Externe

Somaliland: Cinci creștini au arestați, între care un cuplu cu un nou-născut

todayApril 11, 2021 2

Background
share close

În 10 februarie, procurorilor din Somalilandul majoritar musulman li s-a aprobat prelungirea timpului în care să țină în arest un cuplu creștin cu nou-născutul lor și alte două femei creștine, toți suspectați de „răspândirea creștinismului”. Prelungirea termenului le permite procurorilor până la 45 de zile, timp în care să depună acuzații de la data arestărilor din ianuarie.

La 21 ianuarie, polițiștii din capitala Hargeisa i-au arestat și i-au reținut pe Mohamed și Hamdi împreună cu bebelușul lor, precum și pe Aster, o femeie etiopiană. A doua zi, poliția a percheziționat casa cuplului și a arestat o altă femeie care locuia cu ei.

Avocatul lor a spus că la prima sa vizită toți erau într-o stare bună de sănătate și au fost tratați bine, dar de atunci i s-a refuzat accesul.

Comunitatea creștină din Somaliland se simte „foarte vulnerabilă”, în urma ultimelor arestări. Se pare că mulți credincioși au fugit în străinătate, după arestarea în septembrie 2020 a unui cuplu creștin reținut, pentru că sunt „apostați și evangheliști care răspândesc creștinismul”. Cuplul, care are trei copii, a fost eliberat în mod neașteptat și deportat două luni mai târziu, după ce reprezentanții guvernului european au prezentat cazul la ministerul responsabil de probleme religioase.

Amintindu-ne de puterea Dumnezeului nostru, care a răspuns la rugăciunile înălțate în septembrie pentru cuplul creștin din Somaliland, care au dus la eliberarea celor doi, să aducem înaintea Domnului în rugăciune pe Mohamed, Hamdi și pe copilul lor, precum și pe Aster și pe cealaltă femeie creștină. Cereți protecția Domnului peste ei și rugați-vă mai ales ca mama și bebelușul să rămână sănătoși și puternici în Domnul, știind că El nu îi va părăsi niciodată (Deuteronom 31:8-9). Rugați-vă ca avocatul lor să primească dreptul de a-i vizita. Rugați-vă ca această comunitate creștină mică din Somaliland să găsească refugiu în Dumnezeu, ajutorul care nu lipsește niciodată în aceste vremuri de presiune crescândă (Psalmul 46:1).

Sursa: Fondul Barnabas 

 

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Doina Bejenaru

Rate it

Previous post

Viața după moarte

Sufletul? O gură de aer

„Sufletul” este un termen cu totul special. Din lipsă de spaţiu, nu-l tratăm aici filozofic sau știinţific, ci exclusiv în contextul teologiei biblice. Ba încă limităm și mai mult abordarea: numai din punct de vedere lingvistic, pe scurt. Mai întâi avertizăm pe cititori cu privire la modul de comunicare a lui Dumnezeu în Biblie. Cuvântul perfect al lui Dumnezeu ne-a fost transmis în cuvinte și concepte omenești, prin natura lor […]

todayApril 10, 2021 1


Similar posts

30 zile de rugăciune

Ziua 15: Samarkand, Uzbekistan – #pray30days

Populaţie musulmană: 510.000 DESCARCA AICI Ghidul de rugăciune în format PDF. Samarkand este un oraş frumos, aproape mitic, ce şi-a câştigat faima datorită prezenţei pe traseul celebrului drum al mătăsii. Oraşul se mândreşte cu cele trei secţiuni istorice ale sale: o parte din secolul al VII-lea, ce a fost distrusă […]

todayApril 27, 2021 30

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%