Educatie

Pe urmele Apostolului Pavel – Episodul 5: Corint – ȘtiriCreștine.ro

todayAugust 29, 2021

Background
share close

Ruins of ancient temple in Corinth, Greece – archaeological site

Din episodul de astăzi aflăm cum era Corintul în vremea Apostolului Pavel și cum se face că aici a putut să stea mai mult decât în orice altă cetate din Macedonia.
Un aspect interesant prezentat în acest material este faptul că, atât în Thesaloniki, cât și în Corint, sunt evidențe clare ca Pavel și-a câștigat existența cu propriile mâini, îndemnându-i și pe creștinii din aceste biserici să facă la fel. La prima vedere pare ciudat ca un mare învățat, crescut la picioarele lui Gamaliel, să aibă o astfel de meserie, însă, aflăm că la vremea respectivă acest lucru nu a surprins pe nimeni. Educația superioară pe vremea Apostolului Pavel era complementară învățării unei meserii, întrucât îndemnul rabinic „cine nu îl învață pe fiul sau o meserie, îl învață să fie hoț” era parte din instrucțiunile universale în  familiile ebraice.

Mai multe detalii istorice despre Corint și contextul întâmplărilor relatate în cartea Faptele Apostolilor găsim în materialul de astăzi, acesta fiind, de altfel, și ultimul episod al video-seriei documentare.

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Doina Bejenaru

Rate it

Previous post

Concurs

Un bărbat care şi-a pierdut picioarele la naştere în urma avort eşuat ajunge campion la înot – ȘtiriCreștine.ro

Ernie Gawilan este un luptător. Campion la înot la vârstă de 30 de ani, acesta a devenit cunoscut după ce a concurat la Jocurile Paralimpice din 2016 și a devenit primul medaliat cu aur filipinez la Jocurile Asiatice Paralimpice din 2018. Acum, el este la Tokyo pentru Jocurile Paralimpice din 2021, unde va concura și va purta steagul țării sale în ceremonia de închidere. Prima victorie a lui Ernie a […]

todayAugust 28, 2021


Similar posts

Educatie

Întrebări pentru cei născuți – ȘtiriCreștine.ro

Înainte de a reacţiona efervescent cu privire la tema avortului, încearcă să răspunzi la câteva întrebări: Cum ar trebui să-l numim pe cel nenăscut din pântec? Dacă entitatea este un vieţuitor, avem de-a face cu o viaţă? Dacă existenţa ta a început fiind o singură celulă, cum se poate ca […]

todaySeptember 24, 2021 1

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%