Doctrine

O nouă săptămână scăldată în lumina învierii

todayOctober 3, 2021

Background
share close

„când începea să se lumineze înspre ziua dintâi a săptămânii…” (Matei 28:1)

Ce înseamnă duminica pentru noi? Înseamnă Lumină. Înseamnă speranță reînnoită. Înseamnă viață. Într-un cuvânt, înseamnă înviere. Duminica e pentru creștini prima zi a săptămânii, iar fiecare nouă săptămână, noi nu o punem sub semnul știrilor, zvonurilor sau al statisticilor, ci o punem sub lumina învierii.

La fiecare început de săptămână, ne amintim că, oricât de neagră ar fi suferința cu care ne luptăm, oricât de copleșitor și sufocant ar fi noul val al pandemiei, problema cea mai teribilă a fost rezolvată, iar vrăjmașul cumplit a fost călcat în picioare și zdrobit! Da, moartea a fost nimicită de moartea și învierea lui Hristos: Hristos a înviat din morți cu moartea pe moarte călcând, iar celor din morminte viață dăruindu-le!

Primele care au descoperit acest adevăr au fost câteva femei. Acestea se duceau la cimitir pentru a îngriji de Cel Drag al lor care murise.

Se așteptau să găsească un mormânt acoperit cu o piatră mare, dar au găsit un mormânt gol. Se așteptau să găsească paznici neprimitori, dar au găsit îngeri. Mergeau înspre mormânt înarmate cu miresme care să domolească aerul morții și al putrezirii și au fost întâmpinate de mireasma tare și proaspătă a vieții veșnice. Voiau să se consoleze petrecând câteva clipe lângă trupul neînsuflețit al celui drag, dar au pășit de fapt în prezența Celui care a zis „Eu sunt Învierea și Viața!”

Maria Magdalena intrase în grădina unui cimitir, ca să îngrijească de trupul neînsuflețit al celui drag. Negăsindu-l, s-a adresat grădinarului. Peste câteva clipe însă avea să realizeze că Marele Grădinar își începuse din nou lucrul: începuse să transforme grădina cimitirului într-un nou Eden. Primul pas a fost învierea Lui, dar vor urma mulți alții. Primul pas a fost făcut în acea grădină, dar primenirea va cuprinde întreg pământul.

Da, suntem în plin val pandemic. Auzim zilnic statistici cu cei infectați și cu cei morți. Din acea primă zi a săptămânii însă, a început să se crape de ziuă. Nu avem cum să știm ce ne vor aduce următoarele zile, dar am scăldat și această săptămână în lumina învierii. Să pășim curajoși în această lumină. Curând sosește ziua neînserată.

Valentin Făt , pentru Edictum Dei

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Doina Bejenaru

Rate it

Previous post

Doctrine

PREDICA de DUMINICĂ cu Bebe Ciaușu: „Importanța iertării. Revitalizarea bisericii prin restaurarea relațiilor” Partea 1

Una dintre problemele majore ale bisericilor evanghelice din România este întristarea, stingerea şi batjocorirea Duhului Sfânt din cauza relaţiilor fracturate şi a neiertării în care trăiesc mulţi membri. Duhul Sfânt nu poate lucra în astfel de biserici. De aceea, iertarea reciprocă este remediul lui Dumnezeu pentru vindecarea acestei boli spirituale. Doar în felul acesta Dumnezeu poate aduce revitalizare spirituală în biserici. SursaȘtiriCreștine.ro

todayOctober 3, 2021 1


Similar posts

Devoțional

Timotei Stoica: Ce lege stăpânește în viața ta?

„Căci binele pe care vreau să-l fac, nu-l fac, ci răul pe care nu vreau să-l fac, iată ce fac!” (Romani 7:19). Cu ceva vreme în urmă m-am trezit întrebând: „Te-ai simțit vreodată străin în propria-ți minte?” Acea întrebare m-a urmărit ceva vreme, iar recent mi-a venit în minte o […]

todayJanuary 25, 2022

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%