Biserica

Petre Costea | Gânduri post-electorale: Contribuția creștinilor la instituționalizarea revoluției sexuale în România – ȘtiriCreștine.ro

todayDecember 10, 2020

Background
share close

Una dintre concluziile pe care le trag din recenta campanie electorală este că prin voturile lor, creștinii și-au adus contribuția la instituționalizarea revoluției sexuale în România.

Scriu despre subiect de mai bine de 15 ani și tot ce atenționam este trecut cu vederea în comunitățile creștine. În loc să ne focalizăm pe ce este relevant la alegeri, ne focalizăm pe interesele buzunarelor. La alegeri, interesul buzunarului este suprem, inclusiv în comunitățile creștine,

În momentele când scriu aceste rânduri mă aflu la București în ziua de după alegeri. Aștept reîntoarcerea acasă și continuu lecturarea cărții lui Albert Mohler, The Gathering Storm, Secularism, Culture, and the Church / Furtuna care se apropie: Secularism, Cultură și Biserica.

Tocmai încep capitolul VI, The Gathering Storm over Gender and Sexuality / Furtuna care se apropie peste gen și sexualitate.

Mă simt dator să citez primul paragraf al capitolului. Mohler este un intelectual mult mai capabil decât mine și are o credibilitate imensă în cercurile creștine americane. Opiniile lui sunt identice cu ale mele și le-am promovat cu insistență și pasiune în zecile de întruniri pe care le-am avut în comunitățile creștine pe perioada campaniei. Scrie Mohler:

The church of Jesus Christ faces an unprecedented challenge: the collision between it and a new sexual ethic, a collision between revelation and revolution. The revolution is a sexual one and it is indeed a revolution demanding a complete reordering of society and civilization. Indeed, the revolution questions a fundamental grounding of what it means to be human – to be male and female. The sexual revolution usurps the very source and ground of human identity, right down to whether or not our creation determines in any sense who we are as humanity. Moreover, the revolution rejects the revelation of God and his creational mandate – the goodness with which he designed sex, maleness and femaleness.

Biserica lui Isus Hristos se confruntă cu o provocare fără precedent: coliziunea între biserică și o nouă etică sexuală, o coliziune între revelație si revoluție. Revoluția este una de natură sexuală, una care cere o reformare din temelii a societății și civilizației.

Într-adevăr, această revoluție pune la îndoială fundamentele noțiunii a ceea ce înseamnă a fi uman – să fii bărbat ori femeie. Revoluția sexuală uzurpă chiar sursa și fundamentarea identității umane, pune chiar la îndoială dacă crearea noastră determină în vreun sens cine suntem ca umanitate. În plus, revoluția respinge revelația lui Dumnezeu și mandatul lui creațional – utilitatea cu care El a creat sexul, partea bărbătească și partea femeiască.

Îndrăznesc să afirm că toți creștinii care au votat PSD, PNL, USR, PMP ori Pro-România, au votat pentru facilitarea instituționalizării acestui paragraf în România în următorii 4 ani: ideologia de gen și revoluția sexuală în toate dimensiunile lor.

Au făcut-o intenționat, cu toate că au fost atenționați. Au pus pe spinarea copiilor lor o povară și un jug pe care ei nu îl vor putea duce, optând pentru un sport și spectacol politic în loc de a netezi cărările pentru cei dezorientați.

Nu au fost lumină, nici sare, nici un loc de refugiu pentru cei în nevoie de adăpost de secularismul agresiv care bântuie prin cetate.

Sursa | Facebook

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Cosmin Frișan

Rate it

Previous post

Anunțuri

Statul Texas dă în judecată alte 4 state americane pentru nereguli în procesul electoral – ȘtiriCreștine.ro

Un nou litigiu a fost deschis la Curtea Supremă a S.U.A. prin care se contestă rezultatele alegerilor din 4 state. Statul Texas a dat în judecată statele Georgia, Michigan, Pennsylvania şi Wisconsin, urmărind să anuleze rezultatele alegerilor pentru funcţia de preşedinte şi susţinând că acestea au încălcat legea şi voinţa propriilor cetăţeni. Procurorul general al statului Texas Ken Paxton explică: „Cele patru state s-au folosit de pandemia de Covid-19 pentru a justifica încălcarea legilor federale şi locale şi pentru a […]

todayDecember 10, 2020 1

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%
https://upm.fatek.unkhair.ac.id/include/slotgacorhariini/ https://baa.akfarsurabaya.ac.id/inc/-/slotgacorhariini/ https://marumanfiore.xsrv.jp/