Anunțuri

Pastorul sud coreean David Yonggi Cho a plecat în veșnicie – ȘtiriCreștine.ro

todaySeptember 15, 2021 1

Background
share close

David Yonggi Cho pastor al celei mai mari mega-biserici din lume a murit marți dimineață, au declarat reprezentanții bisericii într-un comunicat de presă. Avea 85 de ani.

Cho este fondatorul Bisericii Yoido Full Gospel din Seul Coreea de Sud și a petrecut decenii răspândind Evanghelia în acea țară.

La momentul morții sale, Cho era sub tratament medical pentru o hemoragie cerebrală prin care a trecut în 2020.

Cho s-a născut în 1936 într-o familie budistă și a trăit în timpul războiului coreean. S-a convertit la creștinism la 17 ani, când medicii i-au spus că va muri de un caz grav de tuberculoză. Cho l-a creditat pe Dumnezeu pentru recuperarea sa „miraculoasă” din acea boală.

„Nu voi uita niciodată binecuvântarea și harul lui Dumnezeu pentru viața mea, prin care El m-a ales să fiu Slujitorul Său când eram doar un tânăr anonim cu boli pulmonare și m-a mântuit prin harul Său prin lucrarea Crucii lui Isus Hristos, astfel încât prin rugăciune să primesc înțelepciune și să predic prin inspirația Duhului Sfânt oriunde m-ar trimite el”, a scris Cho într-o declarație pe site-ul bisericii sale.

Cho a continuat slujirea cu normă întreagă și a absolvit Full College Gospel College în 1956. Doi ani mai târziu, a deschis o biserică într-un cort în Seul, care ulterior s-a transformat în Biserica Yoido Full Gospel. Biserica a devenit una dintre cele mai populare mega biserici din lume și are peste 750.000 de membri.

Yoido are peste 500 de locații în toată Coreea de Sud și a trimis mii de misionari în țări din întreaga lume, potrivit comunicatului de presă al bisericii.

„Tot ce am făcut a fost să-mi ofer viața la fel ca acel băiat care a dat cele cinci pâini și doi pești. Pur și simplu m-am ținut de visele pe care mi le-a dat Domnul și El a fost cel care a crescut Biserica Evangheliei Depline Yoido la 750.000 de membri pentru a deveni cea mai mare biserică din lume”, a spus Cho într-un comunicat.

Coreea de Sud are una dintre cele mai robuste comunități creștine din lume, iar mega-bisericile au crescut în popularitate în anii de după războiul coreean.

Cho a devenit unul dintre cei mai influenți lideri creștini din țara sa. El a scris mai multe cărți, a fondat un cotidian creștin și a înființat o organizație umanitară.

Soția lui Cho a murit în februarie anul acesta. Ei lasă în urmă pe cei trei fii ai lor.

Sursa: CBN News

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Poteraș Ionuț

Rate it

Previous post

Fericire

Lupta cu cancerul, o luptă tăcută în vreme de pandemie

Costurile pandemiei de COVID-19 sunt lesne de cuantificat, nu și de achitat. De fapt, în anumite situaţii, acest lucru este chiar imposibil. Cazul bolnavilor de cancer o demonstrează negru pe alb. Potrivit unui studiu publicat la 10 mai 2021 de către Organizaţia Europeană a Cancerului (European Cancer Organisation – ECO), peste tot în Europa, sistemele de sănătate au fost supraîncărcate din cauza numărului mare de pacienţi cu COVID. Au intervenit […]

todaySeptember 15, 2021 1


Similar posts

Anunțuri

Conferința de Tineret: „Unbound” la Sibiu

Conferința „Unbound” revine cu cea de-a II-a ediție la Sibiu. Evenimentul organizat de mișcarea de tineret Vox Dei, vă invită în perioada, 13-14 octombrie la Biserica „Betania” din Sibiu.  „Unbound Empowered by Scripture” dezlegați și împuterniciți de Scriptură putem fi biruitori asupra circumstanțelor. Discutăm în detalii despre importanța Bibliei pentru generația noastră. […]

todayOctober 3, 2023 6

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%
https://upm.fatek.unkhair.ac.id/include/slotgacorhariini/ https://baa.akfarsurabaya.ac.id/inc/-/slotgacorhariini/ https://marumanfiore.xsrv.jp/