Economie

Șapte calități ale unui investitor disciplinat – ȘtiriCreștine.ro

todayNovember 16, 2020 7

Background
share close

de Austin Pryor

Când vine vorba de investiții, învățarea lucrurilor care trebuie făcute este relativ ușoară, dar executarea  lor este surprinzător de dificilă. Noi putem fi cei mai aprigi dușmani ai noștri, mai ales atunci când piața devine neobișnuit de volatilă, așa cum a fost și anul acesta.

Una dintre calitățile care fac deosebirea dintre investitorii profesioniști de top de restul, are nevoie poate de ani de zile pentru a se dezvolta: autocontrolul emoțional. Emoțiile noastre interacționează cu știrile și evenimentele de pe piață în așa fel încât ne fac să acționăm în momente nepotrivite. Cu toții dorim să „cumpărăm ieftin și să vindem scump”, dar din punct de vedere emoțional acest lucru este foarte dificil de realizat.

De exemplu, puțini investitori sunt dispuși să „vândă scump”, atunci când evaluările cresc. Lăcomia noastră naturală tinde să acționeze, determinând investitorii să dorească și mai mult. Dar nici să „cumpărăm ieftin” nu este ușor. Prețurile scad, deoarece economia este slabă, știrile sunt rele, iar oamenii sunt pesimisti sau nesiguri. Sub presiune emoțiile tind să ne dicteze acțiunile.  În loc să cumpărăm tindem mai de grabă să așteptăm până când informațiile par mai pozitive.

Chiar și urmărirea unei strategii solide, bazate pe reguli pentru investiții necesită autodisciplină pentru depășirea emoțiilor și a avea încredere în sistem. Iată șapte sugestii biblice despre cum să creșteți în acest domeniu:

Fiți smerit. Acceptați faptul că „nu este nimic nou sub soare” (Eclesiastul 1:9), astfel instrucțiunile pe care Dumnezeu ni le-a oferit în Scriptură s-au dovedit a fi practice și eficiente. Prioritățile și instrucțiunile pe care El ni le-a oferit sunt pentru protecția noastră. Dacă le abandonăm înseamnă că avem o încredere mai mare în gândirea noastră decât în a Lui.

Fiți conștiincios. Dumneavoastră trebuie să vă vedeți ca un îngrijitor a ceea ce Dumnezeu v-a oferit. Conștientizați faptul că asumarea unor riscuri nejustificate periclitează averea Lui. Dumneavoastră investiți într-un anumit lucru nu doar pentru propria persoană, ci pentru a crește în mod responsabil bunurile pentru familia dumneavoastră și a oferi cu o generozitate mai mare pentru răspândirea evangheliei lui Isus Hristos.

Fiți pregătit. Dezvoltați un plan scris care să evidențieze strategia dumneavoastră de investiții, să reflecte țelurile personale și nivelul de risc dorit.  Înțelegeți modul în care investițiile dumneavoastră se potrivesc între ele și rolul pe care îl joacă fiecare în parte. Apoi, lăsați ca vânzarea și cumpărarea să fie dictate exclusiv de planul dumneavoastră. Fiți cel care inițiază, nu cel care răspunde.

Fiți mulțumit. Preocuparea pentru profituri mari poate fi periculoasă. „Cei ce vor să se îmbogăţească, dimpotrivă, cad în ispită, în laţ… Căci iubirea de bani este rădăcina tuturor relelor” (1 Timotei 6:9-10). Astfel, în elaborarea planului trebuie să aveți ambiții rezonabile. Din lăcomie se pierd mult mai mulți bani decât din oricare alt motiv.

Fiți diversificat. Asigurați-vă că planul dumneavoastră  împarte „porția”  „în şapte şi chiar în opt căci nu ştii ce nenorocire poate da peste pământ” (Eclesiastul 11:2). Profiturile mari s-ar putea obține concentrându-vă banii în una sau două oportunități, dar de asemenea pot apărea și pierderi uluitoare.

Fiți răbdător. Luați ca exemplu Pilda Talanților (Matei 25: 14 – 29), unde stăpânul a fost plecat pentru „multă vreme”: Strategia dumneavoastră să fie una de termen lung care să aspire la construirea bogăției încet, adoptând pas cu pas ciclul pieții care urcă și coboară. Timpul este dușmanul speculantului, dar este prietenul investitorului.

Fiți responsabil. Arătați planul dumneavoastră soției sau unui prieten creștin de încredere și revizuiți-l trimestrial pentru a vedea cât de fidel sunteți în respectarea acestuia. Orice gând de a păși în afara strategiei dumneavoastră va fi temperat de conștientizarea faptului că va trebui să oferiți o contabilitate sinceră prietenului dumneavoastră.


Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Doina Bejenaru

Rate it

Previous post

Important

ȘAPTE săptămâni de Rugăciune pentru România – ȘtiriCreștine.ro

În perioada, 1 noiembrie – 20 decembrie 2020, Rețeaua de Rugăciune pentru România și Alfa Omega TV vă cheamă la 7 săptămâni de rugăciune pentru România și Biserica lui Cristos. În fiecare zi la ora 06:00 haideți să ne unim pe genunchi pentru România, iar în fiecare zi de vineri să ținem post și rugăciune pentru țara noastră. Aduceți în rugăciunile voastre următoarele motive de rugăciune: ALEGERILE Parlamentare din România […]

todayNovember 16, 2020 4


Similar posts

Anunțuri

Conferința de Tineret: „Unbound” la Sibiu

Conferința „Unbound” revine cu cea de-a II-a ediție la Sibiu. Evenimentul organizat de mișcarea de tineret Vox Dei, vă invită în perioada, 13-14 octombrie la Biserica „Betania” din Sibiu.  „Unbound Empowered by Scripture” dezlegați și împuterniciți de Scriptură putem fi biruitori asupra circumstanțelor. Discutăm în detalii despre importanța Bibliei pentru generația noastră. […]

todayOctober 3, 2023 6

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%
https://upm.fatek.unkhair.ac.id/include/slotgacorhariini/ https://baa.akfarsurabaya.ac.id/inc/-/slotgacorhariini/ https://marumanfiore.xsrv.jp/