Anunțuri

Sorin Bădrăgan: „Baptiștii din România: Pionerii” – un «Magnus opus» scris de Mihai Ciucă

todayFebruary 28, 2024

Background
share close

Peste un deceniu de cercetare și colectare de informații. 160 de ani și mii de eroi care au făurit prin viața, credința și faptele lor istoria baptiștilor din România. Efortul titanic al lui Mihai Ciucă ne-a lăsat nouă, generația de azi și de mâine, istoria înaintașilor în trei volume unice: „Baptiștii din România: Pionerii”.

„Cartea aceasta are, fără îndoială, profilul unui «magnum opus»: un proiect amplu, extrem de complex în ceea ce privește suprapunerea planurilor istorice și geografice, însă surprinzător de precis și de competent. Erudiția istoricului baptist Mihai Ciucă este evidentă – volumul acesta reprezintă un punct de cotitură în istoriografia baptiștilor români. Contribuția semnificativă adusă de această lucrare încurajează la excelență în demersul generației acesteia de a cunoaște mai îndeaproape faptele înaintașilor săi, descoperind astfel urmele pașilor Domnului” susține președintele Uniunii Baptiste din România, Sorin Bădrăgan.

Impresionanta lucrare „Baptiștii din România: Pionerii” a fost lansată în decembrie 2023, la doi ani după moartea autorului. Mihai Ciucă și-a dedicat peste 13 ani de cercetare pentru a compila această operă unică și atât de necesară generației noastre. Cei peste 160 de istorie cuprinși în această cercetare au fost marcați de multă persecuție și durere. Vă invităm să ne cunoaștem istoria și moștenirea, ca să putem duce făclia credinței noastre mai departe. Haideți să învățăm de la cei care au plătit prețul libertății noastre și să ne întărim credința prin mărturia vie lăsată de ei pentru următoarele generații.

Prima lansare oficială în România, are loc la Mihai Ciucă acasă, pe 02 martie, la Biserica Baptistă „Sfânta Treime” din Brăila și pe 27 martie la Institutul Teologic Baptist din București. 

Întreaga colecție și alte Resurse din cercetările lui Mihai Ciucă, vedeți pe pagina Istoriabaptistilor.ro. Vedeți în secțiunea Librărie promoții și reduceri semnificative la toate cărțile autorului. Mihai Ciucă a fondat Asociația Creștină Prologos și a fost membru fondator al Fundației BIG Impact. A plecat în veșnicii pe 4 iulie 2021.

Sursa
ȘtiriCreștine.ro

Written by: Doina Bejenaru

Rate it

Previous post

Social

Veștile bune despre moarte pe care le aduce Biblia

La sfârșitul anilor ’70, părinţii mei erau logodiţi, iar tatăl meu studia Biblia cu pastorul mamei mele, Graeme Christian. Într-una din zile, au cercetat un subiect important, învăluit pentru mulţi în mister: ce se întâmplă cu omul după moarte. Tata credea că știe deja câte ceva pe acest subiect, dar avea o colecţie de idei contradictorii despre moarte. Locuia într-o casă bântuită, așa că avea convingerea că spiritele morţilor se […]

todayJanuary 27, 2024

Post comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0%
https://upm.fatek.unkhair.ac.id/include/slotgacorhariini/ https://baa.akfarsurabaya.ac.id/inc/-/slotgacorhariini/ https://marumanfiore.xsrv.jp/