Externe

Pakistan – Situația fetelor și femeilor creștine

todayJanuary 13, 2021 3

Background
share close

În noiembrie, Sonia Bibi, o menajeră creștină, a fost împușcată de către pretendentul ei musulman, după ce a refuzat să se convertească la islam pentru a se căsători cu el. Tânăra de 24 de ani a fost împușcată în cap pe o stradă din Rawalpindi, provincia Punjab, și a murit în drum spre spital.

Allah Rakha Masih, tatăl ei, a spus că fiica sa a fost ucisă pentru că a refuzat cererea în căsătorie a pretendentului ei musulman, Shehzad, care o urmărea de cinci luni. „Ei erau musulmani și noi suntem creștini. Acesta este motivul pentru care a refuzat”, a spus el. După ce a fost refuzat, Shehzad a amenințat că o va ucide pe Sonia.  Tatăl Soniei a adăugat: „Suntem creștini de generații și Sonia a fost o adevărată creștină, puternică în credință, și a fost ucisă pentru că și-a urmat credința creștină.” Shehzad nu a fost încă arestat.

O altă fată creștină pakistaneză care a fost răpită și forțată să se căsătorească cu răpitorul său musulman a fost dusă înapoi în familia ei după aproape șase luni, în urma unei acțiuni ample a Poliției.

Farah Shaheen, în vârstă de 12 ani, a fost recuperată de polițiști la 5 decembrie 2020, după ce a fost găsită încuiată într-o cameră, cu răni la mâini și picioare. O persoană de contact a Fondului Barnabas a raportat că Farah a fost torturată de răpitorul ei și a fost adesea ținută închisă într-o cameră. „Este foarte fericită că se întoarce la familia ei”, a adăugat persoana de contact.

Farah a fost nevoită să se convertească la islam și să se căsătorească cu răpitorul său musulman, Khizar Hayat, în vârstă de 45 de ani, la trei zile după ce a fost răpită în Faisalabad, la 25 iunie 2020. Ea a fost salvată după ordinele emise de un tribunal din Punjab, deși nu este clar ce a condus la decizia neașteptată a instanței după luni de întârziere și inacțiune din partea autorităților și a poliției. Tatălui fetei, Asif Masih, i s-a refuzat depunerea unei plângeri oficiale până în septembrie.

În loc să deschidă un caz împotriva răpitorului, un polițist i-a spus lui Asif Masih să uite de fiica sa și să fie fericit că a fost convertită la islam. Un alt ofițer l-a numit pe Asif Masih „chuhra”, un termen folosit în mod obișnuit pentru cei care curăță toalete și care este folosit adesea pentru a insulta creștinii, spunând: „Creștinii sunt meniți să curățe mizeria, nu să stea în birouri”.

Presupusul răpitor al fetei creștine Arzoo va fi judecat pentru viol

Bărbatul musulman care ar fi răpit-o pe fata creștină pakistaneză Arzoo Raja, înainte de a o forța să se căsătorească, va fi acuzat de viol, a decis tribunalul la 9 decembrie 2020.  Curtea a cerut poliției să investigheze legalitatea convertirii forțate la islam a lui Arzoo, care avea 13 ani când a fost smulsă din casa familiei sale din colonia din Karachi, la 13 octombrie 2020. În noiembrie 2020, Înalta Curte din Sindh a decis că Arzoo este minoră și a declarat că „căsătoria” ei cu Azhar Ali este ilegală.

Rugați-vă ca Domnul să le protejeze pe tinerele și fetele creștine din Pakistan, care sunt cele mai vulnerabile. Rugați-vă ca El să le ascundă la umbra aripilor Sale (Psalmul 17:8). Cereți ca autoritățile din țară, poliția și tribunalele să fie drepte. Aduceți-le înaintea Domnului pe supraviețuitoarele răpirilor și violurilor, iar pentru cele care sunt încă ținute captive, rugați-vă să își arunce toate îngrijorările asupra Domnului, căci El are grijă de ele (1 Petru 5:7).

Sursa: Barnabas Found

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Doina Bejenaru

Rate it

Previous post

Important

Agenția Kairos: Continuăm să slujim împreună

La începutul acestui nou an, vă mulțumesc din inimă, în numele echipei Kairos, pentru susținerea în rugăciune și financiară a lucrătorilor din linia I, a Școlii de misiune și a proiectelor Agenției, pe tot parcursul anului 2020! Suntem conștienți de faptul că doar datorită providenței lui Dumnezeu și a sprijinului plin de dragoste al credincioșilor din țară și diaspora am putut încheia cu bine încă un an de activitate. Zilele […]

todayJanuary 13, 2021 2

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%
https://upm.fatek.unkhair.ac.id/include/slotgacorhariini/ https://baa.akfarsurabaya.ac.id/inc/-/slotgacorhariini/ https://marumanfiore.xsrv.jp/