Biserica

Populația creștină din China ar putea ajunge la 300 de milioane până în 2030, în ciuda persecuției

todayJanuary 30, 2021

Background
share close

Dr. Ron Boyd-MacMillan, directorul Cercetării Strategice a „Open Doors”, a estimat o creștere a populației creștine din China, care ar putea ajunge la 300 de milioane până în 2030, relatează The Christian Post.

Boyd-MacMillan a declarat pentru Express UK că motivul pentru care Partidul Comunist Chinez, sub conducerea președintelui Xi Jinping, îi persecută pe creștini este pentru că se tem că biserica va crește din ce în ce mai mult.

„Credem că dovezile cu privire la motivul pentru care Biserica din China este atât de vizată sunt foarte evidente, liderii sunt speriați de creșterea numărului credincioșilor și de creșterea Bisericii”, a menționat el.

„Și dacă crește în același ritm pe care l-a avut din 1980 (între 7 și 8 la sută pe an), atunci vorbim de un grup de 300 de milioane de creștini până în 2030”, a continuat Boyd-MacMillan.

„Și, după cum știm, conducerea chineză chiar face planificări pe termen lung. Planul lor economic se întinde până în 2049, deci acest lucru îi deranjează, pentru că dacă Biserica continuă să crească în același ritm, atunci vor trebui să împartă puterea”.

Pe tot parcursul anului 2020, China și-a intensificat represiunea împotriva creștinilor, în ciuda pandemiei. Luna trecută, Release Internațional, o organizație internațională de supraveghere a persecuției asupra creștinilor din întreaga lume, a estimat că, printre alte țări care vor crește persecuția împotriva creștinilor în 2021 se numără și China.

Recent, pastorul și autorul chino-american Francis Chan a fost nevoit să se întoarcă în SUA după ce Hong Kongul i-a respins viza. Potrivit ChinaAid, Chan și familia să s-au mutat din San Francisco în Sham Shui, Hong Kong, în februarie anul trecut pentru a servi că misionar acolo.

„Săptămâna trecută, după ce oficialii din Hong Kong ne-au respins vizele, noi (Justin și Peter – ginerii mei – și cu mine) am fost nevoiți să părăsim țara”, a spus Chan prin intermediul unui videoclip pe 5 ianuarie. „Vrem să fim în Hong Kong și sperăm că ne putem întoarce acolo. Înainte de a părăsi Hong Kong-ul, am văzut cum, cu ajutorul Domnului, s-au deschis trei biserici (adunări de case) cu aproximativ 15-20 de persoane care participă la fiecare întâlnire”, a continuat el. „Fiecare dintre noi ne ocupăm de câte o Biserica, iar apoi, brusc, am aflat că trebuie să părăsim China”.

El i-a încurajat pe tinerii lideri care au rămas în locul său să aibă credință „pentru că Duhul Sfânt va lucra”.

Conform Open Doors SUA, China se află pe locul 17 pe lista țărilor în care creștinii sunt cei mai persecutați.

SURSA | ChristianHeadlines

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Cosmin Frișan

Rate it

Previous post

Har

Cerul (nu) e limita. E destinaţia

Atunci Împărăţia cerurilor se va asemăna cu un om care, când era să plece într-o altă ţară, a chemat pe robii săi şi le-a încredinţat avuţia sa. Unuia i-a dat cinci talanţi, altuia doi, şi altuia unul: fiecăruia după puterea lui; şi a plecat. Îndată, cel ce primise cei cinci talanţi s-a dus, i-a pus în negoţ şi a câştigat cu ei alţi cinci talanţi. Tot aşa, cel ce primise […]

todayJanuary 30, 2021 2

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%