Educatie

Samy Tuțac: „Vaccinul este o binecuvântare, nu semnul 666”

todayDecember 30, 2020

Background
share close

Am postat sâmbătă pe profilul meu un video cu mărturia unui medic creștin român, care s-a vaccinat în Anglia. Îl cunosc, a fost student în Timișoara și slujește ca pastor într-o biserică română din Anglia. Am stat în casa lui și am predicat în biserica păstorită de el. Mă așteptam să fie reacții pro și contra. E ceva normal. Dar linșajul venit din partea unor creștini nu este normal. Este în contradicție flagrantă cu spiritul și învățătura creștină.

Au fost peste patru sute de comentarii. Am răspuns la vreo zece. Cineva m-a acuzat că răspund cu aroganță. Nu! Nu e nici o aroganță, e doar uimire. Da, contrar cu ce afirmă unii, medicina este o binecuvântare de la Dumnezeu. După mai mult de zece ani de studii teologice, vreo cinci ani de psihologie și aproape treizeci de ani de slujire pastorală, mă întreb: ce am căutat la școală? Când toată lumea îmi dă lecții de teologie, psihologie, medicină, sociologie, politică, mă gândesc dacă nu am pierdut timpul cu școala.

Să afirmi că nu faci vaccinul pentru că nu ai încredere în aceasta soluție, înțeleg. Mi se pare normal, sunt mulți care au rezerve față de vaccin. Dar să vii cu așa zise argumente biblice, scoase din context, sau cu o teologie populară fără suportul Scripturii, asta mă uimește. Nu e aroganță, e doar durere pentru oameni care se rătăcesc pentru că nu cunosc Scripturile. Și durere văzând apetitul spre cancan al unor creștini, care în ciuda evidențelor nu cred în existența virusului Covid-19.

Am convingerea că majoritatea celor care se cred acum războinicii luminii se vor vaccina. Eu respect libertatea fiecăruia de a face sau nu vaccinul și nu pledez deocamdată nici pentru, nici împotrivă. Sunt uimit doar de modul în care unii maltratează Biblia pentru a-și susține teoriile conspiraționiste care îi fac să se simtă speciali. Sunt uimit că tocmai cei care țipă ca din gură de șarpe că li se restrâng libertățile, îmi refuză libertatea de conștiință și libertatea de expresie. Și desigur, sunt uimit de ura unor creștini și de lipsa totală de respect a unora.

P.S. Între timp, doar săptămâna trecută, patru persoane foarte cunoscute, doi pastori și doi fii de pastori, au plecat în veșnicie din cauza Covid. Dar după unii creștini, dacă crezi în Covid, ești fie vândut, fie lepădat.

Iată aici și video cu pricina: „Vaccinul antiCOVID-19 este o binecuvântare”!

Medicul român Ciprian Cociuba stabilit în Marea Britanie a spus că s-a vaccinat împotriva COVID-19 și că vaccinul este o binecuvântare de la Dumnezeu și răspunsul lui Dumnezeu la rugăciunile noastre. Ciprian Cociuba lucrează ca medic ATI într-un spital din sudul Angliei și este pastorul Bisericii Române Vertical din Yeovil.

„Cu toţii am auzit că vaccinul e ceva dubios, malefic, că cineva vrea să ne facă rău tuturor, ba unii chiar credeţi că e semnul 666 şi e cu adevărat mâna lui Satan. Eu nu cred aceste lucruri nefondate. Astăzi mi-am făcut vaccinul şi l-am făcut cu încredere şi bucurie, pentru că eu cred în Dumnezeu şi cred în ştiinţă. Cele două lucruri nu sunt deloc incompatibile. Din contră. Ştiinţa şi natura ni-L prezintă pe Dumnezeu ca un creator extraordinar. Fără doar şi poate, vaccinurile, de-a lungul istoriei, au fost o binecuvântare venită de la Dumnezeu. E clar că singura noastră scăpare este un vaccin. Fără un vaccin nu vom ieşi din această pandemie. Eu nu spun că sunt un expert în vaccinuri, dar ca în orice alt domeniu în care nu mă pricep, decât să îmi dau cu părerea vorbind prostii şi făcându-mă de râs, mă încred în oamenii de ştiinţă şi în experţii din domeniul acela. Pentru unii e foarte greu să facă lucrul acesta, pentru că ei sunt experţi în toate lucrurile. Unii sunt experţi în politică, în medicină, în religie şi, bineînţeles, în nanotehnologie. Oamenii aceştia, în general, nu au încredere în nimeni. Nici măcar în Dumnezeu.”

Samy Tuțac
Pastorul Bisericii „Providența” Timișoara

 

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Doina Bejenaru

Rate it

Previous post

Educatie

EFECTUL „Dunning-Kruger” în COVID sau cum ești expert în toate și, în realitate, în nimic?!

hand forbidden coronavirus,3d render Fraților, nu credeți tot ce apare pe Internet. Boala COVID-19 există, și nu e ca o gripă obișnuită și se tratează în unele cazuri foarte greu. O spun asta din propria experiență după două săptămâni petrecute în spital și din experiența unchilor mei doctori, care salvându-și pacienții s-au pomenit între viață și moarte. Vaccinul contra COVID nu poate fi radioactiv și nu poate lumina prin întuneric. […]

todayDecember 30, 2020

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%
https://upm.fatek.unkhair.ac.id/include/slotgacorhariini/ https://baa.akfarsurabaya.ac.id/inc/-/slotgacorhariini/ https://marumanfiore.xsrv.jp/