Comunicat

POZIȚIA Uniunii Baptiste din Republica Moldova privind procesul de vaccinare împotriva COVID-19

todayMarch 4, 2021 4

Background
share close

Uniunii Bisericilor Creștine Evanghelice Baptiste din Moldova (UBCEB) din Republica Moldova împărtășește următoarea poziție privind procesul de vaccinăre.

„În legătură cu situația pandemică și începutul procesului de vaccinare împotriva COVID 19, Conducerea Uniunii Bisericilor Creștine Evanghelice Baptiste din Moldova vine cu următoarele îndemnuri, recomandări și precizări:

1. Îndemnăm toate Bisericile locale din țară să se roage în continuare pentru ieșirea din pandemia COVID 19, anunțată oficial pe 11 martie 2020. De asemenea, vă îndemnăm să-i susținem în rugăciune pe toți cei care trec prin această boală ca Dumnezeu să le dea vindecare, iar celor care au pierdut pe cei dragi să le dea mângâiere. (1 Tesaloniceni 5:17, 25; Iacov 5:16)

2. Credem că viața și sănătatea sunt un dar din partea lui Dumnezeu. Omul, inclusiv trupul lui, este lucrarea mâinilor Creatorului. De aceea, suntem chemați să ne atârnăm cu multă grijă și responsabilitate față de sănătatea trupului nostru. (Geneza 1:26; 2:7; 1 Corinteni 6:19).

3. Credem că Dumnezeu este Cel care ne dă vindecare atunci când ne îmbolnăvim, dar totodată credem că medicamentele și tratamentul medical sunt un mijloc prin care Dumnezeu ne poate vindeca. De aceea, vă îndemnăm să-I mulțumim lui Dumnezeu pentru toți medicii și lucrătorii medicali și să-L rugăm ca El să-i binecuvânteze în lucrarea bună pe care ei o fac, în special, în această perioadă. Ne rugăm, de asemenea, pentru tot personalul medical al Clinicii Creștine „Emanuel” din componența Uniunii noastre. (Ieremia 30:17; Matei 9:12; Coloseni 4:14; 3 Ioan 2)

4. Considerăm că vaccinurile sunt la fel ca și medicamentele obișnuite cu diferența că un medicament ne ajută în tratarea bolii, iar un vaccin ne ajută în prevenirea ei. Descoperirea vaccinurilor în sec. XVIII a fost o mare binecuvântare pentru omenire în lupta cu bolile infecțioase și prevenirea lor, medicii creștini jucând unul din cele mai importante roluri în acest domeniu. (Ieremia 8:22; Apocalipsa 22:2)

5. Având în vedere multitudinea de informații legate de vaccinuri care circulă azi în spațiul mediatic, vă îndemnăm să nu vă lăsați influențați de tot felul de teorii conspirative precum că vaccinul împotriva COVID 19 este un cip care conține numărul fiarei 666 și dacă ne vom vaccina nu ne vom putea ruga și închina lui Dumnezeu. Toate aceste afirmații sunt false și nu au nici un temei științific sau biblic. De aceea, vă îndemnăm să nu le credeți și nici să nu le distribuiți. (Levitic 19:16; Proverbe 14:15; 2 Corinteni 12:20).

6. Considerăm că vaccinarea trebuie să fie benevolă. De aceea, facem un apel către autorități, să nu introducă vaccinarea obligatorie împotriva COVID 19. Decizia de a ne vaccina sau de a nu ne vaccina trebuie să fie luată de fiecare în funcție de riscurile personale de sănătate și de posibile reacții adverse fără însă ca să fie invocate motive de ordin spiritual. Ținem să menționam, că oricine decide să se vaccineze nu păcătuiește. (Proverbe 3:21-22; Romani 14:22-23).

7. În final, facem un apel către toți ca să păstrăm o mărturie frumoasă atât în cadrul Bisericii, cât și în afara ei, indiferent de opiniile personale pe care le avem cu privire la vaccinare. Suntem chemați să fim lumină și sare, având o purtare bună în mijlocul satelor și orașelor noastre. Cei care se vor vaccina să nu-i judece pe cei care nu se vaccinează, iar cei care decid să nu se vaccineze să nu-i condamne pe cei care se vaccinează. (Romani 14: 13-14; 1 Corinteni 10:31-33; 1 Petru 2:12, 16).

Dumnezeu să ne binecuvânteze și să ne elibereze cât mai curând de această pandemie!”

Nicolae Vozian, Episcopul Uniunii BCEBM
Ion Miron, Secretar Executiv al Uniunii BCEBM
Serghei Ghermanov, Episcop adjunct al Uniunii BCEBM

 

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Doina Bejenaru

Rate it

Previous post

Devoțional

Ioan Ciobotă: Demnitatea pe care Biblia o conferă femeilor

3 martie 2021 „Domnul i-a zis lui Moise: ‘Fetele lui Ţelofhad au dreptate. Să le dai de moştenire o moşie între fraţii tatălui lor, şi să treci asupra lor moştenirea tatălui lor’ ”. (Numeri 27:6,7) Video AICI. Între 1 și 8 martie vorbim despre demnitatea pe care Biblia o acordă femeii. Chiar dacă pe vremuri femeia era privită ca un obiect sau ca proprietate a bărbatului, Dumnezeu privește cu alți ochi. Biblia ne spune că suntem egali înaintea lui Dumnezeu, […]

todayMarch 4, 2021 3


Similar posts

Educatie

Cel mai de preț dar pe care îl poate da o mamă fiicei ei

Importanța relației mamă-fiică Am 20 de ani și mama este una din prietenele mele cele mai bune. Cu ea mă simt în siguranță, ea mi-este cel mai intim sfătuitor și cel mai mare susținător. A fost așa dintotdeauna. Cumva, relația mea cu mama nu doar că a supraviețuit în anii […]

todayJanuary 16, 2022

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%