Cultură

Sărbătoarea luminii – #Pray15Days – ȘtiriCreștine.ro

todayNovember 14, 2020 6

Background
share close

O dimineaţă tipică din timpul sărbătorii luminii începe cu copii care înalță zmee, muzică care răsună la câte un colţ de stradă, cozi lungi de credincioşi adunaţi în fața templelor, clopote care bat fără încetare şi aerul încărcat cu mirosuri de mâncăruri ademenitoare. Vor fi mulţi oaspeţi de primit, daruri de oferit şi multă, multă mâncare. Femeile se vor îmbrăca în cele mai bune sariuri şi se vor împodobi cu cele mai scumpe bijuterii pentru puja, închinarea de seară. Copiii norocoşi vor aprinde artificii toată ziua şi toată noaptea şi vor fi probabil atenționați de către mame sau bunici grijulii, să aibă grijă să nu păţească vreun accident.

A treia zi de Diwali este cea mai importantă zi din timpul festivalului. Hinduşii din toată lumea vor celebra cu bucurie victoria binelui împotriva răului şi a luminii împotriva întunericului. La apusul soarelui, ghirlande cu beculeţe vor fi aprinse şi întinse în jurul surselor de lumină tradiţionale din casă – nişte lămpi mici din argilă (numite diyas).

Unii vor face chiar şi o cărare de lumină ca să o invite pe Lakshmi, zeiţa bogăţiei, să intre în casa lor să-i binecuvânteze. Alţii aprind lămpile în amintirea momentului când poporul Ayodhya au luminat oraşul lor cu lămpi mici pentru a-l întâmpina pe regele Ram care salvat-o pe soţia lui, Sita, şi l-a învins pe regele demon Ravan.

Sita este considerată un model pentru femeile hinduse. Ea este recunoscută pentru integritatea ei, sacrificiul de sine, curaj şi puritate. În unele versiuni ale acestei poveşti, după ce este salvată, Sita este supusă unei încercări de foc pentru a-şi dovedi puritatea înainte de a fi acceptată înapoi de către regele Ram.

Puteți descărca ghidul de rugăciune în format PDF AICI!

Cum să ne rugăm?


Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Gabriela Augustinov

Rate it

Previous post

Anunțuri

Noiembrie – Surzii neevanghelizați din Afganistan în calendarul Wycliffe – ȘtiriCreștine.ro

În perioada,13-19 noiembrie 2020, continuăm să celebrăm traducerea Scripturilor pe harta lumii împreună cu Misionarii Wycliffe. Munca lor înseamnă lărgirea hotarelor Împărăției Evangheliei, atingerea popoarelor până la Marginea Pământului, împlinirea Scripturilor și apropierea venirii Domnului Isus cât mai curând pe nori. Susține-ți în rugăciune această listă de motive și contribuiți la lărgirea Împărăției Evangheliei pe genunchi, din orice colț al lumii. Purtați în mod special în inima și rugăciune dvs surzii […]

todayNovember 14, 2020 1


Similar posts

30 zile de rugăciune

Ziua 15: Samarkand, Uzbekistan – #pray30days

Populaţie musulmană: 510.000 DESCARCA AICI Ghidul de rugăciune în format PDF. Samarkand este un oraş frumos, aproape mitic, ce şi-a câştigat faima datorită prezenţei pe traseul celebrului drum al mătăsii. Oraşul se mândreşte cu cele trei secţiuni istorice ale sale: o parte din secolul al VII-lea, ce a fost distrusă […]

todayApril 27, 2021 10

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%