Anunțuri

Pastorul sud coreean David Yonggi Cho a plecat în veșnicie – ȘtiriCreștine.ro

todaySeptember 15, 2021 1

Background
share close

David Yonggi Cho pastor al celei mai mari mega-biserici din lume a murit marți dimineață, au declarat reprezentanții bisericii într-un comunicat de presă. Avea 85 de ani.

Cho este fondatorul Bisericii Yoido Full Gospel din Seul Coreea de Sud și a petrecut decenii răspândind Evanghelia în acea țară.

La momentul morții sale, Cho era sub tratament medical pentru o hemoragie cerebrală prin care a trecut în 2020.

Cho s-a născut în 1936 într-o familie budistă și a trăit în timpul războiului coreean. S-a convertit la creștinism la 17 ani, când medicii i-au spus că va muri de un caz grav de tuberculoză. Cho l-a creditat pe Dumnezeu pentru recuperarea sa „miraculoasă” din acea boală.

„Nu voi uita niciodată binecuvântarea și harul lui Dumnezeu pentru viața mea, prin care El m-a ales să fiu Slujitorul Său când eram doar un tânăr anonim cu boli pulmonare și m-a mântuit prin harul Său prin lucrarea Crucii lui Isus Hristos, astfel încât prin rugăciune să primesc înțelepciune și să predic prin inspirația Duhului Sfânt oriunde m-ar trimite el”, a scris Cho într-o declarație pe site-ul bisericii sale.

Cho a continuat slujirea cu normă întreagă și a absolvit Full College Gospel College în 1956. Doi ani mai târziu, a deschis o biserică într-un cort în Seul, care ulterior s-a transformat în Biserica Yoido Full Gospel. Biserica a devenit una dintre cele mai populare mega biserici din lume și are peste 750.000 de membri.

Yoido are peste 500 de locații în toată Coreea de Sud și a trimis mii de misionari în țări din întreaga lume, potrivit comunicatului de presă al bisericii.

„Tot ce am făcut a fost să-mi ofer viața la fel ca acel băiat care a dat cele cinci pâini și doi pești. Pur și simplu m-am ținut de visele pe care mi le-a dat Domnul și El a fost cel care a crescut Biserica Evangheliei Depline Yoido la 750.000 de membri pentru a deveni cea mai mare biserică din lume”, a spus Cho într-un comunicat.

Coreea de Sud are una dintre cele mai robuste comunități creștine din lume, iar mega-bisericile au crescut în popularitate în anii de după războiul coreean.

Cho a devenit unul dintre cei mai influenți lideri creștini din țara sa. El a scris mai multe cărți, a fondat un cotidian creștin și a înființat o organizație umanitară.

Soția lui Cho a murit în februarie anul acesta. Ei lasă în urmă pe cei trei fii ai lor.

Sursa: CBN News

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Poteraș Ionuț

Rate it

Previous post

Fericire

Lupta cu cancerul, o luptă tăcută în vreme de pandemie

Costurile pandemiei de COVID-19 sunt lesne de cuantificat, nu și de achitat. De fapt, în anumite situaţii, acest lucru este chiar imposibil. Cazul bolnavilor de cancer o demonstrează negru pe alb. Potrivit unui studiu publicat la 10 mai 2021 de către Organizaţia Europeană a Cancerului (European Cancer Organisation – ECO), peste tot în Europa, sistemele de sănătate au fost supraîncărcate din cauza numărului mare de pacienţi cu COVID. Au intervenit […]

todaySeptember 15, 2021 1


Similar posts

Anunțuri

URMĂREȘTE Sărbătoarea Speranței cu Will Graham LIVE

Marea zi a sosit! Will Graham este de două zile la Chișinău, iar astăzi va avea loc prima seară de Evanghelizare din Sărbătoarea Speranței. Pentru cei care nu pot ajunge la Chișinău Arena pot urmări evenimentul LIVE pe site-ul oficial AICI! Sâmbătă, 15 iulie, începând cu ora 17:00 programul va […]

todayJuly 15, 2023 1

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%