Cultură

Reconectarea în timpul deconectării – ȘtiriCreștine.ro

todayNovember 30, 2020 4

Background
share close

CBMC International
30 noiembrie

Pandemia globală din acest an a avut impact în multe privințe. Una dintre ele, trecută uneori cu vederea sau subestimată, este deconectarea de la relațiile personale importante, din cauza restricțiilor, restrângerii activităților și a nevoii de distanțare socială. Unii dintre noi sunt mai sociabili decât alții, dar chiar și persoanele introvertite au nevoie de un contact regulat cu alte persoane, contact care ajută la menținerea unei vieți mai echilibrate.

Drept urmare, restricțiile pandemiei ne-au adus în față o problemă nouă: Cum să ne reconectăm în timpul deconectării. Din fericire, tehnologia ne-a oferit câteva soluții. Acum ne putem conecta prin moduri care nu erau disponibile deceniile trecute: Skype, FaceTime și, mai recent, Zoom.

În ultimele săptămâni am participat la o serie de întâlniri pe Zoom, și ele mi-au atenuat o parte din stresul asociat pierderii contactelor valoroase. Experiența mea inițială pe Zoom a avut legătură cu afacerile, dar de atunci, această resursă tehnologică mi-a permis să mențin legătura cu prietenii și grupurile care sunt vitale pentru bunăstarea mea spirituală.

Pe parcursul acestor întâlniri virtuale deseori mi-am amintit de îndemnul din Evrei 10:24-25: „Să veghem unii asupra altora, ca să ne îndemnăm la dragoste și la fapte bune. Să nu renunțăm la strângerea noastră laolaltă, așa cum au unii obiceiul, ci să ne încurajăm unii pe alții, cu atât mai mult cu cât vedeți că Ziua se apropie” (NTR). Acest pasaj se aplică adesea frecventării  bisericii, dar de fiecare dată când ne putem conecta cu credincioși care împărtășesc aceleași valori, putem fi încurajați și „îndemnați”.

Cu toții avem nevoie de încurajare în aceste vremuri pline de provocări. Cu siguranță că întâlnirile pe cale electronică nu le pot înlocui pe cele față în față, dar se situează mai sus decât auzirea unei voci la telefon. Știrile despre coronavirus se concentrează asupra numărului de persoane care suferă din cauza acestui virus și asupra numărului de decese asociate cu el. Comparând lucrurile, puține s-au spus și scris despre impactul pe care singurătatea îl are asupra noastră.

Izolarea poate provoca o suferință mentală mare și restricționarea într-o zonă mică, cu o interacțiune socială redusă, poate fi extrem de stresantă. Cu toții dorim libertatea de a hoinări puțin, de a părăsi limitele caselor noastre. Avem nevoie de diversiuni, în special de cele care ne distrag atenția de la problemele noastre, precum și de la prezentarea neîncetată a pandemiei aparent nesfârșite. Mult prea multe programe de televiziune pot afecta bunăstarea noastră mentală, în calitate de ființe sociale prinse într-o dilemă socială de distanțare.

Din acest motiv întâlnirile virtuale, fie ele doar cu o altă persoană, pot fi atât de benefice. Proverbe 27:17 spune: După cum fierul ascute fierul, tot astfel și omul însuși îl face mai ager pe semenul său” (NTR). Noi nu avem nevoie doar de părtășie prietenoasă, ci și de șlefuirea creativă care provine din interacțiunea oamenilor care urmăresc o misiune comună.

Totuși, în perioade ca acestea, nu trebuie să uităm niciodată cât de mult avem nevoie de conectarea cu cea mai importantă relație a noastră: cu Dumnezeu. Este minunat atunci când suntem capabili să ne conectăm cu alte ființe umane, indiferent dacă  acest lucru are loc prin tehnologie sau personal. Dar nu am găsit nimic care să se poată compara cu timpul pe care îl pot petrece cu Domnul și Cuvântul lui Dumnezeu.

Pentru cei care se întreabă „Unde pot găsi răspunsurile de care am nevoie pentru a continua să am o viață din belșug, care este plină de semnificație și este valoroasă?”, recomand cu tărie Scripturile. Acolo veți găsi răspunsurile pe care le căutați. Dacă v-ați deconectat de Dumnezeu, nu mă pot gândi la un moment mai bun decât acesta pentru a vă reconecta. În Matei 11:28, Isus Hristos spune: Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă.”. El așteaptă ca astăzi fiecare dintre noi să vină pur și simplu să se conecteze cu El!

Autor: Jim Langley

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Gabriela Augustinov

Rate it

Previous post

apropierea revenirii lui Iisus

Apropierea și întârzierea escatonului

Acest articol abordează cele două aspecte, adesea conflictuale, ale parusiei: apropierea și întârzierea acesteia. Orice creștin sincer care așteaptă întoarcerea lui Hristos va observa că există o tensiune între întoarcerea în curând a lui Iisus, pe larg menţionată în Noul Testament (NT), și trecerea îndelungată a timpului, de atunci și până în ziua de azi. Prin urmare, scopul acestor reflecţii este acela de a da un sens limbajului noutestamentar și […]

todayNovember 30, 2020 12

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%
https://upm.fatek.unkhair.ac.id/include/slotgacorhariini/ https://baa.akfarsurabaya.ac.id/inc/-/slotgacorhariini/ https://marumanfiore.xsrv.jp/