Important

Pe urmele Apostolului Pavel – Episodul 2: Thessaloniki – ȘtiriCreștine.ro

todayAugust 8, 2021 2

Background
share close

Din episodul de astăzi aflăm că Pavel a stat în Thessaloniki vreme de trei sabate. Atât. În urma lui a rămas, însă, o comunitate creștină sănătoasă – deși  persecutată, cel puțin în primele secole. Cele două epistole pe care Pavel le trimite ulterior tesalonicenilor sunt, și pentru noi, o încurajare și o calibrare teologică, deopotrivă.

Un vizitator avizat va descoperi în Thessaloniki o multitudine de vestigii paleocreștine, în parte incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO.

În episodul de astăzi puteți vedea o biserică din secolul V d.Hr., cea mai veche biserică creștină funcțională din oraș. Mai bine de un mileniu și jumătate, această clădire a fost unul dintre locurile în care comunități creștine I s-au închinat lui Hristos, generații după generații.

În acest episod aflăm mai multe detalii despre istoria orașului, dar și câteva aspecte interesante despre acuratețea textului biblic.

Un documentar realizat de Liviu Mihăileanu.Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Doina Bejenaru

Rate it

Previous post

Educatie

Oare dragostea înseamnă să-i treci cu vederea toate slăbiciunile de caracter ale persoanei iubite? – ȘtiriCreștine.ro

DISCLAIMER: Inițial voiam să pun următorul titlu acestui articol: „Cine a mai înnebunit în afară de salcâmi?” De unde ideea unui astfel de titlu? Cu ani în urmă am auzit într-o mașină de ocazie în care eram o cântare ale cărei singure versuri pe care le mai rețin spun așa: „Au înnebunit salcâmii”. Care-i, totuși, legătura acestui vers cu articolul în sine? Ei bine, azi dimineață mi-a fost dat să văd un titlu de știre care m-a șocat de-a dreptul. […]

todayAugust 8, 2021


Similar posts

Educatie

Întrebări pentru cei născuți – ȘtiriCreștine.ro

Înainte de a reacţiona efervescent cu privire la tema avortului, încearcă să răspunzi la câteva întrebări: Cum ar trebui să-l numim pe cel nenăscut din pântec? Dacă entitatea este un vieţuitor, avem de-a face cu o viaţă? Dacă existenţa ta a început fiind o singură celulă, cum se poate ca […]

todaySeptember 24, 2021 1

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%