Important

Nu ucideți sufletul României – ȘtiriCreștine.ro

todayDecember 1, 2020

Background
share close


Dis de dimineață m-am trezit cu gândul la țara mea, la români. Mi-am articulat sufletul pe unda rugăciunii si am așteptat șoapta Duhul Sfânt. Nu am pretenții că Dumnezeu îmi vorbește, dar în minte a răsunat duios: nu ucideți sufletul României.

Am început rugăciunea întrebând: care este sufletul României? Și deodată, mi-a apărut în minte ulița copilăriei mele, cu bunicii stând spre asfințit pe prispă, cu dulcea tihnă a zilelor pline de trudă, când bunicii, odată cu cântatul cocoșilor, începeau alergarea.

Bunica scutura mereu așternuturile, mătura casa udând lutul ca să nu se ridice praful, dădea de mâncare la orătănii, iar bunicu începea să frământe lutul ca să facă cărămizi. Până și numele bunicilor mei, Ion si Anica, sunt frânturi din sufletul românesc.

În strachini de lut, bunica turna lapte din șiștar, ne dădea turte coapte pe plită si ne făcea scrob din ouă luate direct din cotețul de găini. Miercurea si vinerea posteam cu toți, iar duminica erau pregătite straiele de sărbătoare cu care mergeam la biserică.

Auzeam des clopotele care anunțau slujbele sau sărbătorile. Casa bunicilor mei era una plină de evlavie. Bunica a născut 11 copii din care i-au trăit 7. Bunicu le-a ridicat câte o casă fiecăruia.
Prima predică pe care am ascultat-o a fost a bunicii care mi-a spus: ,,vezi, nepoate că lumea e spurcată la gură, tu să nu sudui niciodată pe Dumnezeu că e mare păcat. Si dacă te prind, îți rup gura…”

Înțeleg că sufletul României este familia credincioasă. Când ea va muri, România va rămâne fără suflet, copiii, dacă se vor mai naște, vor rămâne fără viitor. Mă rog fierbinte ca Dumnezeu să ne ajute, să vină în ajutorul familiei, acolo unde glasul mamei si brațele tatălui poartă copiii dați de Dumnezeu. În fiecare casă, acolo unde există mamă si tată, acolo unde există dragoste de Dumnezeu, se află sufletul României.

Să domolim astăzi pasul, să ridicăm privirea, să tragem aer în plămâni si să avem grijă de sufletul României. Voi, mamă si tată, strângeți copii aproape, rostiți o rugăciune si primiți urarea mea pentru voi, voi care sunteți sufletul României.

Doamne, ocrotește-i pe români.
Noi, astăzi, mergem la biserică să ne rugăm pentru România.

Florin Ianovici
Pastorul Bisericii „Renovatio” București

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Doina Bejenaru

Rate it

Previous post

Interne

Harta traducerii Bibliei în lume – ȘtiriCreștine.ro

Astăzi, milioane de oameni din toată lumea au acces la Cuvântul lui Dumnezeu în limba pe care o înțeleg cel mai bine. Sărbătorim traducerea Scripturii în mai mult de 3415 de limbi și vedem cum Dumnezeu își împlinește misiunea prin puterea Sa și prin parteneriate. Mai multe organizații misionare, biserici și comunități creștine se implică în mișcarea de traducere a Bibliei. Populația totală a lumii, care numără 7,8 miliarde de oameni, vorbesc 7360 de limbi. Dintre acestea doar 3415 de […]

todayDecember 1, 2020


Similar posts

30 zile de rugăciune

Ziua 15: Samarkand, Uzbekistan – #pray30days

Populaţie musulmană: 510.000 DESCARCA AICI Ghidul de rugăciune în format PDF. Samarkand este un oraş frumos, aproape mitic, ce şi-a câştigat faima datorită prezenţei pe traseul celebrului drum al mătăsii. Oraşul se mândreşte cu cele trei secţiuni istorice ale sale: o parte din secolul al VII-lea, ce a fost distrusă […]

todayApril 27, 2021 10

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%