebrală prin care a trecut în 2020. Cho s-a născut în 1936 într-o familie budistă și a trăit în timpul […]

todaySeptember 15, 2021

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%
https://upm.fatek.unkhair.ac.id/include/slotgacorhariini/ https://baa.akfarsurabaya.ac.id/inc/-/slotgacorhariini/ https://marumanfiore.xsrv.jp/