Externe

Pakistan – Situația fetelor și femeilor creștine

todayJanuary 13, 2021 3

Background
share close

În noiembrie, Sonia Bibi, o menajeră creștină, a fost împușcată de către pretendentul ei musulman, după ce a refuzat să se convertească la islam pentru a se căsători cu el. Tânăra de 24 de ani a fost împușcată în cap pe o stradă din Rawalpindi, provincia Punjab, și a murit în drum spre spital.

Allah Rakha Masih, tatăl ei, a spus că fiica sa a fost ucisă pentru că a refuzat cererea în căsătorie a pretendentului ei musulman, Shehzad, care o urmărea de cinci luni. „Ei erau musulmani și noi suntem creștini. Acesta este motivul pentru care a refuzat”, a spus el. După ce a fost refuzat, Shehzad a amenințat că o va ucide pe Sonia.  Tatăl Soniei a adăugat: „Suntem creștini de generații și Sonia a fost o adevărată creștină, puternică în credință, și a fost ucisă pentru că și-a urmat credința creștină.” Shehzad nu a fost încă arestat.

O altă fată creștină pakistaneză care a fost răpită și forțată să se căsătorească cu răpitorul său musulman a fost dusă înapoi în familia ei după aproape șase luni, în urma unei acțiuni ample a Poliției.

Farah Shaheen, în vârstă de 12 ani, a fost recuperată de polițiști la 5 decembrie 2020, după ce a fost găsită încuiată într-o cameră, cu răni la mâini și picioare. O persoană de contact a Fondului Barnabas a raportat că Farah a fost torturată de răpitorul ei și a fost adesea ținută închisă într-o cameră. „Este foarte fericită că se întoarce la familia ei”, a adăugat persoana de contact.

Farah a fost nevoită să se convertească la islam și să se căsătorească cu răpitorul său musulman, Khizar Hayat, în vârstă de 45 de ani, la trei zile după ce a fost răpită în Faisalabad, la 25 iunie 2020. Ea a fost salvată după ordinele emise de un tribunal din Punjab, deși nu este clar ce a condus la decizia neașteptată a instanței după luni de întârziere și inacțiune din partea autorităților și a poliției. Tatălui fetei, Asif Masih, i s-a refuzat depunerea unei plângeri oficiale până în septembrie.

În loc să deschidă un caz împotriva răpitorului, un polițist i-a spus lui Asif Masih să uite de fiica sa și să fie fericit că a fost convertită la islam. Un alt ofițer l-a numit pe Asif Masih „chuhra”, un termen folosit în mod obișnuit pentru cei care curăță toalete și care este folosit adesea pentru a insulta creștinii, spunând: „Creștinii sunt meniți să curățe mizeria, nu să stea în birouri”.

Presupusul răpitor al fetei creștine Arzoo va fi judecat pentru viol

Bărbatul musulman care ar fi răpit-o pe fata creștină pakistaneză Arzoo Raja, înainte de a o forța să se căsătorească, va fi acuzat de viol, a decis tribunalul la 9 decembrie 2020.  Curtea a cerut poliției să investigheze legalitatea convertirii forțate la islam a lui Arzoo, care avea 13 ani când a fost smulsă din casa familiei sale din colonia din Karachi, la 13 octombrie 2020. În noiembrie 2020, Înalta Curte din Sindh a decis că Arzoo este minoră și a declarat că „căsătoria” ei cu Azhar Ali este ilegală.

Rugați-vă ca Domnul să le protejeze pe tinerele și fetele creștine din Pakistan, care sunt cele mai vulnerabile. Rugați-vă ca El să le ascundă la umbra aripilor Sale (Psalmul 17:8). Cereți ca autoritățile din țară, poliția și tribunalele să fie drepte. Aduceți-le înaintea Domnului pe supraviețuitoarele răpirilor și violurilor, iar pentru cele care sunt încă ținute captive, rugați-vă să își arunce toate îngrijorările asupra Domnului, căci El are grijă de ele (1 Petru 5:7).

Sursa: Barnabas Found

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Doina Bejenaru

Rate it

Previous post

Important

Agenția Kairos: Continuăm să slujim împreună

La începutul acestui nou an, vă mulțumesc din inimă, în numele echipei Kairos, pentru susținerea în rugăciune și financiară a lucrătorilor din linia I, a Școlii de misiune și a proiectelor Agenției, pe tot parcursul anului 2020! Suntem conștienți de faptul că doar datorită providenței lui Dumnezeu și a sprijinului plin de dragoste al credincioșilor din țară și diaspora am putut încheia cu bine încă un an de activitate. Zilele […]

todayJanuary 13, 2021 2


Similar posts

Devoțional

ZIUA 12 – 21 Zile de Post și Rugăciune: Smerenie

1 Petru 5: 6 „Smeriţi-vă dar sub mâna tare a lui Dumnezeu, pentru ca, la vremea Lui, El să vă înalțe”. Din toate relele care ne asaltează, mândria este cel mai mare rău şi este acela, dintre toți vrăjmașii noștri, care moare cel mai încet şi cu cea mai mare greutate. […]

todayJanuary 22, 2021

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%