Externe

Pastor din India sechestrat şi lăsat să moară – ȘtiriCreștine.ro

todayDecember 14, 2020 2

Background
share close

Ultimul lucru pe care pastorul Shelton Vishwanathan şi-l aminteşte înainte să-şi fi pierdut cunoştinţa într-un sat din nord-estul Indiei este cum extremişti hinduşi îl ameninţau că-l vor aduce ca jertfă zeului lor, în timp ce-l loveau în cap.

„Mă loveau în spate şi-mi strigau că o să mă jetfească la zeul lor ca şi pedeapsă pentru că am distribuit pliante evanghelistice. M-au lovit cu putere în cap şi am leşinat repede,” a declarat pastorul.

Atunci când 6 hinduşi radicali l-au oprit prima dată şi i-au spus să nu mai distirbuie pliante în Tiryani, o localitate din statul Bihar, în data de 5 octombrie, el le-a spus „Bine” şi a dat să plece, însă unul din hinduşi i-a luat cheile de la scuter şi telefonul şi apoi ceilalţi au sărit pe el şi au început să-l lovească.

După ce şi-a revenit şi-a dat seama că fusese adus și sechestrat într-o cameră întunecată.

„Am strigat după ajutor sperând că mă va auzi cineva şi-mi va veni în ajutor, însă nimeni nu m-a auzit. Am stat aşa fără hrană sau apă mai multe zile,” a spus pastorul Vishwanathan.

Şapte zile mai târziu, o femeie în vârstă care locuia în vecinătate i-a auzit strigătele şi a ciocănit la uşă.

„Ea mi-a spus că uşa era bătută în cuie şi că va încerca să o deschidă ca să pot ieşi cu condiţia să nu spun la nimeni că ea mi-a deschis uşa, altfel o să aibă probleme.”

Ea l-a ajutat să iasă şi apoi i-a dat apă şi mâncare.

„Dacă nu era ea n-aş fi astăzi în viaţă,” a spus el. „Cred sincer că Dumnezeu a trimis-o acolo să mă ajute.”

După ce s-a întors acasă în Sheohar cu ajutorul unor străini binevoitori, el a aflat că familia sa l-a căutat prin toată regiunea. Speriaţi, aceştia au vândut din lucrurile din casă pentru a strânge bani, după care au plecat în oraşul de baştină al soţiei sale, în Nepal.

Din cauză că atacatorii i-au luat telefonul unde avea numărul de telefon al socrilor, el nu i-a putut contacta. Au trecut multe săptămâni până când pastorul Vishwanathan a putut strânge o sumă de bani de la nişte creştini şi a putut merge să-şi aducă familia înapoi acasă pe 28 noiembrie.

Prin intermediul Alliance Defending Freedom India, mai mulţi pastori din Patna, capitala statului Bihar, s-au oferit să-l ajute să facă plângere împotriva atacatorilor săi.

„Însă eu n-am vrut să mă răzbun pe atacatori. Am mai fost atacat în trecut de mai multe ori pentru că ţineam slujbe într-o biserică de casă şi am supravieţuit doar prin harul lui Dumnezeu. Chiar şi poliţia m-a avertizat că viaţa îmi este ameninţată,” a spus pastorul Vishwanathan.

Violențele la adresa creştinilor din statul indian Bihar au crescut în ultimii doi ani, atacuri împotriva păstorilor şi bisericilor de casă având loc aproape săptămânal. Mulţi dintre cei atacaţi preferă să nu facă plângere la poliţie, pentru că poliţiştii sunt adesea complici cu extremiştii hinduşi.

Necazurile pastorului Vishwanathan nu s-au terminat aici. Proprietarul casei unde acesta locuia cu chirie împreună cu familia, a aflat despre atac şi i-a spus că trebuie să plece pentru că altfel pune în pericol siguranţa celorlalţi chiriaşi din clădire.

Cu ajutorul unor organizaţii creştine, el şi-a găsit o altă casă pe care a putut să o închirieze. Atacatorii îi luaseră scuterul şi din cauză că-l cumpărase second-hand şi nu avea documente pentru el poliţia i-a spus că nu are cum să-l ajute să-l recupereze.

Pastorul Vishwanathan speră că va putea continua să distribuie pliante evanghelistice.

„Sunt plin de bucurie pentru că am văzut mâna Domnului în toate în aceste ultime două luni. Familia mea care credea că am pierit, s-au întors şi m-au primit înapoi viu. Îi mulţumesc şi îl laud pe Dumnezeu.”

India este pe locul 10 în Topul Mondial al Persecuţiei pe anul 2020 întocmit de către organizaţia Open Doors, cu ţările în care este cel mai dificil să fii creştin. Ţara se afla pe locul 31 în 2013, însă de atunci a urcat constant în top, de când actualul prim-ministru Narendra Modi şi partidul hindus al acestuia Bharatiya Janata a ajuns la putere în anul 2014.

Sursa: Christian Headlines.

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Poteraș Ionuț

Rate it

Previous post

Biserica

Petre Costea | Gestapo-ul român în plină forță în România – ȘtiriCreștine.ro

Trecând prin România în săptămânile de campanie electorală mi-am data seama că Securitatea e în acțiune în forță în România. Dictatura măştilor, amenințările cu pedepse pentru cei care nu vor să se vaccineze ori să-şi vaccineze copiii, amenințările cu amenzi exorbitante ori amenzile deja date, sunt realități zilnice şi numeroase în România. Nu ar trebui să fie aşa. Clasa politică din România pare lipsită de rațiune şi parcă intenționat ne […]

todayDecember 13, 2020

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%
https://upm.fatek.unkhair.ac.id/include/slotgacorhariini/ https://baa.akfarsurabaya.ac.id/inc/-/slotgacorhariini/ https://marumanfiore.xsrv.jp/