Externe

Opt familii creștine au fost expulzate din sat de către extremiști – ȘtiriCreștine.ro

todayAugust 27, 2021

Background
share close

Extremiștii au distrus casele a opt familii creștine și le-au expulzat cu forța din satul lor. Atacul a fost efectuat în comunitatea izolată a satului Sikapai, districtul Rayagada din Odisha, în aprilie 2021. Gloata a devastat casele creștinilor și i-a forțat să părăsească satul. Inițial familiilor creștine nici nu li s-a permis să își recupereze bunurile, înainte ca poliția să intervină pentru a calma situația.

Familiile s-au refugiat într-o pădure din apropiere. Din cele 40 de familii din Sikapai, numai aceste opt sunt creștine.

Un pastor a adus un omagiu credinței puternice a creștinilor în Isus, de când s-au convertit de la religia tribală Kui în urmă cu aproximativ zece ani.

Una dintre victime a declarat că atacatorii „ne pot distruge casele, dar nu și credința în Isus”. O tânără a mărturisit că sătenii au încercat să-i forțeze pe creștini să se închine zeilor lor și să mănânce mâncare adusă jertfă în templu, adăugând în mod clar: „Din moment ce zeii lor par să fugă de prezența noastră în sat, oamenii se pun împotriva noastră.”

Lăudați-L pe Dumnezeu pentru credința și rezistența creștinilor alungați din Sikapai. Rugați-vă ca puterea lui Dumnezeu despre care a mărturisit acea tânără să rămână cu ea și cu ceilalți ca o încurajare în aceste zile de încercare. Cereți ca Domnul să dezvăluie persecutorilor consecințele acțiunilor lor și binecuvântările pe care le pierd fără prezența creștină în sat (Geneza 12:3). Rugați-vă ca Tatăl nostru ceresc să susțină frații și surorile noastre din sălbăticie, mai ales acum că sezonul ploios este în toi și să le asigure în curând noi locuințe. Cereți ca mai multe familii din Sikapai să se întoarcă la Domnul. Rugați-vă ca autoritățile din India să aplice libertatea religioasă garantată în Constituția țării.

Sursa: Barnabas Found

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Doina Bejenaru

Rate it

Previous post

Externe

Atacurile cu bombă la aeroportul din Kabul soldate cu peste 70 de morți – ȘtiriCreștine.ro

În timpul ultimelor zile de retragere a trupelor străine și a naționalilor afgani eligibili din Kabul, două atacuri-suicid cu bombă și un atac cu armă de foc lasă în urmă 140 de răniți, 60 de afgani uciși și 13 victime din rândul personalului american. Exploziile survin la doar câteva ore după ce mai multe țări, incusiv Marea Britanie și Statele Unite, au trimise avertismente cu privire la atacuri iminente asupra […]

todayAugust 27, 2021


Similar posts

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%